Климатроника е двузонов, панела е електронния - с бутончетата и LCD дисплея.
Питането е дали има начин да се задейства REST функцията със сигнал "от вън"?
Сега за причината

Изперкал съм съвсем на тема печка и по всичко личи че скоро се задава монтаж

Значи основните неща освен че печката трябва да се "разгори" са две:
- Да се пусне електрическата циркулационната помпа на водата в блока
- Да се пусне вентилатира на парното
И двете неща ги прави именно фунцията REST на климатроника и искам да я ползвам.
Бутона на панела обаче действа с еднократно натискане: първото задейства тези неща, второто ги спира.
Таймерите на печката или каквото там се използва активират постоянен сигнал докато печката трябва да работи (+12V) и го прекъсват когато тя трябва да спре.
Аз дори възнамерявам да заменя таймера с едно GSM устройство което да пуска и спира печката с SMS-и.
Ето това конкретно:

За мен не е проблем да модифицирам сигнала от таймера или горното устройство така, че да прави един импулс при сигнала за активиране и още един при деактивиране на печката.
С този сигнал бих могъл да симулирам натискането самия бутон от панела.
Обаче при това положение обаче ще трябва да отварям самия панел, да вадя кабел паралелно на бутона а не ми се иска.
Абсолютно съм сигурен че панела е предвиден да активира REST-a именно заради възможноста за вграждане на подобен автономен отоплител.
Въпроса е на кой пин точно.
Аз имам някаква схема на климатроника но не виждам там да се коментира тази възможност.
Ето я схемата - W210 - Air Conditioning Circuits
По принцип унифицираното решение което използват вебесто, еберспахер и изобщо печкаджиите е с реле, с което цъкат вентилатора паралелно с оригиналната инсталация.
На мен обаче не ми се иска да дублирам нещо, което климатроника може да прави!
Всъщност не разчитам много на конкретен отговор щото питането е доста специфично, ама знае ли човек...
Преди да хвана поялника може пък да изкочи решение.
Още повече от постовете на brpi в една друга тема разбрах че се е занимавал с "печки", ще изчакам и тежката артилерия в лицето на LYNX

Благодаря предварително и със сигурност ще има снимки и хау-ту в края на мисията