Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Коя е по хубава?124 250Д или Ц250Д

• Please log in to reply
23 мнения по тази тема

#16 Vasko W124

Vasko W124

Чирак

• Потребители на форума
  • 124 Мнения:

Публикувано 13 януари 2008 - 10:18

Луд ли си аз да има как ей сега да подкарам В211 или В204 няма да се замисля. И се съмнявам че някой нормален би отказал. Пааа нека 124-ките са по-здрави, В211 за мене е по добър то където и да го погледнеш. И съм 90% сигурен че ако имахте визможност да си позволите такъв БЕНЦ, както ми ги хвалите тея 124-ки, веднага ще се отървете от тях или в най добрия случай ще си ги държите в някой гараж и ще ги вадите само когато се налага да пазите 211-ката. Тъй че да не се самозалъгваме, новите са по комфотни, по-бързи, по-сигурни тъй че логично е като има повече екстрички да има повечко неша за чупене. Ама друго си е да има глезотиики като електрически седалки, тракшън контрол, да не буксува като обезумяла, да има автоматични фарченца па ако може и да следят пътя, автоматични чистачки. Ама когато дойде време да се подържат тези неша, говорите че боклуци били, кекави били и нам си ко още. 124-ката е култова кола и все повече се доказва с времето но все пак ноите модели са по-добри във всяко едно отношение и стига да е под джоба на всеки никой няма да се замисли и би си го взел обзалагам се просто. Тоооо и телевизора ПАНАСОНИК дето го занесохме на балкана работи безотказно 17 години вече, ама 50 инчовата плазма друго си казва. Пък нека сле 6 години да се скапе ко да са прай няма нищо вечно в крайна сметка. Или що никой не ползва ГСМ с размерита на мобифон от по-старите би ли и те по-здрави, ам всеки иска камерки мп3-ки туй онуй и прочие глезотиики. Ами защото човек обича глезотииките и комфорта. Заради това и когато може да си угоди не се замисля ами го прави. Че и при колите е така, не се заблуждавайте новите модели са си по-добри.

Така е но ми спори когато 211 издаржи на годините на 124.Аз щом пред Ц сам избрал 124 имало е някаква пре4ина.Досега сам много доволен на 300 000 км е ваобще не го жаля пак нали е за това колата да се кара а не 1 в месеца да ида на кафе с нея и вси4ки да ме гледат като тряснати с 211.Колега все пак успех но 124 няма да те е яд :icon_welldone:
  • 0

#17 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    C250TD , 1996 година(продаден),
    Е350 (W211) - facelift 2006.

Публикувано 13 януари 2008 - 12:02

Така е но ми спори когато 211 издаржи на годините на 124.Аз щом пред Ц сам избрал 124 имало е някаква пре4ина.Досега сам много доволен на 300 000 км е ваобще не го жаля пак нали е за това колата да се кара а не 1 в месеца да ида на кафе с нея и вси4ки да ме гледат като тряснати с 211.Колега все пак успех но 124 няма да те е яд :icon_welldone:

Ем да ама аз говоря ако сега може човек да си позволи 211 а не когато е на 20 години. Говорим примерно за 2,3 до 4 годишен екземпляр, караш 7,8 години и го махаш. Или зи го запазваш и си вземаш друга кола. И пак казвам че според мене, това че има малко повече неща за чупене, не значи че са рехави. Миии карайте сузуки суифт, което съм го казвал и преди. То даже и дръжки за пътниците няма (не става дума за последното поколение). Купувате си едно такова, ниски данъци, ниска гражданска, и минимум джуджурии за чупене. Щото тука гледам това са ви единствените доводи в полза на 124-ката. То по тази логика нека индустрията да спре развитие и да си правят 124-ките и няма нужда от други коли. Какво толкова нека ги произвеждат 50-100 години.
Който каквото и да ми говори нова 124-ка на технологично ниво от преди 20 и няколко години и нова 211 на технологично ниво от преди 5 години пак не може да се сравняват. Поне аз съм се возил и на 211 и да си кажа като седя вътре, някак по ме кефи от 124, по уютничко по готено табло по хубави километражи поне според мене. Ще рече човек че и върви много добре, че и маи по-добре захапва пътя някак си, а на външен вида просто няма какво да говоря. И ще ми е много интересно след 10 години да видя как ще изглежда форума. Виждам как ще има заклети 211-джии които ще хулят 212 и 213 примерно ако така се казват. И ще обясняват коооолко са здрави хубави и страхотни а следващите нищо не става от тях. :)
  • 0

#18 rosh

rosh

Чирак

• Потребители на форума
  • 83 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W202 C250 TD 98г
    peugeot 206 1,4 00г

Публикувано 13 януари 2008 - 15:53

е,ма вие се отнесохте бе,колегата пита за W124-92г.,и W202-94 г.Що не земете да правите сравнение м/у 124 и някой прототип.къде отидохте на 211,според мен гледай по запазената и добре гледана защото и с двете еднакво ще ти се скъсат нервите ако е накой кенеф,апа ако ще и 124 и кво ще да е.аз също имам С250 ТД ама 98г и съм доволен.събери мнения актуални за двата модела и за годините(все пак 202 е от първите без фейса)и решавай.успех :icon_coolgrin:
  • 0

#19 Vasko W124

Vasko W124

Чирак

• Потребители на форума
  • 124 Мнения:

Публикувано 13 януари 2008 - 16:19

е,ма вие се отнесохте бе,колегата пита за W124-92г.,и W202-94 г.Що не земете да правите сравнение м/у 124 и някой прототип.къде отидохте на 211,според мен гледай по запазената и добре гледана защото и с двете еднакво ще ти се скъсат нервите ако е накой кенеф,апа ако ще и 124 и кво ще да е.аз също имам С250 ТД ама 98г и съм доволен.събери мнения актуални за двата модела и за годините(все пак 202 е от първите без фейса)и решавай.успех :icon_coolgrin:

То4но така !!! :4036: :icon_welldone:
  • 0

#20 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 13 януари 2008 - 20:51

124 е база за сравнение винаги,тук го водят като един от най-успешните модели на Мерцедес,един от последните ИСТИНСКИ Мерцедеси.

Вземи си ГОЛЕМИЯ еле ако под ГОЛЕМИЯ се разбира 124. :icon_coolgrin:
  • 0
.

#21 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 13 януари 2008 - 21:00

То 124-та я водят така не само тук, там ами навсякъде ;)
Ама това е в общия случай.
Той mbenz правилно е формулирал гатанката - идеята при старите кошници е да се подбере по-запазената.
И със 124-ката може да си слага лед на главата.
Ако са в добро и сравнително еднакво техническо състояние, везните накланят към 124 определено.
  • 0

879897.png

#22 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 13 януари 2008 - 21:00

Това което казваш е вярно но е в зависимост от начина на мислене на юзъра.
Да, така е, екстрите са примамливо нещо, новото си е ново както е казал народа.
Аз обаче гледам на колата не като вещ за 4-5 години. И не само на колата, де.
По тази причина ако трябва да избирам м/у една чисто нова 124-ка и една чисто нова 211-ка, дори за миг няма да се замисля дали да предпочета 124-ата - тя е колата.
Когато избирам обаче дърти кошници, нещата стават по-сложни.
Аз лично предпочитам да ползвам предмети и вещи за по-дълъг период от време а не еднодневки.
Не приемам изобщо концепцията на съвременното консуматорско общество.
Не мисля че е правилно да подхранвам истеричната нужда на индустрията да произвежда непрекъснато еднодневки, които аз да купувам.
По тази причина изобщо не би ми пречило да карам една кола 20 години например.
Освен че не ми пречи и ми харесва.
Но това са индивидуални неща.
Затова и въпроса на колегата няма еднозначен отговор.
Трябва да намери верния за себе си :icon_coolgrin:

:allhail:
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#23 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 13 януари 2008 - 21:43

То 124-та я водят така не само тук, там ами навсякъде ;)
Ама това е в общия случай.
Той mbenz правилно е формулирал гатанката - идеята при старите кошници е да се подбере по-запазената.
И със 124-ката може да си слага лед на главата.
Ако са в добро и сравнително еднакво техническо състояние, везните накланят към 124 определено.

Правилно го е казал и е така.Вьпроса е тая или тая и ако само така го гледаме ТАЯ е 124 и те тва си е.На части,ремонти,проблеми,цени.................са почти еднакви,ако ги сравняваме като коли обаче .................да ме извинят тия с Цедките ма 124 си е класа пред малкия модел / щях да кажа 2 :kill_myself: /.
  • 0
.

#24 Vasko W124

Vasko W124

Чирак

• Потребители на форума
  • 124 Мнения:

Публикувано 13 януари 2008 - 21:44

Правилно го е казал и е така.Вьпроса е тая или тая и ако само така го гледаме ТАЯ е 124 и те тва си е.На части,ремонти,проблеми,цени.................са почъи еднакви,ако ги сравняваме като коли обаче .................да ме извинят тия с Цедките ма 124 си е класа пред малкия модел / щчх да кажа 2 :kill_myself: /.

:friends: :icon_welldone:
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни