Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Почнах леко да се стресирам

• Please log in to reply
26 мнения по тази тема

#16 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 18 декември 2007 - 07:53

:offtopic1: На градско автоматика е по-икономичен.

Дали?
  • 0

logo-600-1002.png

#17 Avantgarde

Avantgarde

Напреднал

• Потребители на форума
  • 454 Мнения:
  • Град:Варна

Публикувано 18 декември 2007 - 22:48

Не знам пичове но на мен W210-Е290 турбодизел, автоматик ми гореше с около литър по-малко от сегашния W211-E220 cdi с ръчни скорости при същия шофъор и начин на каране и град и маршрути и всичко еднакво дори 211-ката я карам само с шел В-пауър дизел а другата я карах с лукойл евродизел
  • 0
W211-Avantgarde

#18 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 18 декември 2007 - 22:57

Не знам пичове но на мен W210-Е290 турбодизел, автоматик ми гореше с около литър по-малко от сегашния W211-E220 cdi с ръчни скорости при същия шофъор и начин на каране и град и маршрути и всичко еднакво дори 211-ката я карам само с шел В-пауър дизел а другата я карах с лукойл евродизел

Не знам при вас как са горивата колега, но тук от Шел не слагам нищо, пълни боклуци.
Слагал съм газ, бензин и дизел и на трите ми коли и разхода е видимо по-висок, а когато зареждам на Лукойл или OMV минавам повече километри ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#19 Avantgarde

Avantgarde

Напреднал

• Потребители на форума
  • 454 Мнения:

Публикувано 20 декември 2007 - 11:49

Тази тема с горивата е табу . Вчера четох във вестника колко били измамни горивата и от 2 години нямало никакъв контрол щото затворили лабораториите за течни горива. внасяли нафта за трактори от гърция смесвали мазут с керосин не знам си кво лудница то вече е най-сигурно колелото или нещо на слънчева енергия,дори се замислям дали биодизелът не е по качествен ако не са го измислили и него :( не знам с какво да карам.
  • 0
W211-Avantgarde

#20 genadi

genadi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 360 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    MB, E class, 220 BlueTec, 2016

Публикувано 20 декември 2007 - 12:37

Здравейте момци от доста време не съм влизал и писал във форума, но си имах лични проблеми.Та за какво става дума-ми за вечния въпрос разход на автомобила.Е да сега ще каже някой земи търси в търсачката и си готов.Обаче аз искам да си изкажа мъката.Колата, която е W210 2000 136к.с-96г., я купих някъде лятото и съм си много доволен от нея, обаче до скоро не се заглеждах много много какъв разход ми дава, но от известно време-около месес-месец и половина започнах да го засичам на градско и какво става за мое учудване ми аз с 10 л. минавам ама както и да карам максимум 60км. и рабирайте че не съм някакъв болен състезателен мозък, ами напротив много умерено шофиране си имам, пък нали возя често и жената та тя ми е нещо като ръчна спирачка.Е сега това какво е- то излиза някъде към 18 на 100км.Иначе обороти-спят, няма пушеци или нещо такова, динамика-перфектна, въздушен филтър-сменен, свещи-сменени, няма течове или харчове на масло , температурен режим на автомобила-перфектен, двигателя просто не се чува и мърка.Та сега да зема ли да ходя в сервиза при Петко или нищо да не барам, след като по отчитанията на таблото и при тестовете на всички датчици, които могат де, от панела на климатроника, всичко си го дава да е ок.Обаче от друга страна ма много гори това меченце :kill_myself: , та айде като учтиви съфоромници кажете какво да правя и въобще нормално ли е това.То верно че маршрута ми е предимно по задръстванията в центъра на София, ма 18-19 разход пък си е много.

Нормален ти е разхода за този трафик. Та в София разхода не е на километър а на час. Ето тук идва разликата в разхода м/у бензина и дизела. Просто тизела не е толкова лаком като "чука" на място.
  • 0

#21 vsop

vsop

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Мнения:

Публикувано 20 декември 2007 - 20:57

Здравейте момци от доста време не съм влизал и писал във форума, но си имах лични проблеми.Та за какво става дума-ми за вечния въпрос разход на автомобила.Е да сега ще каже някой земи търси в търсачката и си готов.Обаче аз искам да си изкажа мъката.Колата, която е W210 2000 136к.с-96г., я купих някъде лятото и съм си много доволен от нея, обаче до скоро не се заглеждах много много какъв разход ми дава, но от известно време-около месес-месец и половина започнах да го засичам на градско и какво става за мое учудване ми аз с 10 л. минавам ама както и да карам максимум 60км. и рабирайте че не съм някакъв болен състезателен мозък, ами напротив много умерено шофиране си имам, пък нали возя често и жената та тя ми е нещо като ръчна спирачка.Е сега това какво е- то излиза някъде към 18 на 100км.Иначе обороти-спят, няма пушеци или нещо такова, динамика-перфектна, въздушен филтър-сменен, свещи-сменени, няма течове или харчове на масло , температурен режим на автомобила-перфектен, двигателя просто не се чува и мърка.Та сега да зема ли да ходя в сервиза при Петко или нищо да не барам, след като по отчитанията на таблото и при тестовете на всички датчици, които могат де, от панела на климатроника, всичко си го дава да е ок.Обаче от друга страна ма много гори това меченце , та айде като учтиви съфоромници кажете какво да правя и въобще нормално ли е това.То верно че маршрута ми е предимно по задръстванията в центъра на София, ма 18-19 разход пък си е много.

Същата работа е и при мене ц180 w202, живея близо до центъра карам предимно там по задръствания на къси разстояния и т.н. , максимум 60 км минавам със 10 л , на извън градско харчи около 8 л /100 ако се кара със 120км. Според мене ти няма нищо
  • 0
Публикувано изображение

#22 Dr Belemezov

Dr Belemezov

Чирак

• Потребители на форума
  • 65 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 21 декември 2007 - 10:34

Първо да ти пожелая по-скоро да се отърваваш от проблемите :icon_coolgrin:
Та на въпроса:
Нормално е в задръстванията, които са вече невероятно големи, разхода значително да се повиши, сложи и това дето и на вън е клинчарник, сложи и това че незнам как успяваш но като засичаш с 10литра има голяма вероятност да сгрешиш а и ако зареждаш по 10л. измамните колонки те удрят по-силно, и ето ти го отговора - колата ти харчи 15-16 ама с 10л.нема как да го хванеш :icon_coolgrin:
Направи опита с пълен резервоар и после да се похвалиш как колата ти харчи нормално :icon_welldone:

• 0

#23 Dr Belemezov

Dr Belemezov

Чирак

• Потребители на форума
  • 65 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 21 декември 2007 - 11:01

Ilian40, аз живея в жк "Дружба". Взема ли нова кола /разбирайте втора употреба/ правя тест на всички бензиностанции, които са ми в района /ОМВ, Шел, Лукойл, Петрол, Темпо и др. и засичам разхода на гориво - пълен резервоар, изминъл съм , например 245 км и доливам до горе от същата бензиностанция и дори от същата колонка. Простото тройно правило и ето го средния разход на гориво. Изгарям горивото до резерва и тествувам другата безиностанция. Аз карам МБ 124/260Е - колата ми дава наи-добър разход с бензин А95 на Лукойл в "Дружба" 1. Бензиностанцията е близо до Зеленчуковата борса.
Желая навсички от МБ клуб Весели празници и каране без ядове и проблеми! Много сте точни, момчета! Харесвате ми.
  • 0

#24 Ilian4o

Ilian4o

Чирак

• Потребители на форума
  • 176 Мнения:

Публикувано 21 декември 2007 - 15:01

Мда пак се бях отпеснал за известно време и не бях влизал във форума, та кво да видя като го отворих темичката ми за разхода на гориво най-отгоре, та си викам чакай да понапишеме нещо в нея.След като пуснах темата ходих да си сменя маслото на двигателя, както и бензиновия филтър, въздушния го смених преди два месеца, и искам да ви кажа, че общо взето при същия трафик в момента колицата дава по приемливи стойности, а да не говоря и че усетих още няколко кончета в двигателя след смяната на бензиновия филтър, който и представя си нямам на колко километри е бил и колко е бил затлачен.Та това е от мен наистина няма какво да искам повече от автомобила, всичко си е перфектно.Наздраве на всички и весело посрещане на празниците.
  • 0
Интересно когато боговете говорят, тия с фактите къде са тогава.

#25 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4599 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 22 декември 2007 - 23:26

По въпроса за разхода - аз карам 230Е, 91 година, и мисля че на празен ход, колицата си дърпа едно 3-4 литра на час.
Така че за правилно смятане на разхода в градски условия, трябва от общото количество бензин да се извади това изгорено в чакане и от остаъка да се смята разход на база изминати километри.
Примерно ако с 10 л. е изминала 40 км, от които 1 час е минал в чакане по светофарите, значи е изгорила 4л. чакайки и останалите 6л. за 40км. Това дава среден разход 15л./100км, а не 25л./100км както излиза иначе.
  • 0

#26 Avantgarde

Avantgarde

Напреднал

• Потребители на форума
  • 454 Мнения:

Публикувано 23 декември 2007 - 11:02

И аз мисля, че е логично,но мисля че на място би трябвало да гори по-малко въпреки че не знам колко
  • 0
W211-Avantgarde

#27 mitaka84

mitaka84

Чирак

• Потребители на форума
  • 71 Мнения:

Публикувано 31 декември 2007 - 11:55

Здравейте и от мен и аз имам Мерцедес Е200 но е 13.09.99г. 136к.с. 2000кб.см искам само да ти кажа ,4е разходат е точно 15-16л-100км. градско в тези месеци иначе през летният сезон ми даваше максимум11-12 на 100км. градско със пуснат климатик,така,че не се притеснявай колата си е ок просто си иска нейното да си харчи бензинче и да си върви перфектно.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни