Масло VEEDOLказаха ми че не го внасяли вече
Започната от turbo, 19 дек 2007 - 14:57:31
32 мнения по тази тема
Публикувано 20 декември 2007 - 21:25
И ти ли разбра това което и аз?Аз малко не повярвах пьрвия пьт та питах,сега пак не ми се вярва и пак питам.Тва ако е истина.....................аз падам от коня.
.
Публикувано 22 декември 2007 - 16:04
може би говорим за това колко ще изкара двигателя (това е изчислил германеса) ама пак множко ми са вижда
Публикувано 22 декември 2007 - 16:49
Аз също съм потресен от периода за смяна който си написал...
Всичко това е в зоната на хвърчащата теория и реклами.
Ако все пак държиш на тая кола, просто забрави за цифрите които си написал.
Максимум 1 година и 10-12к км.
С две ръце подкрепям препоръката на Dezki за маслото.
Знам, знам - в първия момент звучи безумно но всъщност грубата истина е точно такава - това с топ марките около маслата не е нищо повече от реклама.
На мен също ми трябваше доста време докато убедя сам себе си. Това убеждение ми е коствало не един и два лева.
За момента мерца си мърка с Приста Ултра и не вярвам да ме изненада с нещо в бъдеще - наистина.
И все пак ако това, че ще караш с Mobil или VEEDOL примерно вместо с Приста те прави по-спокоен - какво пък, с разликата в цената си купуваш собственото удовлетворение.
Все пак е нещо
Всичко това е в зоната на хвърчащата теория и реклами.
Ако все пак държиш на тая кола, просто забрави за цифрите които си написал.
Максимум 1 година и 10-12к км.
С две ръце подкрепям препоръката на Dezki за маслото.
Знам, знам - в първия момент звучи безумно но всъщност грубата истина е точно такава - това с топ марките около маслата не е нищо повече от реклама.
На мен също ми трябваше доста време докато убедя сам себе си. Това убеждение ми е коствало не един и два лева.
За момента мерца си мърка с Приста Ултра и не вярвам да ме изненада с нещо в бъдеще - наистина.
И все пак ако това, че ще караш с Mobil или VEEDOL примерно вместо с Приста те прави по-спокоен - какво пък, с разликата в цената си купуваш собственото удовлетворение.
Все пак е нещо
Публикувано 22 декември 2007 - 18:56
Айде пак аз.Познавам хора които вьртят тук по 500 мили на ден,кутриери го раздават с колите си.Смяна масло ВСЯКА СЕДМИЦА или грубо около 3000 мили,говорим за минерално.На моите им го сменям на около 7000 мили или грубо 12 000 километра,но е пьлна синтетика,няма голяма температурна разлика и повечето време се пердаши по магистралата.На дизела сменям на 3000.Дизела ми е в подписа да видиш кво е това ДИЗЕЛ,2 годинки е по-млад от мен и сигурно струва колко 2 от джантите ти.
Това е писано та писано.Не си тормози колата - едно е сервизен период да ти светне на таблото,а сьвсем друго е смяна на масло.
Това е писано та писано.Не си тормози колата - едно е сервизен период да ти светне на таблото,а сьвсем друго е смяна на масло.
.
Публикувано 22 декември 2007 - 23:40
По принцип сте прави. И аз се очудих от големия сервизен интервал , обаче така са го направили. На картончето което е закачено до двигателя (на което пише кога е правена последната смяна, вида масло и следващата смяна) така е написано "bei Anzeige / am spдtestens bis 10.2007" - превод в ефир
: следваща смяна при показание / най-късно до 10.2007 . Последната смяна не е отбелязана в сервизната книжка което значи че не е правена в лицензиран сервиз. За километрите със сигурност не вярвам (амо няма някакви скрити, специално за маслото, които не се виждат). Казвам ви какво пише, щото не съм голям фен на българската максима "ти не глеЙ ко пиши..."
. А по-скъпите масла ,в България специално, веропятно наистина са със съмнителен произход (както почти всичко "марково" тук)
. Понеже за пръв път си имам работа с дизел (с малки букви
) и нямам никакъв опит, гледам всичко да е като по учебник.... или поне като по тетрадка 
Мерси за търпението
P.S. BENZBOSS , джантите са стоманени (ламаринени както им викат някои). Твоя ДИЗЕЛ не може да е чак толкова евтин
Мерси за търпението
P.S. BENZBOSS , джантите са стоманени (ламаринени както им викат някои). Твоя ДИЗЕЛ не може да е чак толкова евтин
Публикувано 23 декември 2007 - 00:04
Бе не може...............825 $ с чистачките барабар сьм го плащал.Като му сменя маслото и му се качва цената с 10%.
Има теми за маслата,прочети ги и ще се убедиш,че масло се сменя на МАКСИМУМ 1 ГОДИНА ако ще и 5 километра да си минал с него.
Има теми за маслата,прочети ги и ще се убедиш,че масло се сменя на МАКСИМУМ 1 ГОДИНА ако ще и 5 километра да си минал с него.
.
Публикувано 23 декември 2007 - 21:51
маслото макс на 7 000- 10 000 х.км. или най-много година трябва да се сменя. Кой какво писал - отвори си мануала на колата и там си пише на колко километра е сервизното обслужване - другото си е безмислена и вредна реклама. Колкото до маслата - вносни или български - аз карам вече около 100 000 км или около 10 смени с мобил 10в40, сменян само на едно и също място, наливен, от варел. Както бях писал в една друга тема - скоро сваляхме разни капаци за да сменим веригата..... На дъното на картера дори няма къде да се изцапаш.... Всичко свети като чисто ново.. .Няма нагари, няма утайки - няма НИЩО! Двигател на 210 000 км. Е как да сложа сега Приста....
Публикувано 27 декември 2007 - 15:56
Публикувано 27 декември 2007 - 16:04
Бе не може...............825 $ с чистачките барабар сьм го плащал.Като му сменя маслото и му се качва цената с 10%.
Ако върви и след 10 години доста може да му се вдигне цената.
Публикувано 27 декември 2007 - 17:47
Няма кой да го чака 10 години,излиза на пазара тия дни,тьжно ма освобождава място на друг.
16 се ядва,много са според мен,но е по-друго от 160.Аз за кво 2 пьти се цькля и 2 пьти питам...........вика си тоя пич се обьрка нещо ма ти не та не
16 се ядва,много са според мен,но е по-друго от 160.Аз за кво 2 пьти се цькля и 2 пьти питам...........вика си тоя пич се обьрка нещо ма ти не та не
.
Публикувано 27 декември 2007 - 19:13
маслото макс на 7 000- 10 000 х.км. или най-много година трябва да се сменя. Кой какво писал - отвори си мануала на колата и там си пише на колко километра е сервизното обслужване - другото си е безмислена и вредна реклама. Колкото до маслата - вносни или български - аз карам вече около 100 000 км или около 10 смени с мобил 10в40, сменян само на едно и също място, наливен, от варел. Както бях писал в една друга тема - скоро сваляхме разни капаци за да сменим веригата..... На дъното на картера дори няма къде да се изцапаш.... Всичко свети като чисто ново.. .Няма нагари, няма утайки - няма НИЩО! Двигател на 210 000 км. Е как да сложа сега Приста....
Явно много е говорено за маслата тук, но както написах преди няколко дни, не всичко е казано, или по-точно не всичко е разгледано от подходящ ъгъл. Някои се присмиват на големия сервизен интервал, но на тях бих искал да кажа какво прочетох в оригиналните документи, дошли с моето Vito V230, 1996 година. Едно към едно - препоръчва се масло 5W40 на Castrol. С него се кара 22 500 километра, една година, или 300 часа, ако горивото е със съдържание на сяра по-ниско от 0,5%. Тъй като вече у нас горивата са Евро 4 и Евро 5, то ясно е, че сервизният интервал може да бъде в посочената стойност. При високо съдържание на сяра смяната е вече наполовина - 11 500 километра или 150 часа, пак една година. И което е най-интересното, направи ми впечатление, че за Пежо Боксер е даден като период смяна на маслото до 2 години, което не съм срещал никъде досега, както и повече часове. За километрите не помня. С една уговорка, че някои камиони могат да карат по 50000- 80000 км. без смяна на маслото, но те са нискооборотни и там нещата стоят по друг начин.
Според мен и дългата практика която имам, безсмислено е да се намалява интервалът за смяна на маслото под заводските предписания. Няма смисъл. Друг въпрос е, че не всички разполагат с нужните средства за добри масла и ги заменят с по-неподходящи. Но все пак ако се сменяват редовно, проблем няма. Естествено, че 10 литра масло Кастрол 5W40 за смяна са 250 лева и ако годишният пробег е около 10 000 км е безсмислено да се налива такова масло. Както каза мисля LYNX, направете си сметка и в какъв географски пояс сте и не хабете материала. 10W40 удовлетворява напълно МБ у нас като компромис между качество, цена и ресурс за годишен пробег.
Havoline Ultra G Longlife SAE 5W-30
Неконвенционално моторно масло, специално
разработено за Opel и SAAB с удължени сервизни
интервали (30000 км/ 2 год.) за нови автомобили.
Ето това намерих току-що, като потвърждение, че има и по-дълги сервизни интервали.
Публикувано 27 декември 2007 - 23:03
Havoline Ultra G Longlife SAE 5W-30 ..............................Американско масло на Немска кола слагаш ли?Аз мойта сьс строшен мотор я карам с Немско пьлна синтетика 5/40 Моли.Слагал сьм и Пентосин синтетика,Баварците ако не се льйа излизат с такова и им дават по 25 000 километра,а аз го фьрлих на 8.
И ми е много странно това с ограничените парични средства.Да беше у форума на Москвич да го разбера ма Мерцедес си купил някой и му треснал кофти масло,ше спести 30 кинта.....................колко ше даде после не ми се мисли.
Гледай сега глупава сметка.Имаш снимки някьде на какво ми прилича разирителния сьд на Духа - леко масьлце има ма леко.Смяна на гарнитура на главата е около 800 с врьзки или 1000 без напьн.1000 кинта са около ....................мммммм смятай с мен да не те льжа.65 -80 кинта смяната,караш около 7000 мили или грубо 100 000 мили за масло се равняват на смяна на гарнитурата на главата.Това по моите сметки,ако го карам по 12 000 мили да не кажа по 15 ептен става една не е за говорене.
Та да смятаме пак.Колата е на около 116 000 и от 93 000 поне е за смяна на гарнитура.Тя протича главно от НЕРЕДОВНА смена на масло или некачествено такова.Де е Киро на кирия?Да му бяха сменяли маслото тоя мотор щеше да кара по 200 000 без да се пипа,сега за сьщите пари гарнитура сменям.
Е ше кажеш КОЙ КАК СЕ ПРЕЕБАЛ..................да де ма я взех на около 30% от цената на такава кола точно по тая и още една причина.Сметката пак не им излиза,не мойта,а тяхната.
Колата преди около година и половина / тук поне двама ше паднат от коня,ше има УУУУУУУУУУУУ,ЛЬЖЕШ БЕ ПЕДАЛ............/на пьлна газ с около 110 мили в час на баир ми изпуши БЯЛО,н припуши синкаво,а ИЗПУШИ БЯЛО.Спрях,отворих капака / се едно може да се направи нещо............./затворих го,запалих и с мрьсна газ се прибрах.След като я запалих не е пушила,а това беше преди около 25 000 километра поне.От тогава се опитвам да строша тоя мотор,то не е вьртене,то не е мрьсна газ,то не сь с вратите напред....................и не се дава.Вьпреки това карам пьлна синтетика,сменям на 7000 мили и до момента в които това не грьмне така ше сменям.
Е на малко снимки на какво прилича антифриза

Айде сега да видим на кой му стиска да сменя на по 25 000 километра,да кара по 2 годинки с едно масло,да кара масло от нам си кьде или да пести на Мерцедес мотор по 20 кинта на смяна.
Пак да си кажа - на това поне акьл нямам му сипвам пьлна синтетика на Моли и сменям на 7000 мили.Това на мотор който се вижда в какво сьстояние е.Налягане на масло ми дьржи като нова,оляла се е цялата ма то с толко газ и аз ше се олея.Американско масло мога да му сложа и ще ми струва около 30 кинта смяната,но НЯМА ДА СТАНЕ.Да беше Понтияк ОК ма на Немска кола Американски боклуци няма да сложа.Мобил 1 ОК,но друго едва ли.
