Към съдържанието

•  

Снимка

Акумулатор?

• Please log in to reply
45 мнения по тази тема

#31 pc3om

pc3om

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 13 Мнения:

Публикувано 21 ноември 2007 - 08:47

Аз имам дизел А170 и от сега се притеснявам ако ми се наложи да сменям или презареждам акумулатора. Понеже чета тук из форумите че евентуално може да повредя компютъра или пък да му се нулират някакви стойности и да иска кодове.
Цитирам на ALEXONE:
"Когато свалите минусовата клема на акумулатора всички елктронни уреди във вашия автомобил ще загубят своите данни (бордови компютър, запаметен код на радиото и т.н.), ето защо тези данни трябва да се въведат след поставянето на акумулатора допълнително. "
Как се въвеждат тези данни допълнително? На сервиз ли трябва да ходи да я закачат за компютър или има и друг начин направо в гаража?
  • 0

#32 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Публикувано 21 ноември 2007 - 14:08

Аз имам дизел А170 и от сега се притеснявам ако ми се наложи да сменям или презареждам акумулатора. Понеже чета тук из форумите че евентуално може да повредя компютъра или пък да му се нулират някакви стойности и да иска кодове.
Цитирам на ALEXONE:
"Когато свалите минусовата клема на акумулатора всички елктронни уреди във вашия автомобил ще загубят своите данни (бордови компютър, запаметен код на радиото и т.н.), ето защо тези данни трябва да се въведат след поставянето на акумулатора допълнително. "
Как се въвеждат тези данни допълнително? На сервиз ли трябва да ходи да я закачат за компютър или има и друг начин направо в гаража?

Взимаш си ток с кабели от друга кола закачаш клемите и така не оставяш колата без ток додето го смениш.А ако е само за зареждане няма нужда да се сваля.
  • 0

#33 StefanB

StefanB

Напреднал

• Потребители на форума
  • 350 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 C220CDI
    10.2001/143 ph
    A/T 722.6

Публикувано 21 ноември 2007 - 15:54

Е, колега ти ме разби, как си представяш да зареждаш акумилатор без да го свалиш... Мисля че рискуваш да кипне или да стане беля, тогава не е истина каквомазало става с киселината...
Не, според мен едиственото зареждане без да е свален е от алтернатора, иначе за дозарядка - долу и на трансформатора леко с до 10% от ампеража, най-добре с 2-3 колкото часа е нужно - по сметката. При това в началото да се разреди и после зареждане, за да не се налага често...
  • 0

#34 bibitkata

bibitkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 339 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W 124 - 250 D - 1986

W 245 - B180CDi - 2007

Публикувано 21 ноември 2007 - 18:27

Имам мерцедес 190. Акумулатора е 65 ампера, искам да си купя нов. Кажете ми колко ампера трябва да бъде, някоя хубава марка и ми кажете ако сложа повече ампера има ли някаква опасност от някаква повреда?

W201 с бензинов двигател - 55 А/ч акумулатор, стартерен ток 690-750 А
W201 с дизелов двигател - 72 А/ч акумулатор, стартерен ток 660-810 А
а колкото до марките въпрос на преценка, аз лично съм за българските но стандартно мерцедес оборудва голяма част от моделите си с Варта
:flagMB new:
  • 0
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....

#35 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 21 ноември 2007 - 20:34

Номера е да не надвишиш стойността 13,9-14,1 волта(значи зареждане по метода с постоянно напрежение-пък дръж жиците ако искаш и цял живот на акумолатора)
Когато акумолатора е долу - можеш да го зареждаш по всички други методи(с постоянен ток и по изравнителния метод-който е на-добрия за една батерия и зарежда батерията до 120-130% в дадени случаи)
Мани това което ти казват - 14,5волта
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#36 bojo

bojo

Чирак

• Потребители на форума
  • 84 Мнения:

Публикувано 21 ноември 2007 - 21:08

Късно видях, че питате как влияе по-големият акумулатор, но да отговоря:
Когато се включи подгряване, напрежението на акумулатора пада и свещите са сметнати за него. По-голям акумулатор ще държи по-високо напрежение и от там живота им се скъсява. Някой попита по-бели ли стават. Отговора е, твърдо ДА! :D
  • 0

#37 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 21 ноември 2007 - 21:22

Късно видях, че питате как влияе по-големият акумулатор, но да отговоря:
Когато се включи подгряване, напрежението на акумулатора пада и свещите са сметнати за него. По-голям акумулатор ще държи по-високо напрежение и от там живота им се скъсява. Някой попита по-бели ли стават. Отговора е, твърдо ДА! :D

Виж за това не съм се замислял
  • 0
Публикувано изображение

#38 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 21 ноември 2007 - 22:52

Ако щеш и акумулатор от комбайна да сложиш,...напрежението си е постоянно и спада на напрежение в/у подгревателните свещи си остава постоянно!

Закони на физиката!

Капацитета на батерията не влияе негативно в/у консуматорите!
Ровете из избите и вадете мухлясалите учебници!
четете!
  • 0

#39 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 21 ноември 2007 - 22:59

Ако щеш и акумулатор от комбайна да сложиш,...напрежението си е постоянно и спада на напрежение в/у подгревателните свещи си остава постоянно!

Закони на физиката!

Капацитета на батерията не влияе негативно в/у консуматорите!
Ровете из избите и вадете мухлясалите учебници!
четете!

Така е
Капацитета на батерията не би трябва ло да влияе на консуматорите
Просто влияе на продължителността на работата на консуматорите(във време)
  • 0
Публикувано изображение

#40 Rado555

Rado555

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 21 Мнения:

Публикувано 22 ноември 2007 - 00:00

съгласен съм с LYNX и Vladek по въпроса-карам моя MB 190D с 95 А/ч акумулатор(при фабричен-72 А/ч) и не съм имал проблем
  • 0

#41 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 22 ноември 2007 - 00:08

къв проблем бе пич,. ..даже требе да си доволен!

На новата C class вече слагаме 110 АН,..вместо 90АН,.....препоръка на производителя!
  • 0

#42 StefanB

StefanB

Напреднал

• Потребители на форума
  • 350 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 C220CDI
    10.2001/143 ph
    A/T 722.6

Публикувано 22 ноември 2007 - 12:32

Na моя - Ц220 ЦДИ ноември 2001 беше Варта оригиналния, 100 а/ч но имам като опция 673 - "батерия с висок капацитет"
  • 0

#43 pagoda

pagoda

Чирак

• Потребители на форума
  • 156 Мнения:
  • Град:Перник

Публикувано 22 ноември 2007 - 16:05

Вземи си 65А монбат или искра. Isti ku..ts!
  • 0

#44 bojo

bojo

Чирак

• Потребители на форума
  • 84 Мнения:

Публикувано 22 ноември 2007 - 21:40

Предлагам да направите проверка. Слагате два различни по мощност, греете и мерите напрежението. Колкото по-голям ток може да отдаде един акумулатор, толкова по-малко ще падне напрежението при един и същи товар. Това го знам от старите майстори, които са видяли много изгорели свещи, точно по тази причина. Това, че фирмите предлагат по-мощни акумулатори не значи, че ефекта не се проявява. Сегашните свещи са доста по-добри и издържат на претоварване, а ако не издържат... още по-добре за търговците. :lol:
  • 0

#45 bon_bonev

bon_bonev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 253 Мнения:
  • Град:Стара Загора

Публикувано 22 ноември 2007 - 21:44

Въпросче? - Едно приятелче ми дава 80 А/Ч без парички , свален от 525 тдс и доста читав за през зимата. Дали обаче няма да си прецакам моя който е на 1 год и е в гаранция като стои неизползван до пролетта. Нещо да се разреди примерно и вместо да си го запазя през студовете да го прецакам?
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни