Колега виж
тук.
За произвола на ЧЕНГЕТАТА е изписано много, аз още нямам контролен талон, а и ми е чудно как са ти взели свидетелството за управление?
В ЗДП е записано:
Задължения на водачите на пътни превозни средства
Чл. 100. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) (Предишен текст на чл. 100 - ДВ, бр. 6 от 2004
г.; изм., бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторно превозно средство е длъжен да носи:
1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за управление на моторно превозно средство
от съответната категория и контролния талон към него;
2. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за регистрация на моторното превозно
средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;
3. (изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г.; доп., бр. 51 от 2007 г.)
документ за сключена
задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите за моторното превозно
средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;
4. превозните документи, определени от министъра на транспорта.
5.(нова. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) при напускане на територията на страната-валиден
международен сертификат за "Гражданска отговорност" на автомобилистите за чужбина-"Зелена
карта".
(2) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г.; изм., бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторно пътно превозно
средство е длъжен да залепи валиден винетен стикер за платена винетна такса съгласно чл. 10,
ал. 2 от Закона за пътищата в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно
превозно средство при движение по републиканските пътища и да премахва незабавно винетния
стикер след изтичането на неговата валидност.
(3) (нова. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторно превозно средство, което не е било
спряно от движение, е длъжен да залепи в долния ляв ъгъл на предното стъкло на моторното
превозно средство валиден стикер на знак за сключена задължителна застраховка "Гражданска
отговорност" на автомобилистите и да носи контролен талон към знака. Когато моторното
превозно средство технологично не разполага с предно стъкло и е невъзможно стикерът на знака
да бъде залепен на указаното място, същият стикер на знака се залепва на застрахователната
полица, която се носи от водача на моторно превозно средство, и при проверка се представя
заедно с контролния талон.
(4) (нова. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторното превозно средство е длъжен да
поддържа:
1.табелите с регистрационния номер чисти;
2.устройствата за осветяване и светлинна сигнализация при маневри чисти, видими,
регулирани и в изправност;
3. стъклата и огледалата чисти.;
Аз минах дело и сега чакам решение на съда и после.....бъди сигурен че ще заведа дело срещу ЧЕНГЕТО, знам че няма да го спечеля но ще му създам ПРОБЛЕМИ.
P.S. В Закона никъде не е записано да носиш квитанция за платена застраховка. Какво точно представи на полицаите и имаш ли ( до кога ) застраховка "Гражданска отговорност"