И ми е много странно това с ограничените парични средства.Да беше у форума на Москвич да го разбера ма Мерцедес си купил някой и му треснал кофти масло,ше спести 30 кинта.....................колко ше даде после не ми се мисли.
Гледай сега глупава сметка.Имаш снимки някьде на какво ми прилича разирителния сьд на Духа - леко масьлце има ма леко.Смяна на гарнитура на главата е около 800 с врьзки или 1000 без напьн.1000 кинта са около ....................мммммм смятай с мен да не те льжа.65 -80 кинта смяната,караш около 7000 мили или грубо 100 000 мили за масло се равняват на смяна на гарнитурата на главата.Това по моите сметки,ако го карам по 12 000 мили да не кажа по 15 ептен става една не е за говорене.
Та да смятаме пак.Колата е на около 116 000 и от 93 000 поне е за смяна на гарнитура.Тя протича главно от НЕРЕДОВНА смена на масло или некачествено такова.Де е Киро на кирия?Да му бяха сменяли маслото тоя мотор щеше да кара по 200 000 без да се пипа,сега за сьщите пари гарнитура сменям.
Е ше кажеш КОЙ КАК СЕ ПРЕЕБАЛ..................да де ма я взех на около 30% от цената на такава кола точно по тая и още една причина.Сметката пак не им излиза,не мойта,а тяхната.
Колата преди около година и половина / тук поне двама ше паднат от коня,ше има УУУУУУУУУУУУ,ЛЬЖЕШ БЕ ПЕДАЛ............/на пьлна газ с около 110 мили в час на баир ми изпуши БЯЛО,н припуши синкаво,а ИЗПУШИ БЯЛО.Спрях,отворих капака / се едно може да се направи нещо............./затворих го,запалих и с мрьсна газ се прибрах.След като я запалих не е пушила,а това беше преди около 25 000 километра поне.От тогава се опитвам да строша тоя мотор,то не е вьртене,то не е мрьсна газ,то не сь с вратите напред....................и не се дава.Вьпреки това карам пьлна синтетика,сменям на 7000 мили и до момента в които това не грьмне така ше сменям.
Е на малко снимки на какво прилича антифриза

Айде сега да видим на кой му стиска да сменя на по 25 000 километра,да кара по 2 годинки с едно масло,да кара масло от нам си кьде или да пести на Мерцедес мотор по 20 кинта на смяна.
Пак да си кажа - на това поне акьл нямам му сипвам пьлна синтетика на Моли и сменям на 7000 мили.Това на мотор който се вижда в какво сьстояние е.Налягане на масло ми дьржи като нова,оляла се е цялата ма то с толко газ и аз ше се олея.Американско масло мога да му сложа и ще ми струва около 30 кинта смяната,но НЯМА ДА СТАНЕ.Да беше Понтияк ОК ма на Немска кола Американски боклуци няма да сложа.Мобил 1 ОК,но друго едва ли.
.
Публикувано 27 декември 2007 - 23:07

Налягане на маслото при нормално загрял мотор.
Това май е за тема КАК НЕ СЕ КАРА МЕРЦЕДЕС или поне С КАКВИ ПОВРЕДИ МОЖЕ ДА ПЕРДАШИ
.
Публикувано 03 януари 2008 - 16:31
..... ако горивото е със съдържание на сяра по-ниско от 0,5%. Тъй като вече у нас горивата са Евро 4 и Евро 5, то ясно е, че сервизният интервал може да бъде в посочената стойност.
е те баш тука май си в голяма грешка. Дори и да ги рекламират като ЕВРО 6 - в БГ горивата са пълни боклуци, да не говорим за нафтата
Сменяйте по-честичко масло и филтри да са ви мирни главите
Публикувано 03 януари 2008 - 20:46
Ми и аз като видях 160, и аз не повярвах , че съм го писал
Ще го карам докат` светне , пък после ще видим.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА