Почнах леко да се стресирам
Started by Ilian4o, 14 Nov 2007 - 16:15:40
26 replies to this topic
Posted 14 November 2007 - 16:15
Здравейте момци от доста време не съм влизал и писал във форума, но си имах лични проблеми.Та за какво става дума-ми за вечния въпрос разход на автомобила.Е да сега ще каже някой земи търси в търсачката и си готов.Обаче аз искам да си изкажа мъката.Колата, която е W210 2000 136к.с-96г., я купих някъде лятото и съм си много доволен от нея, обаче до скоро не се заглеждах много много какъв разход ми дава, но от известно време-около месес-месец и половина започнах да го засичам на градско и какво става за мое учудване ми аз с 10 л. минавам ама както и да карам максимум 60км. и рабирайте че не съм някакъв болен състезателен мозък, ами напротив много умерено шофиране си имам, пък нали возя често и жената та тя ми е нещо като ръчна спирачка.Е сега това какво е- то излиза някъде към 18 на 100км.Иначе обороти-спят, няма пушеци или нещо такова, динамика-перфектна, въздушен филтър-сменен, свещи-сменени, няма течове или харчове на масло , температурен режим на автомобила-перфектен, двигателя просто не се чува и мърка.Та сега да зема ли да ходя в сервиза при Петко или нищо да не барам, след като по отчитанията на таблото и при тестовете на всички датчици, които могат де, от панела на климатроника, всичко си го дава да е ок.Обаче от друга страна ма много гори това меченце , та айде като учтиви съфоромници кажете какво да правя и въобще нормално ли е това.То верно че маршрута ми е предимно по задръстванията в центъра на София, ма 18-19 разход пък си е много.
Интересно когато боговете говорят, тия с фактите къде са тогава.
Posted 14 November 2007 - 16:23
Първо да ти пожелая по-скоро да се отърваваш от проблемите
Та на въпроса:
Нормално е в задръстванията, които са вече невероятно големи, разхода значително да се повиши, сложи и това дето и на вън е клинчарник, сложи и това че незнам как успяваш но като засичаш с 10литра има голяма вероятност да сгрешиш а и ако зареждаш по 10л. измамните колонки те удрят по-силно, и ето ти го отговора - колата ти харчи 15-16 ама с 10л.нема как да го хванеш
Направи опита с пълен резервоар и после да се похвалиш как колата ти харчи нормално
Та на въпроса:
Нормално е в задръстванията, които са вече невероятно големи, разхода значително да се повиши, сложи и това дето и на вън е клинчарник, сложи и това че незнам как успяваш но като засичаш с 10литра има голяма вероятност да сгрешиш а и ако зареждаш по 10л. измамните колонки те удрят по-силно, и ето ти го отговора - колата ти харчи 15-16 ама с 10л.нема как да го хванеш
Направи опита с пълен резервоар и после да се похвалиш как колата ти харчи нормално
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Posted 14 November 2007 - 16:45
Ми всъщност може би не съм се изразил правилно, естествено че не сипвам по 10 л. ми доста честичко си го и пълня резервоара, това дето го дадох като сравнение беше за по-лесно смятане.Е то не че не сипвам по-някога и за толкова, като ме налегне инфлацията , но и за повече и за по-малко разхода си е факт-18-19л.Интерсното е че на извън градско при скорост около 150-160 по магистралата, но естествено не при тея зимни условия вече, над 8л. на 100км не е вдигала, което пък си мисля че е доста добре.
Posted 14 November 2007 - 16:51
Преди време четох една подобна тема и се сещам, че имаше коментар за някакъв датчик, който мери въздуха (температура или нещо такова) - изчакай да видиш
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Posted 14 November 2007 - 17:12
аз знам едно - кола градско не се мери - много неща се бъркат в разхода - маршрут, температура, задръствания и светофари и тнт - ако искаш да придобиеш представа за разхода на колата - засичаш си я на дълъг път - ако там ти е във нормите според мен няма причина да се притесняваш - аз примерно живея на 5 км от работата - това значи паля, подгрявам малко, преди да е загряла напълно - спирам, кара се само на 1ва и 2ра, това не е нормален разход и затова аз градско не меря. То не че аз точно в тоя форум трябва да говоря за разходи на гориво ама да си кажа та това е, ако на дълъг път е нормално не я пипай е моя съвет
I expect nothing. I fear no one. I am free.
Posted 14 November 2007 - 17:18
Ок и на мене ми е по добре да не барам нищо-ма 18-19 ми иде от време на време да , още повече че предишната над 11-12 не отиваше по същия маршрут.
