Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

ТемпоматКакво ми трябва за да си сложа темпомат.

• Please log in to reply
60 мнения по тази тема

#31 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2100 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 юни 2008 - 13:29

Някой има ли достъп до сервизните програми на мерцедес или вис номерата да ми каже дали ръчката за темпомат с номер: 2085450424 паства на w202/s202 ?

Моля за бърз отговор , та да знам дали да я купувам и да докладвам дали работи темпомата на моя s202 :icon_coolgrin:

За тоя номер който си дал и без рама излиза че се използва в тези модели:

Публикувано изображение
  • 0

#32 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Град:Wien/Österreich
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    W140 S300TD 98г. Продаден!
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 юни 2008 - 18:15

Последен въпрос преди да си поръчам ръчката за темпомата. Видях в ebay, че се продава това нещо Прикачен файл  eb36_10.JPG   43,12K   93 Брой сваляния което трябва да е моторчето което контролира скоростта на колата при включен темпомат. Моето което го имам на колата е с номер : 20115428617 , може ли някой от "имащите" програмата за частите на мерцедес да ми каже дали това е въпростното моторче ?

Поздрави
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#33 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 юли 2008 - 09:43

Най-накрая ръчката дойде. Но както и предполагах (през последните дни) не проработи :kill_myself: . Самата ръчка има Лимит функция която като я включа светка лампичката, което ме води на мисъл, че не всичко е загубено. Някой беше казвал нещо за препрограмиране на ЕКУ или нещо такова? Може ли да обясните малко как става и каде може да се направи :icon_coolgrin:

Ако не , waeco темпомат ще взимам от ebay
Прикачен файл  rychka.JPG   326,91K   98 Брой сваляния
  • 0

#34 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 19 юли 2008 - 16:46

Направо оди си взимаи Ваекото и не се занимаваи повече .

При Мерца просто стратегиите са други - на 1 тип кола има и по няколко изпълнения на всевъзможните му опции.
От 202 и 210 и нагоре системата е в общи линии следната
Нова част за едикаво си идва свободна - тая част не се знае точно на каква кола сте се постави .Та поставя се и в сервиза през диагнозата се сетва те тая част да работи с тая кола. 1 път сетнато насетне теоретично връщане назад няма.
Та част взета от кола Х се слага на кола Y -вероятноста да тръгне клони към 0 без да се сетне пак но първо требе да се ресетне /функция дето много малко хора знаят как става.
В твоя случаи е светнало светодиодчето и показва че има захранване .Но телеграмите дет праща към моторната електроника са неразбираеми -по причина горенаписаното.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#35 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 септември 2008 - 16:40

Днес монтирах ръчката! Става доста лесно (жалко, че не снимах, ама в немския сайт на w202 си е снимано!).
Остава само да активирам функцията за темпомата или в мерцедес или един приятел ми е обещал, че имал програмата с която се правят тези работи и можел да го направи с лаптопа. Ако стане ще пусна точно инфо с каква програма какви входове и изходи трябва да има лаптопа, ако не , в мерцедес за около 40-50? процедурата ще бъде извършена (пак инфото идва от немския сайт)!
  • 0

#36 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 ноември 2008 - 23:23

И накрая какво стана? Щото тия дни заспорихме с Пепино, в крайна сметка се оказа, че нямам темпомат, но:
1) газта ми е електронна - има жило до един датчик под капака. Аз си давам газ, ама компютъра си прави каквото си знае!
2) имам комбинирания лост за темпомат и лимитер, обаче ми работи само лимитера, което ме навежда на мисълта, че има и темпомат, ама не е активиран
3) вариантите на WAECO не са лоши, но вградения е значително по-добра алтернатива. Например вградения ще ми показва цялото инфо на дисплея, както виждам лимитера. Лимитера като е пуснат и ми пише какъв е лимита в момента, показва съобщения ако надминеш лимита (примерно пуснеш лимит 50 и изключиш от скорост по байр надолу)... Освен това с тоя фабричен лимитер и aftermarket темпомат познай какво може да стане, ако на темпомата кажа карай с 90, а на лимитера кажа не вдигай повече от 70... ела да видиш сеир... А съм 99% сигурен, че за да заработи темпомата трябва да се барне нещо в компютъра, в най-лошия случай трябва да се закачи още един куплунг на лоста на лимитера :)

Ако е въпрос на 40 - 50 евро във фирмения сервиз - най-добре, ама да не се окаже, че и части трябват :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#37 eleganse1

eleganse1

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 12 Мнения:
  • Град:сливница
  • Автомобил:
    c250тд елеганс 1998г

Публикувано 18 февруари 2009 - 00:09

колегикаде точно се намира таиа букса за темпомата имоиа ц250тд 98г дали я има
  • 0

#38 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 февруари 2009 - 01:09

Отвиваш кората над педалите лягаш по-гръб и ще я видиш. Ще я разпознаеш като сравниш със снимките по-горе.

Аз още не съм се отказал ... сега ми пуснаха мухата да търся дали всички жици са сложени фабрично или трябва нещо да се добавя. Иначе гледам Waeco темпомати под 100? в ebay ... ама пуст студ , няма слагане.
  • 0

#39 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 юли 2009 - 21:33

Най-накрая развитие ... отидох оня ден до близкия дилър който ме прати до другия по-близък :) където ми казаха, че по принцип нямало проблеми. 99,9% ще стане каза човека който приема колите. Имали опит и не съм бил първия който идва с такова искане, трябвало само да се "препрограмира" компютъра (каквото и да значи това), срещу 50? и около 15минути трябвало да съм готов.

Да ама чак след като се върна от море ще стане тая работа, щото нямат тая седмица свободни термини, а другата ме няма ...

пс. стискайте палци!
  • 0

#40 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 13 юли 2009 - 15:16

до колко разбрах от прочетеното при Facelift само слагаш ръчката и я свързваш,и си готов или не е така? :huh:
  • 0

#41 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 юли 2009 - 19:26

до колко разбрах от прочетеното при Facelift само слагаш ръчката и я свързваш,и си готов или не е така? :huh:

При последния фейслифт, слагаш ръчката, отиваш да я активират, има 99% шанс да стане , но може и да нестане .. така ми казаха в мерцедес, другата седмица съм там да кажа със сигурност за ефекта :icon_coolgrin:
  • 0

#42 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 20 юли 2009 - 22:51

ще чакаме отг
  • 0

#43 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 21 юли 2009 - 17:53

имам един въпрос,има ли значение дали Круиз-конторла е за бензин,дизел,за Е,С,Ц класа или е универсален?

не е ли по-оферта да се свали от некоя коал в морга,целата система?

каква е разликата със и без лимитер,или не е ли едно и също лимитер или автопилот(темпомат,крузи-контрол)?
  • 0

#44 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 юли 2009 - 22:11

За лимит функцията ще ти трябва и друг педал на газта, такъв на 2 нива.

Еми уж няма нужда да се слага цялата система , а просто ръчката, останалото колите след 97 и с пластмасовия ключ трябва да си го имат (според човека в Мерцедес, впрочем днес си дойдех от почивка и до края на седмицата ще гледам да отида да си направя термин в Мерцедес да решим най-накрая тая мистерия), останалото е софтуерно, уж!

Моята ръчка я взех от W210 и според писания и четения в интернет трябва да стане...
  • 0

#45 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 23 юли 2009 - 00:03

а тази лимит функция какво прави ?
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема