Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Искам да си купя S350

• Please log in to reply
75 мнения по тази тема

#61 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2117 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 януари 2008 - 01:05

S 350 Turbodiesel
W 140 D 35 A
140.134
03.94 - 08.96

четырехтактный типа Дизеля (с впрыском в предкамеру, турбонагнетатель и устройство нейтрализации газов с катализаторм окисления

:icon_coolgrin:

S 300 Turbodiesel
W 140 D 30 LA
140.135
06.95/06.96 - 08.98

четырехтактный типа Дизеля (с впрыском в предкамеру, турбонагнетатель с охлаждением наддувочного воздуха и устройство нейтрализации газов с катализаторм окисления)

Супер :icon_welldone:
Теоритично какво би станало ако на моята кола се сложи "охлаждением наддувочного воздуха" ако въобще технологично може ?
  • 0

#62 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 03 януари 2008 - 01:07

Баварец 325и имаше такьв радиатор,напречен допу под спойлера,леко да го чукнеш и маслото на земята.Познайте от кьде знам :kill_myself:

Имаш радиатор и за охлаждането на маслото в скоростната кутия.На коли които теглят или работят в топьл климат им сменят радиатора с друг,по-голям за по-добро охлаждане,да не го обьркаш тоя радиатор с ония.

Чакай пак да се цитирам :icon_coolgrin:

Тия мотори прегряват ако не се карат нормално,малко нещо да не е наред и цепи тиквата

Хоп,цитирах се.Смени го тоя да не се чудиш що така няма ряз тая кола на топло,а като е студено се оправя. :icon_coolgrin:
  • 0
.

#63 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 03 януари 2008 - 01:07

Това на снимката каго го гледам е маслен радиатор за охлаждане на маслото.
За справка такива имат и моделите на ЗИЛ :icon_coolgrin:
  • 0

logo-600-1002.png

#64 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 03 януари 2008 - 01:11

Супер :icon_welldone:
Теоритично какво би станало ако на моята кола се сложи "охлаждением наддувочного воздуха" ако въобще технологично може ?

Теоретично сьм слаб аз,тука е за напреднали,Мога да обясня с 2 думи какво прави интеркулара ма дали е вьзможно на твоя мотор.......................ба ли га.Много зех да льжа в последно време и ме е срам бате. :flagMB new:
  • 0
.

#65 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2117 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 януари 2008 - 01:12

Баварец 325и имаше такьв радиатор,напречен допу под спойлера,леко да го чукнеш и маслото на земята.Познайте от кьде знам :kill_myself:

Имаш радиатор и за охлаждането на маслото в скоростната кутия.На коли които теглят или работят в топьл климат им сменят радиатора с друг,по-голям за по-добро охлаждане,да не го обьркаш тоя радиатор с ония.
Чакай пак да се цитирам :icon_coolgrin:

Тия мотори прегряват ако не се карат нормално,малко нещо да не е наред и цепи тиквата

Хоп,цитирах се.Смени го тоя да не се чудиш що така няма рьз тая кола на топло,а като е студено се оправя. :icon_coolgrin:

И моя е долу при спойлера на бронята и явно някой преди мен не е внимавал и го е ударил но не тече, но защо има общо с вървенето на колата при топло и студено нали няма общо с турбото ?

Ето това имат S300 повече от моя:
Публикувано изображение
  • 0

#66 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 03 януари 2008 - 01:18

А е те тая сьщата гад да я чукнеш и си ебава капаците положението.Това не се мие и с париструйка,че много финно и се криви.

http://www.mbclub.bg...?showtopic=6291

Я виж тая тема дет си я пуснал преди време.Топьл ли е мотора или по-точно маслото може да ти изключва турбото или поне така го чета аз. :rolleyes:

Помниш ли мойта тема за скоростите???Как от много зор на трета завираше маслото и се пени,почва да пуши,да не включва и се бях пищисьл дали не ми е задьнен радиатора на трансмисията.
  • 0
.

#67 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 03 януари 2008 - 01:21

И моя е долу при спойлера на бронята и явно някой преди мен не е внимавал и го е ударил но не тече, но защо има общо с вървенето на колата при топло и студено нали няма общо с турбото ?

Ето това имат S300 повече от моя:
Публикувано изображение

Искаш да кажеш че има разлика във вървенето при топъл мотор или студен?
Нещо неможах да те разбера?

Иначе на снимката отдолу това си е радиатора на кулера, както и мъркучите към него.
Скоро продавах на един пич тръби от неръждавейка ф50 за тази цел :icon_coolgrin:
  • 0

logo-600-1002.png

#68 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2117 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 януари 2008 - 01:27

А е те тая сьщата гад да я чукнеш и си ебава капаците положението.Това не се мие и с париструйка,че много финно и се криви.
http://www.mbclub.bg...?showtopic=6291

Я виж тая тема дет си я пуснал преди време.Топьл ли е мотора или по-точно маслото може да ти изключва турбото или поне така го чета аз. :rolleyes:
Помниш ли мойта тема за скоростите???Как от много зор на трета завираше маслото и се пени,почва да пуши,да не включва и се бях пищисьл дали не ми е задьнен радиатора на трансмисията.

