Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

ДроселW124 200CE

• Please log in to reply
40 мнения по тази тема

#1 vlady_07

vlady_07

Чирак

• Потребители на форума
  • 71 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 29 ноември 2007 - 15:45

Значи проблема ми е следния колата е Mercedes 200CE 94 г ц новия двигател мисла 4е беше 111 значи колата изведнаж ми качи разхода и зад нея меришеше мн на бензин отидох на диагностика и ми казаха че проблемиъте са дросела давал грешки и температурния датчик кабелите бяха укасили оправи се и ми казаха ако пак качи разхода да сменям дросела искам да питам каде мога да намера дросел подлежи ли на ремонт тоя и ако подлежи каде да отида и колко стрва ако трябва да го копувам ако имате предстажа как да я оправа или каде да я закарам да я видат ми кажете мерси
  • 0

#2 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 29 ноември 2007 - 15:50

Значи проблема ми е следния колата е Mercedes 200CE 94 г ц новия двигател мисла 4е беше 111 значи колата изведнаж ми качи разхода и зад нея меришеше мн на бензин отидох на диагностика и ми казаха че проблемиъте са дросела давал грешки и температурния датчик кабелите бяха укасили оправи се и ми казаха ако пак качи разхода да сменям дросела искам да питам каде мога да намера дросел подлежи ли на ремонт тоя и ако подлежи каде да отида и колко стрва ако трябва да го копувам ако имате предстажа как да я оправа или каде да я закарам да я видат ми кажете мерси

Било е само от датчика - останалото е бла бла според мене :icon_welldone:
Свиркай си и си карай колицата :icon_welldone:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#3 vlady_07

vlady_07

Чирак

• Потребители на форума
  • 71 Мнения:

Публикувано 29 ноември 2007 - 16:31

Ама пак качи разхода кабелите не са ги направили хубаво кайете каде да я закарам да ми я направат
  • 0

#4 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 29 ноември 2007 - 18:37

http://v12uberalles....ator_rewire.htm

Сваляй и сменяй кабелите сам.Ако те е шубе.................не се сещам за друго.
  • 0
.

#5 vlady_07

vlady_07

Чирак

• Потребители на форума
  • 71 Мнения:

Публикувано 29 ноември 2007 - 22:01

Значи дросела не може да е прецакан нещто от тоците е те кабелите на температурния датчика на инжекциона са прегорели и тея на датчика за температурата на водата ще смена жсичко и пак ще хода на диагноцтика
  • 0

#6 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 30 ноември 2007 - 04:54

Е то тва ясно - нали е '94 лето горката.
  • 0
.

#7 vlady_07

vlady_07

Чирак

• Потребители на форума
  • 71 Мнения:

Публикувано 07 декември 2007 - 18:13

намерих силикохови кабели които издарйат до 160 градоса интересужа ме има ли значение сапротивлението аз ще ги взема сащата дебелина и от каде мога да си намера букси за дузите и кам комутатора и за датчиците или има начин да се разглобат
  • 0

#8 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 07 декември 2007 - 18:31

Адаш,
Според мен силиконовата изолация е почти вечна и не променя диелектричните се качества във времето
Трудно се поврежда от топлина
Доста здраво се бори с навта,бензин,масло и други агресори
Колкото за за съпротивлението на проводника-не оказва никакво влияние(просто не участва в пренасянето на ел енергията)
Така ,че не бе трябвало да стане по-лошо
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#9 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 07 декември 2007 - 18:49

Адаш,
Според мен силиконовата изолация е почти вечна и не променя диелектричните се качества във времето
Трудно се поврежда от топлина
Доста здраво се бори с навта,бензин,масло и други агресори
Колкото за за съпротивлението на проводника-не оказва никакво влияние(просто не участва в пренасянето на ел енергията)
Така ,че не бе трябвало да стане по-лошо

Влад,той май товори за кабелите на свещите,но с този диалект как да го разбере човек.
Пич сменяй кабелите с нови Беру и ще ти се оправи разхода.
Успех.
  • 0

#10 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 07 декември 2007 - 19:04

Значи дросела не може да е прецакан нещто от тоците е те кабелите на температурния датчика на инжекциона са прегорели и тея на датчика за температурата на водата ще смена жсичко и пак ще хода на диагноцтика

До колкото разбирам
За кабели с по-общо предназначение говори пича
Така поне го разбирам
Пък дори и за свещите да е -само високоволтовите кабели според мен са специфични
Тези по ниската част и управлението са си просто кабели
Според мен е така
  • 0
Публикувано изображение

#11 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 декември 2007 - 02:52

Я,че и на мен не ми е ясно.Говориш за окабеляването на мотора или за кабелите на дросела / тоя електронен модел ли е или??? /

http://www.mbclub.ru...t...426&lng=eng

ОПАААА,тва беше оная ПМС система май. :kill_myself:
  • 0
.

#12 vlady_07

vlady_07

Чирак

• Потребители на форума
  • 71 Мнения:

Публикувано 08 декември 2007 - 08:55

значи искам да смена всички кабели по двигатела за6тото изолацията им е изгоряла и се рони и дросела дава грешки в компутара но искам да си намера всички букси като например тея за дузите но маи ще използвам старите дано тожа е проблема
  • 0

#13 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 декември 2007 - 18:25

А така по-може.Значи е точно това за което аз ти говоря.Моделите от 92 края до около 96 им слагат кабели които на около десетата година им се разграйда изолацията.Комплекта струва около 1000 кинта тук в зависимост от модела.Има писано по темата и то доста,ето ти малко снимки на това как се поправят някои от буксите,не се стряскаж,това е 12 цилиндровия ма кабеляка му е сасхтото говно като твоя и моите 2 / ма моите са нови поне /.

http://v12uberalles.com/MAF_rewire.htm

http://www.mercedess...M104WireHarness

Е ти на моя мотор ка се сменят,какво представляват и какьв им е проблема.Няма как да намеря за твоя мотор,просто го няма модела тук,но всички сменяли казват,че НЯМА как да ги обьркаш тия кабели,няма как да навреш едната букса в другата.

Вади ги тия клечки които са ти останали,трьшкаш ги на масата и почваш кабел по кабел,втора употреба само от катастрофирала кола и то ако са на 30% от цената на новите.

СНИМКИ ако направиш ще е МНОГО ПОЛЕЗНО :icon_coolgrin:
  • 0
.

#14 vlady_07

vlady_07

Чирак

• Потребители на форума
  • 71 Мнения:

Публикувано 09 декември 2007 - 00:21

аз ги смених ама изникна мн голям проблем понеже се занимавах цял ден след работа до касно и бях скапан
и като сам срязал изолацията на кабелите за дузите да ги смена и не сам си записал коя букса на коя дуза се слага моля накои да ме опати как да разбера
  • 0

#15 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 09 декември 2007 - 00:37

аз ги смених ама изникна мн голям проблем понеже се занимавах цял ден след работа до касно и бях скапан
и като сам срязал изолацията на кабелите за дузите да ги смена и не сам си записал коя букса на коя дуза се слага моля накои да ме опати как да разбера

Адаш,
Лягай почивай
Утре пичовете ще ти дадат инфо
Без това бая си се потрудил :icon_coolgrin:
Поздрави
Щракни некоя снимка
:4036:
  • 0
Публикувано изображение

3 потребител(и) четат тази тема