Posted 14 November 2007 - 17:45
Според мен колата си ти гори нормално, и мойта пура лятото ми даваше градско над 20л с включен климатик, но там работата е друга.
Извън градско като ми даде 12-14л при скорост 120-130км. разбрах че е нормално
Просто засечи е какъв разход ще ти даде извън градско каране и ще разбереш дали ти гори много или е нормалво.
И има и друг фактор, горивата са ни пълни лайна. Кочината е зареждам с тираджийска нафта от Сирия, дава ми уникален разход 4-5 по това време на годината градско, а с родната ни под 6-7 не иска и да чуе да слезе
Извън градско като ми даде 12-14л при скорост 120-130км. разбрах че е нормално
Просто засечи е какъв разход ще ти даде извън градско каране и ще разбереш дали ти гори много или е нормалво.
И има и друг фактор, горивата са ни пълни лайна. Кочината е зареждам с тираджийска нафта от Сирия, дава ми уникален разход 4-5 по това време на годината градско, а с родната ни под 6-7 не иска и да чуе да слезе
Posted 14 November 2007 - 20:53
За горивата съм съгласен-боклук са, ма няма начин квото има това сипваме.Иначе извън градско разхода си е супер-макс 8л на 100км.
Posted 15 November 2007 - 00:19
Здравейте момци от доста време не съм влизал и писал във форума, но си имах лични проблеми.Та за какво става дума-ми за вечния въпрос разход на автомобила.Е да сега ще каже някой земи търси в търсачката и си готов.Обаче аз искам да си изкажа мъката.Колата, която е W210 2000 136к.с-96г., я купих някъде лятото и съм си много доволен от нея, обаче до скоро не се заглеждах много много какъв разход ми дава, но от известно време-около месес-месец и половина започнах да го засичам на градско и какво става за мое учудване ми аз с 10 л. минавам ама както и да карам максимум 60км. и рабирайте че не съм някакъв болен състезателен мозък, ами напротив много умерено шофиране си имам, пък нали возя често и жената та тя ми е нещо като ръчна спирачка.Е сега това какво е- то излиза някъде към 18 на 100км.Иначе обороти-спят, няма пушеци или нещо такова, динамика-перфектна, въздушен филтър-сменен, свещи-сменени, няма течове или харчове на масло , температурен режим на автомобила-перфектен, двигателя просто не се чува и мърка.Та сега да зема ли да ходя в сервиза при Петко или нищо да не барам, след като по отчитанията на таблото и при тестовете на всички датчици, които могат де, от панела на климатроника, всичко си го дава да е ок.Обаче от друга страна ма много гори това меченце , та айде като учтиви съфоромници кажете какво да правя и въобще нормално ли е това.То верно че маршрута ми е предимно по задръстванията в центъра на София, ма 18-19 разход пък си е много.
Колата ръчка ли е или автомат? Не че ще ти помогна, но питам за себе си, че и мойта е W210 2000 136 к.с. - 96г. с ръчни.
Поздрави.
Posted 15 November 2007 - 10:25
С ръчни скорости е.
Posted 15 November 2007 - 12:31
Вчера на ОМВ Дървеница колонката отчете че съм сипал на Тойотата на жена ми 43 л. Загледах се като никога в показанията на касата (обикновено сипвам догоре, бързам и с тия постоянно плаващи цени не мога да му хвана края по сумата, която плащам, а често купувам и нещо друго, освен горивото... Та отказах да им платя, защото резервоарът на Яриса е 42 л.... Изродите щяха да викат полиция, разправия стана зверска. Накрая изровиха един каталог за течности на различните марки (на моя не вярват, дето го извадих от колата) и за да не се разправям повече платих 42 л., макар че според мен в резервоара е имало поне 2 литра..
Това за да ти покажа нагледно как лъжат най-нагло за най-елементарното - количеството, което сипват, а смятай за качеството какво е.
Аз карам Ц дизел - преди месец в Италия разбрах какво било да си сипеш В-пауър, все едно, че някой ритна отзад мерца... Средна скорост 132 км/ч при 4.9 среден разход за около 350 км - магистралата между Аскона и Венеция... Дори в Гръцко обикновената нафта за 1.05 беше тогава е по-добра от най-"мощната" тука., а и разхода не се качи над 5.8 на дълъг път, смесено около 6.2...
Тука - като изляза от нас и тръгна за центъра - за 5 км по Симеоновско сутрин в периода 8.15-9.15, като стигна Цум компютърът ми показва средна скорост под 20 км/ч и разход между 15 и 22... Не по-малко от час пътувам. Колко е вярно, не знам, но е факт, че София-пловдив и обратно дава 5.8-6.0 със същата нафта....
Така че, не се впрягай и горивото ни е скапано и задръстванията са страшни и компютърът ти отчита разхода като литри на километри, а не като литри на час, както би следвало като работи мотора на място, та затова мисля, че можеш спокойно да не се затормозяваш с тези показания - те просто не са верни...
Това за да ти покажа нагледно как лъжат най-нагло за най-елементарното - количеството, което сипват, а смятай за качеството какво е.
Аз карам Ц дизел - преди месец в Италия разбрах какво било да си сипеш В-пауър, все едно, че някой ритна отзад мерца... Средна скорост 132 км/ч при 4.9 среден разход за около 350 км - магистралата между Аскона и Венеция... Дори в Гръцко обикновената нафта за 1.05 беше тогава е по-добра от най-"мощната" тука., а и разхода не се качи над 5.8 на дълъг път, смесено около 6.2...
Тука - като изляза от нас и тръгна за центъра - за 5 км по Симеоновско сутрин в периода 8.15-9.15, като стигна Цум компютърът ми показва средна скорост под 20 км/ч и разход между 15 и 22... Не по-малко от час пътувам. Колко е вярно, не знам, но е факт, че София-пловдив и обратно дава 5.8-6.0 със същата нафта....
Така че, не се впрягай и горивото ни е скапано и задръстванията са страшни и компютърът ти отчита разхода като литри на километри, а не като литри на час, както би следвало като работи мотора на място, та затова мисля, че можеш спокойно да не се затормозяваш с тези показания - те просто не са верни...
Posted 15 November 2007 - 13:11
Мда общо взето всички коментари отговарят и на моите мисли, така че как беше приказката и да паднем и да бием пак ще се напием
Posted 17 December 2007 - 12:00
Колега я напълни до горе резервоара .Тегли един тигел/с умерена скорост/ от София до Пловдив /например/ пий едно джезве кафе, като се върнеш в Софето пак напълни догоре и засечи. В София по задръстванията особенно пък ЗИМАТА.... олеле-е. може и 30л. на 100км. да ти даде разход колицата.Чак след това ,ако не си доволен тръгвай да пръскаш пари по сервизи...Не забравяй ,че дори и на извънградско ЗИМАТА разхода е друг.Здравейте момци от доста време не съм влизал и писал във форума, но си имах лични проблеми.Та за какво става дума-ми за вечния въпрос разход на автомобила.Е да сега ще каже някой земи търси в търсачката и си готов.Обаче аз искам да си изкажа мъката.Колата, която е W210 2000 136к.с-96г., я купих някъде лятото и съм си много доволен от нея, обаче до скоро не се заглеждах много много какъв разход ми дава, но от известно време-около месес-месец и половина започнах да го засичам на градско и какво става за мое учудване ми аз с 10 л. минавам ама както и да карам максимум 60км. и рабирайте че не съм някакъв болен състезателен мозък, ами напротив много умерено шофиране си имам, пък нали возя често и жената та тя ми е нещо като ръчна спирачка.Е сега това какво е- то излиза някъде към 18 на 100км.Иначе обороти-спят, няма пушеци или нещо такова, динамика-перфектна, въздушен филтър-сменен, свещи-сменени, няма течове или харчове на масло , температурен режим на автомобила-перфектен, двигателя просто не се чува и мърка.Та сега да зема ли да ходя в сервиза при Петко или нищо да не барам, след като по отчитанията на таблото и при тестовете на всички датчици, които могат де, от панела на климатроника, всичко си го дава да е ок.Обаче от друга страна ма много гори това меченце , та айде като учтиви съфоромници кажете какво да правя и въобще нормално ли е това.То верно че маршрута ми е предимно по задръстванията в центъра на София, ма 18-19 разход пък си е много.
Posted 17 December 2007 - 13:45
Екстра ти е разхода,като за градско в София-ич не се шашкай!Стигам до една формула напоследък за разхода на колата в София: минималния разход на магистрала при скорост 110-120км./час се умножава по 2,и се получава разхода при шофиране в София!А,зимата и малко отгоре може да се добави!И бях писал преди,че зимните гуми са с повишено триене спрямо летните,което също вдига малко разхода!Триенето от гумите е средно 30% от общото триене и съпротивление на колата при движение в града,или с по-ниска скорост на шосе!Другото е триене от лагери,триене в двигателя,диф-а и т.н.!При увеличение на скоростта превес взима триенето от въздуха(въздушното съпротивление)!
Posted 17 December 2007 - 13:47
На градско автоматика е по-икономичен. Ако мерца не е автоматик,за мен това е половин мерчана.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users