Мисля че разбрах. Значи ако кажем че радиаторчето за охлаждане на двигателно масло малко е смачкано би трябвало по трудно маслото да минава от там и също се охлажда по малко после следва че двигателя държи по висока температура и като я "ръчна" колата загрява и датчика отчита и спира турбото ? Иначе за радиатора на скоростната кутия всичко знам, през лятото дадох ел моторчето да го рециклират и сега всеки път като дам на контакт преди да запаля се чува как моторчето на радиатора на автоматика включва за 1-2 секунди - явно се тества и е ок.
  • 0

#69 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 03 януари 2008 - 01:28

Метай се на другата тема,там си го пише.

На Бавареца / неговата мама,от тоя ги намразих / така стоеше масления,на Голф сьм имал такова ма вертикално,Камей порьчка/резачка ма поне беше далеч от павета разни.
  • 0
.

#70 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 03 януари 2008 - 01:32

Мисля че разбрах. Значи ако кажем че радиаторчето за охлаждане на двигателно масло малко е смачкано би трябвало по трудно маслото да минава от там и също се охлажда по малко после следва че двигателя държи по висока температура и като я "ръчна" колата загрява и датчика отчита и спира турбото ? Иначе за радиатора на скоростната кутия всичко знам, през лятото дадох ел моторчето да го рециклират и сега всеки път като дам на контакт преди да запаля се чува как моторчето на радиатора на автоматика включва за 1-2 секунди - явно се тества и е ок.

Обаркааме темите ей,това предното беше за Гроса,а това за ТОП.

Не сьм майстор,карам по логика и по прочетено из форума.Лошото е,че много помня бе майка му стара,един пьт да го прочета и айде в кереча.

Та мойта логика я карам по твойта.На топло ти загрява маслото щото ти кофти радиаторчето,датчика писва и спира турбото да не го прегряваш и колата се скопява. :kill_myself:

Чакай да ти барнем една снимка какво става ако пьржиш турбина.
  • 0
.

#71 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2117 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 януари 2008 - 01:35

Обаркааме темите ей,това предното беше за Гроса,а това за ТОП.

Не сьм майстор,карам по логика и по прочетено из форума.Лошото е,че много помня бе майка му стара,един пьт да го прочета и айде в кереча.

Та мойта логика я карам по твойта.На топло ти загрява маслото щото ти кофти радиаторчето,датчика писва и спира турбото да не го прегряваш и колата се скопява. :kill_myself:

Чакай да ти барнем една снимка какво става ако пьржиш турбина.

Ще го сменя тоя радиатор за маслото на двигателя и без това скоро трябва да сменям маслото на двигателя и ще ги съчетая двете неща, поне ще съм сигурен че ако лятото имам проблеми не са от този радиатор.
  • 0

#72 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 03 януари 2008 - 01:37

Публикувано изображение

Мотор 1300 коня Катерпилар.Гледаш точно зад турбуната какво е черно,ако беше клекнала нямаше да я карам тая лодка 2000 километра на ляв мотор само.На левия турбината си е ОК и си личи,че няма горяло.

Лунксеееее,ела бе,де се губиш,чудим се тук с тия турбини кво става.На облачно кине гайата,пекне ли и спира Мерца. :kill_myself:
  • 0
.

#73 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 03 януари 2008 - 01:44

Ще го сменя тоя радиатор за маслото на двигателя и без това скоро трябва да сменям маслото на двигателя и ще ги съчетая двете неща, поне ще съм сигурен че ако лятото имам проблеми не са от този радиатор.

:offtopic1: Малко ОФФ,че не е лесно да се гонят 4000 мнения за под година и половина :flagMB new: :flagMB new: :flagMB new:

На Мрака скоростите риткат лекичко когато е студена колата.Усеща се как вклучва от една на друга скорост.Като загрее и намалява.Радиаторчто ми е около 120 кинта,скоростите са около 8000 каймета нови или 3 без малко втооро крьгче.Аз ако сьм на теб това няма да го бавя - утре я турбо клекне,я се утепаш някьде на изпреварване.
В момента има една тема за скоростите на МЛ 270ЦДИ,там сьщата работа - на студено са ОК,загреят ли и фащат кьра.

Сменяй баце,сменяй да не те боли глава после.Тоя датчик дето го дьвкахме преди време май е точно за тая цел сложен.

А на Лункса сьм му сьрдит,осми час го чакам да ми каже по проблема с ЦДИто,половин кофа кафе изпих.

Кое мнение ми е това,наближавам ли 4000? :flagMB new: :flagMB new: :kill_myself:
  • 0
.

#74 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 05 януари 2008 - 01:32

Май това малкото радиаторче е за охлаждането на маслото на двигателя - чувал съм, че има и такива коли с такъв радиатор!
На всичкото отгоре, ако превеждаме директно написаното на английски на графиката, която си пуснал излиза - радиатор за охлаждане на маслото на двигателя.
И другото, което си мисля и даже съм почти 100% сигурен е, че S350TD е турбо дизел без интеркулер - тя за това е само 150 коня, а модела след 1996-та S300TD е 177 коня, защото е турбодизел с интеркулер.
Бързо да ме поправи някой, ако греша само :icon_coolgrin:

350тката няма интеркуулер.
300 има куулер, но тези 170 коня не идват от куулера, а от 24те клапана и камерните бутала, 300тд има само 12клапана и е с бренери...
  • 0

#75 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 05 януари 2008 - 01:34

top, загряването верно може да идва от смачкания радиатор, все пак се намалява дебита на минаващото масло през радиатора, НО ти знаеш къде има един здрав 2ра ръка ;)
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни