скъсана подгревна свещ
Започната от pagoda, 15 дек 2007 - 17:46:25
40 мнения по тази тема
Публикувано 15 декември 2007 - 17:46
Здравейте, днес при смяна на подгревните свещи, едната се скъса. Посъветвайте ме как да я извадя без да свалям главата. Има ли начин изобщо? Хубавото е, че е първата - най-лесно достъпната отпред на мотора. Колата е C200 CDI, модел 202.
Публикувано 15 декември 2007 - 18:33
когато купих колата ми светеше подгрева след като запаля колата питах и ми казаха че е изгоряла подгревна свещ купих свещ и реших че ше я сменя но тя се оказа скъсана въртиш си със ключа а тя не се развива просто си се беше скъсала от шапката на шестограма скъсах отгоре свеща и опитах със онова инструментче което се ползва за скъсани болтове шпилки и тем подобни навиваш в пбратка посока а то развива и хоп нещеш ли инструментчето се счупи вътре в дупката на свеща ( не знам не го изчаках да изтине мотора достатъчно ли или много го напънах незнам ) но това е положението попитах във дарс ауто ми казаха че могат да я извадят без да свалят главата но това е преди да се счупи онова инструментче вътре сега вече начинът е само със саляне на главата ( неща да си помислям колко пари ще ми струва ) сега си карам със 3 броя работещи подгревни свещи и до пролетта ще е така затова не се мъчи да правиш нищо а своя глава отиди в фирмен сервиз на мерцедес при тях не се случва това нещо за първи път и знаят какво правят а и да стане нещо те ще си носят отговорността не като при мен сега
затова отиди в сервиза и не прави моята грешка за да не те е яд и да не се нашиваш с повече мангизи ок

Публикувано 17 декември 2007 - 15:32
Момчета,нищо не казвате.
Публикувано 17 декември 2007 - 16:18
Пич,Момчета,нищо не казвате.
Какво да ти кажа
Аз съм на същото дередже с първа
Там си стои и чака топлото време
Карам си на 5 сега и това си е

Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 17 декември 2007 - 16:26
Е какво значи нищо не казвате - линка на Бенцбос-а разгледа ли го?Момчета,нищо не казвате.
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано 17 декември 2007 - 16:40
Ами то не е за казване, без сваляне на главата няма да стане. Ама циганията голяма.Момчета,нищо не казвате.
Не че не могат да се направят опити ама успеха е почти 0. Успех.
Публикувано 17 декември 2007 - 16:41
Имам няколко идеи, 1ва със шпилко изваждач, 2ра ако се замажат нещата,без да чупя инструмента вътре да разпробия резбата на свеща и да я изчопля, от там надолу да навия резба м6, и да навия шпилка на около 2см. в дълбочина, и на принципа на обратния чук да я изтегля.3та обратен метчик м8, болт лева резба и стягане.
Това е моят потенцял .
Споделете какво мислите, или ако имате нещо добавете.
Това е моят потенцял .
Споделете какво мислите, или ако имате нещо добавете.
Публикувано 17 декември 2007 - 16:44
Малко по позитивно де!Ами то не е за казване, без сваляне на главата няма да стане. Ама циганията голяма.
Не че не могат да се направят опити ама успеха е почти 0. Успех.
Публикувано 17 декември 2007 - 16:47
Ми той е доста позитивен - каквито и магарии да се правят има вероятност в цилиндъра да попаднат метални частици, които в последствие да усложнят нещата достаМалко по позитивно де!

Застраховки Каско и ГО - Тук!

Публикувано 17 декември 2007 - 16:53
Да може да се опита, но вероятноста да не попадне нещо в цилиндара е малка, а белята ще е голяма, все пак подготовка за свалене на глава, и екперимента може да започне, та дори и да не стане се продължава с свалене на главата, ако пък има успех, прекратяване на процедурата по свалене на главата.
Публикувано 17 декември 2007 - 16:56
Въобще не я чакам, а я зафатам тия дни, сън ме не лови.Пич,
Какво да ти кажа
Аз съм на същото дередже с първа
Там си стои и чака топлото време
Карам си на 5 сега и това си е
Ако излезе нещо от целата тая история, ще мръднеш до Перник да я бъстърнеме и твойта.
Публикувано 17 декември 2007 - 17:06
Сигурно знаеш-ма да напомня ,че резбата е ситна-Х1,25(мисля , че беше)Въобще не я чакам, а я зафатам тия дни, сън ме не лови.
Ако излезе нещо от целата тая история, ще мръднеш до Перник да я бъстърнеме и твойта.
Леко , че иначе си е емало бабата

Публикувано 17 декември 2007 - 17:11
Да ситна е, леко с финес.Сигурно знаеш-ма да напомня ,че резбата е ситна-Х1,25(мисля , че беше)
Леко , че иначе си е емало бабата
Публикувано 17 декември 2007 - 17:13
Да ти кажа - мен малко ме е шубеДа ситна е, леко с финес.
Ако неможе да се затвори дупката или резбата се прецака -кво правим
П.П. -Забравих
Ако се сетиш лепни някоя снимка

1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни