Секретни болтове за джантиЩе ги убия тия в Ивайжет
Started by Esper, 04 Nov 2007 - 13:52:32
46 replies to this topic
Posted 17 November 2007 - 17:31
Като гледам болтовете в началото на поста изглеждат точно кат McGard които купих за 60.00 лв. - това тук в Пловдив. Точно за W124 - като размер и дъжина. Мерих и болтовете за ляти джанти /мойте са оригинални/ - пасват си до милиметър. Даже главите на болтовете са никелирани. Дори ги показах на пловдивската чета на срещата в четвъртък. К'ви са тия 140 лева?!?
http://www.mcgard.de/map.asp
W124 200E M102 963 - Черния феникс
Posted 17 November 2007 - 17:49
Като гледам болтовете в началото на поста изглеждат точно кат McGard които купих за 60.00 лв. - това тук в Пловдив. Точно за W124 - като размер и дъжина. Мерих и болтовете за ляти джанти /мойте са оригинални/ - пасват си до милиметър. Даже главите на болтовете са никелирани. Дори ги показах на пловдивската чета на срещата в четвъртък. К'ви са тия 140 лева?!?
Болтовете са найстина добри, като взема джанти ще искам кординати и аз да си взема
Posted 17 November 2007 - 23:48
Я дай координати на магазина, плз!
Ми кви - такива, 130 бг левчета...
Онези на ЕТЕ-то може да са евтини обаче приличат на нещо довлечено от котка.
И това е видимата част от айсберга, дали са здрави не мога да разбера с гледане.
Вярно че Veni е доволен от неговите ама мен не ми харесаха изобщо.
Тези за които говориш дали ги има във вариант за метална джанта? От късите, 12мм със заоблена глава?
Много ще съм ти благодарен ако можеш да провериш.
Аз моите ги върнах на ивайжет и са се ослушвам...
Posted 18 November 2007 - 00:04
Колегата Dimitar Nikolov на срещата в Четвъртък ни ги демострира монтирани на стоманени джанти
Posted 19 November 2007 - 09:42
Ами ще проверя днес или утре. Магазина е в Пловдив - виждам, че си от Перник - и ако има к'во праи'м? Между другото за кой модел Мерцедес ти трябват болтовете? Ако е за Е-класа до 2001 всички са еднакви, май?!? Така, че в момента има и за стоманени и за ляти джанти ....
Posted 19 November 2007 - 23:12
Ами ще проверя днес или утре. Магазина е в Пловдив - виждам, че си от Перник - и ако има к'во праи'м? Между другото за кой модел Мерцедес ти трябват болтовете? Ако е за Е-класа до 2001 всички са еднакви, май?!? Така, че в момента има и за стоманени и за ляти джанти ....
Колега, днес се чух с Вени - той е проверил на място и са му казали че в момента няма.
С поръчка или чакане на доставка.
Имам пресен спомен с поръчките и за момента се отказах.
Вени каза че е оставил телефона ми в магазина, така че като дойдат се надявам да ми се обадят.
Тогава ще го мислим.
Иначе за W210 ми трябват, М12х1,5 и R глава, дължина 20мм.
Накратко за метални джанти.
Никакъв ми го няма късмета напоследък
Благодаря и на двама ви
Posted 20 November 2007 - 09:34
И аз чаках около 1 месец доставка. Взех ги миналата седмица и си мислех че са доставили повече?!? Българска работа ....
Posted 03 December 2007 - 09:56
Колеги, а някой да е виждал по София да продават продукти на тези McGard или ако не евентуално Вени да даде някакъв телефон за връзка с магазина.
гр. София
Mercedes W124 200E
---------------------------------
Mercedes W124 200E
Posted 03 December 2007 - 15:20
“РЕАЛ КОВАЧЕВ” ООД,ул.“С.Петербург” № 75 тел.032/ 681-564
това ми излиза като координати от Гугъла - в магазина им може телефона да е друг
Вени, мерси много. Аз звъннах днес и те ми казаха, че имат дистрибутор в София - http://www.dalkomotors.com/ . При първа възможност ще отида до там, за да видя дали имат някакви болтове на склад или трябва с поръчка. Ще пиша пак какво е станало, за да може колегите, които са по-близко до София да дойдат до тук евентуално, вместо до Пловдив.
гр. София
Mercedes W124 200E
Mercedes W124 200E
Posted 03 December 2007 - 21:07
За въпросните болтове- видях ги на живо и са перфектни, с мн добро хромово покритие.
Намират се в Пловдив точно след Метро и Технополис- те са 2 магазина, автокъща и севиз.
Има и сайт www.offroad24.bg
Намират се в Пловдив точно след Метро и Технополис- те са 2 магазина, автокъща и севиз.
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR
Posted 03 December 2007 - 21:53
За въпросните болтове- видях ги на живо и са перфектни, с мн добро хромово покритие.
Мерси Асене - утре ще звънна до там че нещо не успях да се ориентирам в онлайн магазина.
Posted 03 December 2007 - 22:13
Единият им магазин е за нещата от сайта- предимно за джипки- има невероятни работи- аз като ида там и се чувствам като 5-годишно дете на щанда на ЛЕГО в ЦУМ през 1992.
А другият има магазин е предимно за Гуми, джанти, болтове, масла и консумативи. И 2-та са в един двор - питай, ще ти кажат.
Иначе в софииския им дистрибутор не съм ходил.
А другият има магазин е предимно за Гуми, джанти, болтове, масла и консумативи. И 2-та са в един двор - питай, ще ти кажат.
Иначе в софииския им дистрибутор не съм ходил.
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR
Posted 23 July 2008 - 11:07
Убавите работи бавно стават 
Едва вчера се обзаведох с четири секретни бурми на въпросната немската фирма McGard.
Добри са, наистина.
Имат си уникален номер с който след регистрация на уеб сайта им могат да се поръчат дубликати на ключ или болт.
Ето няколко снимки - ЦЪК и ЦЪК.
Цената - 66лв с ДДС без доставката от Пловдив.
Обаче ако трябва да ги сравнявам с оригиналните - имат един съществен и видим недостатък:
Периферията на оригиналните е втулка, която лагерува около корпуса на болта:

Това прави невъзможно хващането му и отвиване с водопроводен ключ или гарги.
При тези не е така - никелираната периферия от снимката си е просто декорация - неподвижна и монолитна със корпуса на болта.
В конкретния случай това не е никакъв проблем - тези болтове са за люта джанта и влизат с поне 10мм навътре в джантата.
Просто няма как да се стигне до тях с нищо друго, освен със секрета.
Обаче McGard имат и болтове за метални джанти - те са по-къси.
Не знам там дали има такава защита за странично захващане - главите на болтовете при метална джанта са видими и достъпни отвсякъде.
Не вярвам обаче да имат - от пловдивската фирма ми казаха, че имат такива, и цената им пак е 66лв.
Та така...
Имайки предвид двойната разлика в цената - сравнена с оригиналните мерцедесови болтове, мисля че сделката е супер.
Ако обаче трябва да взимам болтове за зимните гуми, определено ще си търся мерцедесови по горните причини.
Най-смешното е, че според ивайжет няма 12мм къси болтове - само за алуминиеви джанти се предлагат.
И не можело да се поръчат - просто нямало такъв парт.
Накратко: Няма секретни болтове за метални джанти, предназначени за W210.
Онези на снимката са 14мм и не знам за кои модели са.
Тоест ще трябва да се купят такива за алуминиева джанта, да се нареже резба до края и да се скъсят до нужната дължина...
Тъпо, ама и до зимата има още време
Секретните болтове на ЕТ-то изобщо не ги коментирам...
Един единствен път ги видях на живо и ми стигна да разбера, че не са бурмите за моята кола
И накрая - просто се надявам това да са пари, хвърлени на вятъра.
Ако някой реши, че иска тези гуми и не може да ги вземе - много е вероятно да го доведе до вид, неизползваем и от двамата...
Едва вчера се обзаведох с четири секретни бурми на въпросната немската фирма McGard.
Добри са, наистина.
Имат си уникален номер с който след регистрация на уеб сайта им могат да се поръчат дубликати на ключ или болт.
Ето няколко снимки - ЦЪК и ЦЪК.
Цената - 66лв с ДДС без доставката от Пловдив.
Обаче ако трябва да ги сравнявам с оригиналните - имат един съществен и видим недостатък:
Периферията на оригиналните е втулка, която лагерува около корпуса на болта:

Това прави невъзможно хващането му и отвиване с водопроводен ключ или гарги.
При тези не е така - никелираната периферия от снимката си е просто декорация - неподвижна и монолитна със корпуса на болта.
В конкретния случай това не е никакъв проблем - тези болтове са за люта джанта и влизат с поне 10мм навътре в джантата.
Просто няма как да се стигне до тях с нищо друго, освен със секрета.
Обаче McGard имат и болтове за метални джанти - те са по-къси.
Не знам там дали има такава защита за странично захващане - главите на болтовете при метална джанта са видими и достъпни отвсякъде.
Не вярвам обаче да имат - от пловдивската фирма ми казаха, че имат такива, и цената им пак е 66лв.
Та така...
Имайки предвид двойната разлика в цената - сравнена с оригиналните мерцедесови болтове, мисля че сделката е супер.
Ако обаче трябва да взимам болтове за зимните гуми, определено ще си търся мерцедесови по горните причини.
Най-смешното е, че според ивайжет няма 12мм къси болтове - само за алуминиеви джанти се предлагат.
И не можело да се поръчат - просто нямало такъв парт.
Накратко: Няма секретни болтове за метални джанти, предназначени за W210.
Онези на снимката са 14мм и не знам за кои модели са.
Тоест ще трябва да се купят такива за алуминиева джанта, да се нареже резба до края и да се скъсят до нужната дължина...
Тъпо, ама и до зимата има още време
Секретните болтове на ЕТ-то изобщо не ги коментирам...
Един единствен път ги видях на живо и ми стигна да разбера, че не са бурмите за моята кола
И накрая - просто се надявам това да са пари, хвърлени на вятъра.
Ако някой реши, че иска тези гуми и не може да ги вземе - много е вероятно да го доведе до вид, неизползваем и от двамата...
Posted 23 July 2008 - 11:46
Един тъп въпрос за трудностоплящи като мене. Една опаковка съдържа 4 бр.болтове и един секрет/камък/. Всичките болтове т.е опаковки се обслужват с един и същ профил секрет/камък/ ?
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
На тази сладурана е кръстена нашата марка

Мерседес Йелинек
На тази сладурана е кръстена нашата марка

Мерседес Йелинек
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users