Към съдържанието

  •  

Снимка
- - - - -

Mercedes A-classНаи-малкият модел на Мерцедес


  • Please log in to reply
Няма други мнения в тази тема

#1 mercedes

mercedes

    Иван

  • Потребители на форума
  • 218 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Spain

Публикувано 16 април 2005 - 22:08

Азбуката започва с буквата А. Не само нашата но и латинската. С тази буква започва и моделната линия на "Мерцедес", а това от своя страна трябва да означава, че А-класата на щутгардската компания е най-малкият автомобил в гамата й. Дали обаче новото издание на престижната марка е истински "Мерцедес"?
На този въпрос от компанията отговарят с категорично "да". А специалистите го потвърждават напълно. И не само това - те твърдят, че возилото е по-достойно да носи това име дори от някои по-големи събратя.
Причината за подобен феномен може да се открие в историята и факта, че "Мерцедес" доста се поопари с предишното издание на автомобила, което активни журналисти успяха да обърнат в така наречения "лостов тест", при който се изпробва пригодността на автомобила за бързо заобикаляне на препятствия. Според шефа на компанията Юрген Хуберт - това е било "най-травматичното преживяване в кариерата му.
"Мерцедес" се принуди да вземе драстични мерки, за да подобри стабилността на колата, поради което малката А-класа изведнъж се оказа възнаградена с технологии, за които подобен автомобил не би могъл и да мечтае. Той се превърна във втората в света кола, оборудвана с електронна система за стабилност, което през 1998 година си бе истински феномен. Единственият автомобил с такава система бе големият и скъп спортен модел CL. Последва истински пазарен успех и до днес А-класата реализира 1,1 милиона продадени екземпляра.
Създадената изцяло от нулата нова А-класа на пръв поглед удивително прилича на своя предшественик. Той следва същата компановъчна схема - еднообемна "сандвичева" конструкция и поставен отпред специално проектиран и полегнал силно назад, почти хоризонтално двигател. В същността си обаче втората А-класа е съвсем нова кола.
Возилото си е "Мерцедес" във всеки детайл на своето същество, но просто е по-малък член на семейството. "Малък" също е условно казано, защото автомобилът е по-голям от предишния със цели 24 см, а стилистичните му линии са някак по-самоуверени и нахални. Съвършенството на детайлите е пренесено и във вътрешността на колата, елементите от обзавеждането са изработени от висококачествени материали, достойни за предствителите на по-високите класове. Богато е обзавеждането, както и възможността за гъвкавост на интериора.
Подът на багажника може да се премества във височина и да се изравнява със свалените задни седалки, осигурявайки по този начин идеално равен под. При версията "ВариоПлюс" е предвидена възможност за бърз демонтаж на задните и дясната предна седалка, с което обемът достига 2000 л.
Учудващ е фактът какви огромни средства е отделил "Мерцедес", за да гарантира сигурността на пътниците. Преди да започне серийното производство, са направени над 1000 компютърни симулации на краш тестове, след което 100 реално изработени ръчни екземпляра със стойност от над милион евро всеки са били размазани във различни реални катастрофи.
Стабилността на пътя се гарантира от изцяло ново задно окачване, в което амортисьорите имат променлива характеристика - отново прецедент в този клас автомобили. За първи път "Мерцедес" ще използва и вариант на автоматична безстепенна скоростна кутия с клиноремен вариатор от т.нар. тип CVT.
През есента новата А-класа ще дебютира във версии с 3 и 5 врати, както и с три бензинови и два дизелови двигателя. Догодина ще бъде добавена и изключително мощната версия А200 Турбо
  • 0
<img src='http://img49.imagesh...rzabeta2zn3.jpg' border='0' alt='user posted image' />
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни