Интересен проблем на който до сега не ми отговорихаКарам Мерцедес 200 ЦЕ Купе
Започната от marker, 11 дек 2007 - 12:35:24
27 мнения по тази тема
Публикувано 11 декември 2007 - 12:35
Здравейте колеги,
Ами незнам към кого да се обърна и силно се надявам вие като с по голям опит да помогнете или да дадете малко съвети.
Значи от около 2 месеца карам мерцедес 200 ЦЕ купе 122 коня. По вин номер е 91 година производство.
Още като я взех светеше тази лампичка че е е изгоряла някоя крушка. Но проверих никоя не е изгоряла. Понеже ми се налага да пътувам и ми се случи следното.
Карам си аз на фарове и изведнъж тази крушка спря да свети. Почна да свети АБС и в последтсвие и АСР-а
изключих фаровете и музиката и това се оправи спря да свети. Като че ли не му стига ток . Баси много странно
После колата се оправи карах около 500 км нямаше проблеми. После пак почна по същият начин да прави
спира парното , изключва се нагревателя за задното стъкло. намаляват ми фаровете и всичко това докато карам в движение.
Оборотите ми супер много играят . Като ги дигна над 1000 си работи нормално, пусна ли газта падат до 500 и тресе.
НЕзнам на токаджия ли трябва да ида , или на диагностика ,
Дайте малко акъл къде да ида или какво може да и е на колата.
Много ви благодаря предварително
Поздрави
Стефан
Ами незнам към кого да се обърна и силно се надявам вие като с по голям опит да помогнете или да дадете малко съвети.
Значи от около 2 месеца карам мерцедес 200 ЦЕ купе 122 коня. По вин номер е 91 година производство.
Още като я взех светеше тази лампичка че е е изгоряла някоя крушка. Но проверих никоя не е изгоряла. Понеже ми се налага да пътувам и ми се случи следното.
Карам си аз на фарове и изведнъж тази крушка спря да свети. Почна да свети АБС и в последтсвие и АСР-а
изключих фаровете и музиката и това се оправи спря да свети. Като че ли не му стига ток . Баси много странно
После колата се оправи карах около 500 км нямаше проблеми. После пак почна по същият начин да прави
спира парното , изключва се нагревателя за задното стъкло. намаляват ми фаровете и всичко това докато карам в движение.
Оборотите ми супер много играят . Като ги дигна над 1000 си работи нормално, пусна ли газта падат до 500 и тресе.
НЕзнам на токаджия ли трябва да ида , или на диагностика ,
Дайте малко акъл къде да ида или какво може да и е на колата.
Много ви благодаря предварително
Поздрави
Стефан
Публикувано 11 декември 2007 - 12:49
От така описаното има 1 ясно нещо
Напрежението в колата играе по някакви причини.
2 вазможни генерални причини.
1- генератора+акумулатора не доставят нужното-
2- натоварването някаде е пове4е
Обикновено диагностика ТРЯБВА да е наясно с тоците иначе не е никакав дигностик.
ами това мога да ти кажа на първо четене.
Без да се види с уреди няма да се оправи осте повече че е релативно спорадично.
Напрежението в колата играе по някакви причини.
2 вазможни генерални причини.
1- генератора+акумулатора не доставят нужното-
2- натоварването някаде е пове4е
Обикновено диагностика ТРЯБВА да е наясно с тоците иначе не е никакав дигностик.
ами това мога да ти кажа на първо четене.
Без да се види с уреди няма да се оправи осте повече че е релативно спорадично.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 11 декември 2007 - 12:51
още като си я купих ми казаха че акумулаторът е много слаб и трябва да си го сменя с нов
възможно ли е да е от него
акумулаторът играе ли роля докато колата се движи?
аз си мисля че е от динамото .
поздрави
поздрави
Публикувано 11 декември 2007 - 12:56
Дали алтернатора дава необходимото можеш и сам да провериш с мултицет - ти ниски обороти нямаш на високи около 14волта, но най добре е да ти я закачат на компа и той ще си покажеоще като си я купих ми казаха че акумулаторът е много слаб и трябва да си го сменя с нов
поздрави
Не я карай много така обаче защото ако стане голямо презареждане може да ти увисне половината електроника по колата
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Публикувано 11 декември 2007 - 13:07
Предложете къде да ида да ми я закачат на компютър
Публикувано 11 декември 2007 - 13:10
Цитирам колегата Бенцбосс, който в една друга тема доста добре е описал как се стига до един много добър сервиз:Предложете къде да ида да ми я закачат на компютър
"... Цитат(BENZBOSS @ Dec 11 2007, 05:03 AM) *
ОК,значи трьгваш от даунтаун по петицата север,на 52 излизаш на Изток и на 805 се качваш пак север.На изход Мирамар правиш десен и караш по Мирамар роуд около 3 мили.Малко след пирамидата ще видиш в ляво Доуди,завиваш и след около 300 метра пак в ляво.Б&М се казва сервиза.Само Мерцедеси и Баварци правят ма ако им го закараш тва ше е пьрвото което виждат.
Та кьде викаш ти трябва сервиз?..."
Публикувано 11 декември 2007 - 13:16
на 91г. няма къде да ти закачат компютър виж си генератора по-всяка вероятност четките са ти отишли
а както го описваш някъде ти прави лош контакт
а както го описваш някъде ти прави лош контакт
Публикувано 11 декември 2007 - 13:24
Цитирам колегата Бенцбосс, който в една друга тема доста добре е описал как се стига до един много добър сервиз:
"... Цитат(BENZBOSS @ Dec 11 2007, 05:03 AM) *
ОК,значи трьгваш от даунтаун по петицата север,на 52 излизаш на Изток и на 805 се качваш пак север.На изход Мирамар правиш десен и караш по Мирамар роуд около 3 мили.Малко след пирамидата ще видиш в ляво Доуди,завиваш и след около 300 метра пак в ляво.Б&М се казва сервиза.Само Мерцедеси и Баварци правят ма ако им го закараш тва ше е пьрвото което виждат.
Та кьде викаш ти трябва сервиз?..."
Не си много оригинален. Човекът има проблем и не е за подигравка.Ако няма какво да кажем по добре да мълчим.Айде по колегиално,моля!
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
Мерседес Йелинек
Публикувано 11 декември 2007 - 13:32
Смятам че съм достатъчно колегиален - ти къде би го упътил да отиде като много знаеш!Не си много оригинален. Човекът има проблем и не е за подигравка.Ако няма какво да кажем по добре да мълчим.Айде по колегиално,моля!
Специално имаше тема преди време пусната от Вени ако не се ъжа, с моба колегите питащи за помощ да отбелязват поне локацията си ако не друго!
А точно в този контекст беше и коментара на Бенцбосс , който съм цитирал - ОК?
Публикувано 11 декември 2007 - 13:48
дам прав е колегата
от софия сам
моя грешка
от софия сам
моя грешка
Смятам че съм достатъчно колегиален - ти къде би го упътил да отиде като много знаеш!
Специално имаше тема преди време пусната от Вени ако не се ъжа, с моба колегите питащи за помощ да отбелязват поне локацията си ако не друго!
А точно в този контекст беше и коментара на Бенцбосс , който съм цитирал - ОК?
Публикувано 11 декември 2007 - 13:55
Колега не се обиждай от коментара мидам прав е колегата
от софия сам
моя грешка
Виж дали този ще ти свърши работа
п.с. fika210, и ти не се обиждай ама не ти е за сефте да даваш мнение без да си запознат с темата
Публикувано 11 декември 2007 - 14:01
в никакъв случай не се обиждам защото грешката си беше само моя
Много мерси
ще ида до там да видя дали тези сладури ще успеят да се справят
Мерси предварително
А както каза колегата няма ли да може да се закачи на компютър?
Много мерси
Мерси предварително
Колега не се обиждай от коментара ми
Виж дали този ще ти свърши работа
п.с. fika210, и ти не се обиждай ама не ти е за сефте да даваш мнение без да си запознат с темата
Публикувано 11 декември 2007 - 14:11
По принцип акумулатора ти играе роля - поема свръхнатоварвания до момента в който алтернатора успее да компенсира!в никакъв случай не се обиждам защото грешката си беше само моя
Много мерси
Мерси предварително
Ако така или иначе си решил, можеш да си вземеш един нов акумулатор и предполагам , че проблема ще изчезне, но това не означава да не отидеш поне да ти замерят зареждането дали е в допустимите норми, защото иначе може да скапеш и иначе новия акумулатор. Успех
Публикувано 11 декември 2007 - 14:40
[
[/quote]
BOSCHлафовете ли ще си мерим и броим?
[/quote]
BOSCHлафовете ли ще си мерим и броим?
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
Мерседес Йелинек
Мерседес Йелинек
Публикувано 11 декември 2007 - 17:02
Акумулатора е ... карам същия мерцедес само че 92г. , до преди около месец ми правеше същия проблем с малък бонус, понякога сутрин нямах ток. Чисто нов акумулатор и проблема се реши кардинално
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни