крушкиако си сложа по силни скрушки
Започната от db23, 06 ное 2007 - 20:47:16
22 мнения по тази тема
Публикувано 06 ноември 2007 - 20:47
здравейте хора имам едно или по точно още едно питане.става въпрос за крушките на фаровете.мога ли да сложа по силини и колко за да не изгори нещо?
Публикувано 06 ноември 2007 - 20:58
здравейте хора имам едно или по точно още едно питане.става въпрос за крушките на фаровете.мога ли да сложа по силини и колко за да не изгори нещо?
Можеш без проблем да сложиш по качествени като например оригинални Philips VisionPlus, аз преди да си монтирам Xenon бях с такива и светеха добре.
Публикувано 07 ноември 2007 - 14:00
Забрави за по-силните крушки. Става дума за ватове. Всякаквите ксенони по 12-15 лева ще ти излезнат през носа. Обикновено са на 90/110 вата и са оцветени в синьо. След един сезон няма да имаш фарове въобще!
Виж top какво ти е предложил - това е варианта.
Има крушки и на други производители, които дават повече светлина - от +15% до +незнам-си-колко-си %. Изборът е твой дали да са Филипс, Осрам, Дженерал Електрик и т.н.
Виж top какво ти е предложил - това е варианта.
Има крушки и на други производители, които дават повече светлина - от +15% до +незнам-си-колко-си %. Изборът е твой дали да са Филипс, Осрам, Дженерал Електрик и т.н.
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"
Публикувано 07 ноември 2007 - 14:13
Колеги,
ония ден сложих OSRAM NIGHT BREAKER и трябва да ви кажа, ча буквално ми светна пред очите. И то, като се има предвид, че предишните крушки също бяха много добри.
NIGHT BREAKER е съвсем нов продук на ОSRAM, с 90% по-силна и 10% по-бяла светлина от тази на стандартна халогенна крушка. Е, и 50% по-къс живот, но при мен това прави поне 2 години употреба, което ме устройва. Крушките си струват.
Евентуално може да ги няма още в България щото са на пазара само от няколко седмици, но сигурно ще дойдат.
ония ден сложих OSRAM NIGHT BREAKER и трябва да ви кажа, ча буквално ми светна пред очите. И то, като се има предвид, че предишните крушки също бяха много добри.
NIGHT BREAKER е съвсем нов продук на ОSRAM, с 90% по-силна и 10% по-бяла светлина от тази на стандартна халогенна крушка. Е, и 50% по-къс живот, но при мен това прави поне 2 години употреба, което ме устройва. Крушките си струват.
Евентуално може да ги няма още в България щото са на пазара само от няколко седмици, но сигурно ще дойдат.
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603
Публикувано 07 ноември 2007 - 14:54
Колеги,
Докторе а на ква пара се връзват??
Публикувано 07 ноември 2007 - 15:01
Добре колеги, ама като бухате все по-яки крушки... какво става с нещастника като мене насреща? Няма ли някакви норми? А какво става с акумулатор/алтернатор? Нали бушони и всичко е оразмерено?
190E 2.0 1992г. Бензин. Сив-металик. Седан.
Публикувано 07 ноември 2007 - 15:35
Само Дизел, като ги знам наш'те търговци какви са "ценообразуватели"....
Колко струва при тебе NIGHT BREAKER-а ?
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"
Публикувано 07 ноември 2007 - 15:51
и кат стана дума за крушки да попитам:
защо и късите и дългите са ми H7 55W???
все съм си мислел че са различни, но явно разликата е само в рефлекторите
а към найт брейкъра има ли и бели крушки за габаритите, както в комплекта на Филипс Вижън плюс-а???
щото винаги много ме дразни да видя някой с бели фарове, било то и ксенони и с жълто-оранжеви габарити
защо и късите и дългите са ми H7 55W???
все съм си мислел че са различни, но явно разликата е само в рефлекторите
а към найт брейкъра има ли и бели крушки за габаритите, както в комплекта на Филипс Вижън плюс-а???
щото винаги много ме дразни да видя някой с бели фарове, било то и ксенони и с жълто-оранжеви габарити
Публикувано 07 ноември 2007 - 17:23
цитирания внимава в картинката....
крушките са си стандарни 60/55 W
ефекта от хх % more vision и night breaker се появява от прилагането на върхови технологии от върхови производители
това не е нито Night Eagle ( известна китайска марка), нито Хун-Дун ( известна виетнамска марка), а популярния тук-таме Филипс, или чат-пат срещания Осрам, дето са измислили автомобилната крушка, дето се вика.
така че не си слагайте 100 Ватови крушки, които са предвидени за оф-роуд експлоатация, не си слагайте крушки, на които пише Xenon с по пет правописни грешки и ще има мир на земята...
Аз внимавам, ама изглежда тия "Ху*-Дун" и прочие уйници са си любими на народа, че чак загар в комплект с бял бастун можеш после да получиш!
190E 2.0 1992г. Бензин. Сив-металик. Седан.
Публикувано 07 ноември 2007 - 19:42
разбрах каквото ми трябваше.искам или NIGHT BREAKER или другите които коментирате.може ли да ми кажете кака е цената и комплект ли са ,просто не съм в час ?
Публикувано 07 ноември 2007 - 23:28
цитирания внимава в картинката....
крушките са си стандарни 60/55 W
ефекта от хх % more vision и night breaker се появява от прилагането на върхови технологии от върхови производители
това не е нито Night Eagle ( известна китайска марка), нито Хун-Дун ( известна виетнамска марка), а популярния тук-таме Филипс, или чат-пат срещания Осрам, дето са измислили автомобилната крушка, дето се вика.
така че не си слагайте 100 Ватови крушки, които са предвидени за оф-роуд експлоатация, не си слагайте крушки, на които пише Xenon с по пет правописни грешки и ще има мир на земята...
Така де - по принцип стандарта е 60/55W и нямат право да продават по-мощни. Освен това там при глупавите улиците са осветени,маркирани,чисти и без дупки и др. подобни препятствия а фаровете са регулирани по-ниско за да не се заслепяват а при нас ги слагаме по-високо та да не се пребием. Вземи OSRAM Plus 50% 75/70W и ще ти е по-добре, но ако ти е наранено стъклото от пясъка дето го хвърлят кат ги изненада зимата ако ще и 2 ксенона да сложеш се си е тая. Успех!
Публикувано 07 ноември 2007 - 23:53
На КОЧИНАТА със с едни ментаци, водят ги плазмени 90/110 вата, правят ден пред колата вече 3-та година.
Лошото в случая, е че първо бях ги взел за КОШНИЦАТА, но тя е по модерна и умна и както си карам релето ги изключваше. То какво няма да ги изключва, направо не знам как не запали кабелите
После ги преместих на [КОЧИНАТА], там светът, нито изключват, но тя е по-глупава и не и прави впечатление че ключа се стапя от тях
А сега сериозно, ключа е подсилен за да не загрява, както и кабелите, защого ги стопи заедно с буксите и ключа. Иначе светат трепач, като съм на къси само ми присвяткат
Лошото в случая, е че първо бях ги взел за КОШНИЦАТА, но тя е по модерна и умна и както си карам релето ги изключваше. То какво няма да ги изключва, направо не знам как не запали кабелите
После ги преместих на [КОЧИНАТА], там светът, нито изключват, но тя е по-глупава и не и прави впечатление че ключа се стапя от тях
А сега сериозно, ключа е подсилен за да не загрява, както и кабелите, защого ги стопи заедно с буксите и ключа. Иначе светат трепач, като съм на къси само ми присвяткат
Публикувано 08 ноември 2007 - 09:53
Я не се самоизмъчвайте, слагайте поголовно ксенони и ще усетите колко години сте карали на тъмно. Просто това е истината, слагаш и проглеждаш. На всичкото отгоре са по 35 вата и щадят алтернатора и прочие..
Публикувано 08 ноември 2007 - 09:58
ей, стига, бе човек, Филипса да го хвърлям ли - те си светят перфектно още...
Aa, няма да ги фърлаш, ша чакаш като мен 4 години да ти изгорят и чак тогава...
Баси, направо се зарадвах, като изгасна единия фар
А Найтбрейкъра го взех за 30 евра комплекта Н4. Тъкмо ги бяха пуснали, като ми изгоря крушката. На това му се вика тайминг
За КРАНК - серията е само за халогени - Н1, Н3, Н4, Н7, Н11. Габарити, мигачи и т.н. няма.
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
Публикувано 08 ноември 2007 - 11:35
....
За КРАНК - серията е само за халогени - Н1, Н3, Н4, Н7, Н11. Габарити, мигачи и т.н. няма.
Данке. А идейка за бели габарити???
Гледам в иБейя са по 20-тина евра без доставката ама предимно за Германия.
Така че ако има мераклии можа да се пробваме с една доставчицал Иначе звънях в ОСРАМ БГ чакат ги към края на месеца
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни