И накрая какво стана? Щото тия дни заспорихме с Пепино, в крайна сметка се оказа, че нямам темпомат, но:
1) газта ми е електронна - има жило до един датчик под капака. Аз си давам газ, ама компютъра си прави каквото си знае!
2) имам комбинирания лост за темпомат и лимитер, обаче ми работи само лимитера, което ме навежда на мисълта, че има и темпомат, ама не е активиран
3) вариантите на WAECO не са лоши, но вградения е значително по-добра алтернатива. Например вградения ще ми показва цялото инфо на дисплея, както виждам лимитера. Лимитера като е пуснат и ми пише какъв е лимита в момента, показва съобщения ако надминеш лимита (примерно пуснеш лимит 50 и изключиш от скорост по байр надолу)... Освен това с тоя фабричен лимитер и aftermarket темпомат познай какво може да стане, ако на темпомата кажа карай с 90, а на лимитера кажа не вдигай повече от 70... ела да видиш сеир... А съм 99% сигурен, че за да заработи темпомата трябва да се барне нещо в компютъра, в най-лошия случай трябва да се закачи още един куплунг на лоста на лимитера
Ако е въпрос на 40 - 50 евро във фирмения сервиз - най-добре, ама да не се окаже, че и части трябват