Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Tракане при студен моторW124 250D

• Please log in to reply
26 мнения по тази тема

#16 asen11

asen11

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 3 Мнения:

Публикувано 10 декември 2007 - 18:44

15 год. карам дизел и не съм слагал нищо за прочистване. Единствено капвам по малко масло в резервоара за да смазва ГНП-то, че там става лошото.

Колега 99.99% е от хидравличните повдигачи. Струват по около 34лева бройката. А за маслото аз капвам винаги литър на резервоар
  • 0

#17 asen11

asen11

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 3 Мнения:

Публикувано 10 декември 2007 - 18:46

Здравеите на всички, нов сам.Имам един проблем,които е сварзан с тракането на колата.Преди като запалвалих колата форсирах я кам 3000 обората и запо4ваше да работи подобно на бензин.Мерецедеса е 250Д 124 90 коня.Но сега като го запаля запо4ва да работи като трактор.Много ще сам ви благодарен ако ми кажете.На скоро ми изгоряха свещите и сам ги сменвал вси4ките.Други ремонти не са правени по колата.Благодаря жи колеги предварително.:slap:

Колега смени хидравличните повдигачи и всичко ще е ок.
  • 0

#18 ivanhow

ivanhow

Майстор

• Потребители на форума
  • 865 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes W203 220CDI 143hp ex
    Mercedes W211 E500 306 hp

Публикувано 10 декември 2007 - 19:16

Колега имам същата кола.До преди месец чаткаше яко.Отидох смених си повдигачите и колата мърка.Така че сменявай повдигачите и не се замисляй.
При мен една дюза чука но не се усеща изобщо. Послушай колегите
  • 0

#19 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Публикувано 10 декември 2007 - 20:40

Колега 99.99% е от хидравличните повдигачи. Струват по около 34лева бройката. А за маслото аз капвам винаги литър на резервоар

Може да се избира производител и цена за повдигачите. TRUCKTEC е немски и цената му е към 30.
  • 0

#20 250D W124

250D W124

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 9 Мнения:
  • Град:Пещера

Публикувано 12 декември 2007 - 17:26

Извиняваите колеги не сам разбрал.При минутка свободно време отивам и сменям повдига4ите.Мерси и прощаваите 4е ви занимавам с глупости.Мога да доида на вашите сбирки и ще пиинем по една бира :mbcb :allhail
  • 0

#21 Benz2007

Benz2007

Напреднал

• Потребители на форума
  • 326 Мнения:
  • Град:Parvomai

Публикувано 12 декември 2007 - 19:42

Чукане на повдигачи и дюзи е различно, как да не ме хваща яд :0_evil: ,чета за тоя майстор уш, дето не му споменаваш името и ти е казъл че е запушена дюза запушена му е главата му кажи, наблизо ти е Пазаржик маистора на помпите в едно времешния сомат има стенд в къщи, може да ти провери дюзите, повдигачи може и от тях да тпопулеви, масълци в горивото помага, аз слагам масло за двотактови мотори в съотношение 1 към 100. Успех. :icon_coolgrin:
  • 0

#22 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 12 декември 2007 - 19:53

Само неразбрах как така дистанционно определехте че са повдигачи,дюзи...?
Колегата сам незнае как да обясни това тракане.Някъв негов приятел му казал че тракала...
Като смени маслото ще си проличи дали са повдигачи.В момента му е на 9500 км.Ша тракат не ами ща дрънкат...
Е на Боян нали му се бяха обадили след смяна на маслото.Ама не ги е сменял.
А запушената дюза направо изби рибата...
  • 0

#23 stoian

stoian

Напреднал

• Потребители на форума
  • 664 Мнения:
  • Град:Златица
  • Интереси:Риболов
    Мотори

Публикувано 12 декември 2007 - 21:01

Колега проблема въобще не е голям!!!!Едното 190 си трака
вече 450,000 хил. км,но си пали,върви и няма ядове!
Според мен нямаш проблем с дюзите,защото на моя сменях
разпръсквачи и звука си остана същия,само майстора да не
ти стане проблем.
  • 0
W201 190 2.5Turbo disel avtomatik-- Продаден

#24 Benz2007

Benz2007

Напреднал

• Потребители на форума
  • 326 Мнения:
  • Град:Parvomai

Публикувано 12 декември 2007 - 23:21

Е затова се ядосвм бе момчета, единия предполага, другия видял а на е разбрал, трети знае а се прави на углав, а човека си харчи парици, то като е МБ не е от космоса я.
  • 0

#25 250D W124

250D W124

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 9 Мнения:
  • Град:Пещера

Публикувано 13 декември 2007 - 15:12

Извиняваите колеги при минутка свободно време отивам при свестен маистор и оправям колата.Мерси.Трябва да се оговорим и да се срещнем на сбирките с колите. Мерси

:harabe :flagmbcb :welldone
  • 0

#26 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Публикувано 13 декември 2007 - 16:43

Е затова се ядосвм бе момчета, единия предполага, другия видял а на е разбрал, трети знае а се прави на углав, а човека си харчи парици, то като е МБ не е от космоса я.

Всеки дизел трака и по това се различава от бензина / и от новото поколение диз. мотори - те са тихи / Остава да споделиш, че си прескочил смяната на маслото, или вече му е дошло времето и ще е ясно за какво иде реч. Та тракането идва от хидравличните повдигачи и гледай новото масло да е такова за каквото се пише по темите тук / а те не са малко - търси и чети /

:read: Е, след 4 дни историята се върна на начална позиция и развитие по нея няма никакво, а и загубеното ни за писане време не се връща и започвам да си мисля че това което правим е "наливане от пусто в празно" или "през едното ухо влязло през другото излязло"

Като смени маслото ще си проличи дали са повдигачи.В момента му е на 9500 км.Ша тракат не ами ща дрънкат...
Е на Боян нали му се бяха обадили след смяна на маслото.Ама не ги е сменял.

:read: :read: :read:
  • 0

#27 Onir

Onir

Чирак

• Потребители на форума
  • 109 Мнения:
  • Град:Бургас

Публикувано 13 декември 2007 - 23:27

Един audio файл каква по-точна представа щеше да даде... :drift1:
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема