Проблем с алармата и централнотоW124
Започната от ppp, 22 ное 2007 - 14:35:00
15 мнения по тази тема
Публикувано 22 ноември 2007 - 14:35
Здравейте колеги. Миналата седмица каксто си карах ми падна мигача и в последстви жичките се дадоха на късо(аз съм си виновен), но вместо да изгори бушона стана нещо др. Какво точно.... алармата ми се прецака и спря да отключва колата (но заключваше) като в последстви спря и да заключва. това е с дистанционното.
А с ключа когато отключвам от шофьорската врата се отключва само тя и никоя друга, а ако отключвам от багажника или от дясната врата се отключва и заключва както трябва(всички).
Също така като се опитвам да отключа или заключа с дистанционното мигачите не пресветкат ,а има само звукова сигнализация.
Някакви идей какво е станало ? И къде да отида във Варна или в Бургас да го оправят ?
Алармата незнам каква е точно.... колата е w124 .
Предварително благодаря.
А с ключа когато отключвам от шофьорската врата се отключва само тя и никоя друга, а ако отключвам от багажника или от дясната врата се отключва и заключва както трябва(всички).
Също така като се опитвам да отключа или заключа с дистанционното мигачите не пресветкат ,а има само звукова сигнализация.
Някакви идей какво е станало ? И къде да отида във Варна или в Бургас да го оправят ?
Алармата незнам каква е точно.... колата е w124 .
Предварително благодаря.
Публикувано 22 ноември 2007 - 15:24
Някои алармаджия си е оставил ръцете........ то всастност се е опитал да го напраив свясно ама се е оакал.
Преди на алармите има6е само 1 бу6он - то и сега на многоот тях си е само 1 и разбоиниците 4упеха мига4а и кат даде6 на касо мига4а и бу6она гори и колата нема аларма ве4е.
та се слага допалнитлно 2 бу6она на мига4ите и ако стане касо горят и толкоз- но в твоя слу4аи маи има дебела обарка.
няма на4ин -сте требва да се мери -така 4е без маистор нема да мине6.
Преди на алармите има6е само 1 бу6он - то и сега на многоот тях си е само 1 и разбоиниците 4упеха мига4а и кат даде6 на касо мига4а и бу6она гори и колата нема аларма ве4е.
та се слага допалнитлно 2 бу6она на мига4ите и ако стане касо горят и толкоз- но в твоя слу4аи маи има дебела обарка.
няма на4ин -сте требва да се мери -така 4е без маистор нема да мине6.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 23 ноември 2007 - 21:46
Днеска ходих до едиин алармаджия,но имаше много работа и ми каза да му закарам в сряда колата.
Питах го за проблема с централното и ми каза че няма да е от алармата.... къде може да е тогава ?
Също така ако ми каже че не става за нищо тази аларма и трябва да взимам нова дали ще успея да си е сложа сам или с някой познат(малко съм индианец по отнощение на електрониките).
Питах го за проблема с централното и ми каза че няма да е от алармата.... къде може да е тогава ?
Също така ако ми каже че не става за нищо тази аларма и трябва да взимам нова дали ще успея да си е сложа сам или с някой познат(малко съм индианец по отнощение на електрониките).
Публикувано 24 ноември 2007 - 17:20
Ако ти си е слагал алармата, по добре отивай при тези който са ти е монтирали и да си е правят.
Сега ако с тази аларма си купил колата е доста по-сложно.
Имах проблем с на една кола алармата, просто с нея така си дойде от Италия, и тук в Пловдив никой не можа да е оправи.
Можеха, ама ми разтягаха локуми от сорта, че не си струва да е правят.... по-добре нова и тн..... както и да е, тогава се ядосах и като е разчоплих се оказа окислен предпазител, смених си го и алармата си тръгна и така си и продадох колата. Истината е че проблема може да ти е и от предпазител, но докато не се разчопли и замери няма как да се разбере
Сега ако с тази аларма си купил колата е доста по-сложно.
Имах проблем с на една кола алармата, просто с нея така си дойде от Италия, и тук в Пловдив никой не можа да е оправи.
Можеха, ама ми разтягаха локуми от сорта, че не си струва да е правят.... по-добре нова и тн..... както и да е, тогава се ядосах и като е разчоплих се оказа окислен предпазител, смених си го и алармата си тръгна и така си и продадох колата. Истината е че проблема може да ти е и от предпазител, но докато не се разчопли и замери няма как да се разбере
Публикувано 24 ноември 2007 - 23:25
И моята 124 е внос от Италия и след година се получи същото(макар че мигача не е падал)От шофьорската врата се отключва и заключва само тя а от багажника и дясната всичко се отключва и заключва.Ходих по майстори,от 10 кладенци вода носят да ми обясняват че не подлежи на ремонт,трудна работа,не било от алармата и т.н.На мен ми писна и така я карам вече 5-а година.Свиква се!Алармата не я знам каква е,на дистанционото пише нещо от сорта SerpiStar
Публикувано 25 ноември 2007 - 16:26
Моята алрама е слагахме в Бургас някъде,но не помня къде....
Като се пребера в Бургас ще отида до едни(мисля че там е слагахме) да видим какво ще кажат.
Вчера си играх малко с ключалката на шофьорската врата и имам усещане че е там проблема . Може ли нещо да се е откачило ?
Като се пребера в Бургас ще отида до едни(мисля че там е слагахме) да видим какво ще кажат.
Вчера си играх малко с ключалката на шофьорската врата и имам усещане че е там проблема . Може ли нещо да се е откачило ?
Публикувано 25 ноември 2007 - 17:55
търси бушон по алармата + за мигачите и за релетата за управление на алармата са заедно.Ако знаеш каде е сложена провери за бушон.
Публикувано 26 ноември 2007 - 13:28
Аз лично мисля че ти няма нищо на централното.Моята алрама е слагахме в Бургас някъде,но не помня къде....
Просто за да вържат командата на вратите от алармата са ти прекъснали жиците от шофьорската врата и там са вързали алармата - затова при ключа та отключва и заключва само себе си, докато при багажника и дясна предна врата не е така. Е това се лекува просто трябва да се върже командването на вратите от алармата през две релета.
Колкото до мигачите, аз лично мисля че ти е изгоряло нещо в самата аларма при късото - я бушон , я реле я транзистор.
Друго което смятам е че едно е да сложиш аларма друго е да я ремонтираш, затова внимавай.
е успех
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....
Публикувано 26 ноември 2007 - 13:31
Мисля, че на бушон D (при мен е така) са навързани куп системи-на централното, на плафоните....и т.н и т.н! Нещо като ти окъси, и се прецаква и централното! Ама при теб работи частично, имах и такъв случай. Като я заключа без аларма и преседи една нощ, сама се оправяше. Но на охр. паркинг. И аз мисля, че е от алармата. С рестарт също се оправя- по "Бил-Гейтс"-ки. Изключваш, включваш.... изнервящо!
Публикувано 06 януари 2008 - 01:45
Колеги ходих на алармаджия и е оправи за 10 мин. Мигачите не светиха заеради предпазителя,а централното не работеше защото някакъв датчик на шофьорската врата не работел и размени 2-те врати ... т.е. ако отключвам с ключа сега лявата врата няма да отключва останалите, но аз не отключвам с ключ по принцип камоли лявата врата така че вече всичко е ОК.
Една малка частица в мен искаше тази аларма да е заминала и да си сложа такава с палене от дистанционното, но на тази частица не и се даваха 305 лв
Поздрави.
Една малка частица в мен искаше тази аларма да е заминала и да си сложа такава с палене от дистанционното, но на тази частица не и се даваха 305 лв
Поздрави.
Публикувано 06 януари 2008 - 18:02
И моито купе е така само шофиорската сама за себе си ама като я купих не беше така 2 дни след това иок само от другите бачка централното защото вратата ми беше с откачен оптега4 ликак се казва тая джаджа дето спира вратата ама те тарикатите я откачили щото чатка като я затварям и от както я закачих не се отклиучват вратите от шофиорската а и алармата ми не бачка нещо ама като сепозатопли ще се занимавам с нея.И моята 124 е внос от Италия и след година се получи същото(макар че мигача не е падал)От шофьорската врата се отключва и заключва само тя а от багажника и дясната всичко се отключва и заключва.Ходих по майстори,от 10 кладенци вода носят да ми обясняват че не подлежи на ремонт,трудна работа,не било от алармата и т.н.На мен ми писна и така я карам вече 5-а година.Свиква се!Алармата не я знам каква е,на дистанционото пише нещо от сорта SerpiStar
Публикувано 06 януари 2008 - 18:43
И аз сьм така с Мрака,повечето време работи,но се случва да ми клекне лява ключалка.
.
Публикувано 27 август 2022 - 23:53
Извинявам се че нахлувам в темата колега.
Спешно ми трябва помощ. Колата не иска да отключи вратите и не може да вляза. Не се чува вакуумпомпата. Алармата работи мога и писка но не се отварят вратите. Колата е на пътя в нищото. Ако утре вечер остава там може и да нея намеря.Как да отворя вратите. Успях само задния капак и за гориво капак, но не се отваря нито една врата. 124 седан Дизел 92. Как може да отворя някоя врата?
Ако може някой да помогне ще съм благодарен.
Спешно ми трябва помощ. Колата не иска да отключи вратите и не може да вляза. Не се чува вакуумпомпата. Алармата работи мога и писка но не се отварят вратите. Колата е на пътя в нищото. Ако утре вечер остава там може и да нея намеря.Как да отворя вратите. Успях само задния капак и за гориво капак, но не се отваря нито една врата. 124 седан Дизел 92. Как може да отворя някоя врата?
Ако може някой да помогне ще съм благодарен.
Публикувано 27 август 2022 - 23:56
Лошото е че е на скорост и с репатриране не става
Публикувано 28 август 2022 - 11:04
С ключа не става ли?
Ако не - или ключар, или…. Ами едно странично стъкло не е кой знае колко скъпо…..
Друг вариант е ако може да закачиш с нещо лостчето за отваряне, и да го дръпнеш.
Последния път за една тойота ключар искаше 150, видяхме че в мегапартс странично стъкло е 30 лева, и познай какво стана
Ако не - или ключар, или…. Ами едно странично стъкло не е кой знае колко скъпо…..
Друг вариант е ако може да закачиш с нещо лостчето за отваряне, и да го дръпнеш.
Последния път за една тойота ключар искаше 150, видяхме че в мегапартс странично стъкло е 30 лева, и познай какво стана
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни