...a това е само за VENI: Дотогава той се упражнявал само с карт.

Родителите на Райконен признават, че нямали достатъчно пари. Затова били принудени да избират кое от децата им - Раме или Кими, да продължи с автомобилния спорт. В крайна сметка по-големият Раме отстъпил и позволил на братчето да развие таланта си. - "7 дни спорт"
Ето какво споделил за новия сезон 2008 г. и за променените правила, които ще премахнат напълно тракшън контрола Кими Райконен:
”Този сезон (2007г.) имахме някои трудности да подготвим колата по най-добрия начин. Сега разполагаме с много опитни хора и съм убеден, че ще се представим още по-добре през следващия сезон. Когато дойдох във Формула 1, нямаше тракшън контрол. Смятам, че премахването му ще помогне да правим по-зрелищни битки на пистата догодина, защото ще ни позволи да изпреварваме по-лесно."
================================================================================
Фернандо Алонсо може да подпише договор с отбора на Уилямс за 1 сезон. Сделката може да се окаже ”спасителният бряг” за ибериеца. Екипът на Уилямс използва двигатели на Тойота. Японците отправиха солидна оферта към Фернандо. Испанецът може да подпише само за една година с Уилямс, за да бъде свободен да отиде във Ферари през 2009 година.
От Рено искат Алонсо за три сезона, но двукратният световен шампион се дърпа за такъв договор.
Въпреки новия си контракт с Ферари до 2010 година, Маса ще бъде изпратен в екипа на Торо Росо, който използва двигатели на Ферари. От Рено искат Алонсо за 3 сезона, но той се дърпа за такъв договор:
”Знам какво искам, но не знам дали ще стане. Има някои опции и всичко е въпрос на преговори. Скоро всичко ще стане ясно” коментирал Фернандо.
Така в близко бъдеще може да се оформи следната стартова решетка във Формула 1:
за Сезон 2008
Макларън: Хамилтън и Розберг
Уилямс: Алонсо и Накажима
Ферари: Маса и Райконен
Някъде бях писал, че на испанчето му се ходи във Ферари - сърби го за слава и още повече фенове по целия свят - къде другаде , ако не във Ферари........и кво става то:
за Сезон 2009
Макларън: Хамилтън и Розберг
Ферари: Райконен и Алонсо (не го искам там

Уилямс: ? и ?
Торо Росо: Маса и ?
==============================================================================
Ох...много неща станаха , ама поне е яко това следващото ... и да знаете няма в историята на Ф1 пич така маниакален и по голям гъзар от Кими Райконен - то не беше яхта , за колите да не говорим....а сега мотор...

Кими Райконен си направи сам подаръка за спечелената първа титла. Този подарък по принцип не може да се купи от никъде. Уникалният прототип на мотор, тип чопър, на германската фирма Walz Hardcore Cycles със седалище Хокенхайм.
е с мощност от 120 к.с. и е в стил драг, боядисан в цвета на Ферари. Цената му е 120 хил. евро.
Ръчно изработения уникат е с нов, различен от използваните от фирмата, колянов вал и с допълнителни фини настройки Шасито лежи ниско над асфалта, но притежава пневматична система, с която височината му може да се увеличи с 15 см.
Не'ам думи!