Към съдържанието

•  

Снимка

Охладителната системаКолеги, дайте съвет

• Please log in to reply
33 мнения по тази тема

#1 Pelera

Pelera

Чирак

• Потребители на форума
  • 56 Мнения:
  • Град:Плевен

Публикувано 21 октомври 2007 - 13:19

Колеги прочетох темите по въпроса и си изградих някаква представа, но все пак споделете мнения.
Вчера забелязах, че колата отвори големия кръг на охл. с-ма много късно, около близо 100градуса, което не й е нормалното състояние. Колата е 190Е 2.0. 88г. След няколко часа тръгнах отново в града и изведнъж гледам температурата отива към 120, щях да откача. И това за два-три км. Спрях и гледам от радиатора в ляво, от уплътнинието капи течност. пипнах радиатора, половината топъл, другата половина студен. Термостат значи, това по-малкото зло.
Прибрах се леко по леко с няколко спирания. след това пипам маркучите и двата твърди, ще се пръснат. От зад като погледнах, МИ ТОЙ ПУШИ БЯЛО с остър тежък мирис, а двигатела се тресе на ниски обороти.
Никога не ми е прегрявал и сега слава богу не успя, но споделете какво да очаквам.
Другото което е - антифриза е кафяв с цвят на ръжда. Да си призная и преди си беше такъв, сменям го преди всяка зима и пак си е такъв, но проблеми не съм имал.
Кажете си компетентните мнения, че не съм мигнал цялата нощ :kill_myself:
  • 0

#2 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 21 октомври 2007 - 13:44

На първо четене гарнитура на главата.
Горе главата не е скъп ремонта :icon_welldone:
  • 0

#3 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 21 октомври 2007 - 15:33

Почисти си или си смени радиатора и термостата.Потърси ДОБАВКИ ОХЛАЖДАНЕ,имаше си тема за проблема.
  • 0
.

#4 C6666HB

C6666HB

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:

Публикувано 21 октомври 2007 - 15:42

Кви добавки кви 5 лева :slap:

Почисти си или си смени радиатора и термостата.Потърси ДОБАВКИ ОХЛАЖДАНЕ,имаше си тема за проблема.

:read:

От зад като погледнах, МИ ТОЙ ПУШИ БЯЛО с остър тежък мирис, а двигатела се тресе на ниски обороти.

Губи ли ти антифриз?
  • 0
CL600-AMG 6.0L 604 hp (450 kW) V12 / In God We Trust...
Публикувано изображение
"B's" Beer, Benz and Babes

#5 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 21 октомври 2007 - 15:54

Чети и ще разберш за добавките.За 5 лева..............на друго място.
  • 0
.

#6 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 21 октомври 2007 - 16:03

http://www.mbclub.bg......?????? ?????????

Колега с опит сподели,че се ползва КАЛГОН за промивка на радиатора,една вечер го киснеш и караш смело.Аз ползвах това на МОЛИ и проблеми никакви.
  • 0
.

#7 mun4o

mun4o

Чирак

• Потребители на форума
  • 143 Мнения:

Публикувано 21 октомври 2007 - 16:35

http://www.mbclub.bg...d...?????? ?????????

Колега с опит сподели,че се ползва КАЛГОН за промивка на радиатора,една вечер го киснеш и караш смело.Аз ползвах това на МОЛИ и проблеми никакви.

Бос, това няма да му оправи гарнитурата на главата
  • 0

#8 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 21 октомври 2007 - 16:50

Колеги прочетох темите по въпроса и си изградих някаква представа, но все пак споделете мнения.
Вчера забелязах, че колата отвори големия кръг на охл. с-ма много късно, около близо 100градуса, което не й е нормалното състояние. Колата е 190Е 2.0. 88г. След няколко часа тръгнах отново в града и изведнъж гледам температурата отива към 120, щях да откача. И това за два-три км. Спрях и гледам от радиатора в ляво, от уплътнинието капи течност. пипнах радиатора, половината топъл, другата половина студен. Термостат значи, това по-малкото зло.
Прибрах се леко по леко с няколко спирания. след това пипам маркучите и двата твърди, ще се пръснат. От зад като погледнах, МИ ТОЙ ПУШИ БЯЛО с остър тежък мирис, а двигатела се тресе на ниски обороти.
Никога не ми е прегрявал и сега слава богу не успя, но споделете какво да очаквам.
Другото което е - антифриза е кафяв с цвят на ръжда. Да си призная и преди си беше такъв, сменям го преди всяка зима и пак си е такъв, но проблеми не съм имал.
Кажете си компетентните мнения, че не съм мигнал цялата нощ :kill_myself:

Заглавието на темата : Охладителната система, Колеги, дайте съвет

Не се споменава за масло в антифриза или антифриз в маслото.Никъде не се споменава за издухана гарнитура и колегата пита за охладителна система и точно това му пускам аз.Може да е имал късмет и да не е духната.Като пусне тема ДУХНАХ ГАРНИТУРА или поне КАК ДА РАЗБЕРА ДАЛИ ДУХА...........те тогава почвам с теми за гарнитури,какви хапчета се слагат,как се оцветяват при наличието на изгорели газове в антифриза,как се сменя,какво се прави................до момента за мен поне темата е ОХЛАДИТЕЛНА СИСТЕМА. :icon_coolgrin:
  • 0
.

#9 mun4o

mun4o

Чирак

• Потребители на форума
  • 143 Мнения:

Публикувано 21 октомври 2007 - 17:28

Не се споменава за масло в антифриза или антифриз в маслото.Никъде не се споменава за издухана гарнитура и колегата пита за охладителна система и точно това му пускам аз.Може да е имал късмет и да не е духната.Като пусне тема ДУХНАХ ГАРНИТУРА или поне КАК ДА РАЗБЕРА ДАЛИ ДУХА...........те тогава почвам с теми за гарнитури,какви хапчета се слагат,как се оцветяват при наличието на изгорели газове в антифриза,как се сменя,какво се прави................до момента за мен поне темата е ОХЛАДИТЕЛНА СИСТЕМА. :icon_coolgrin:

Добре де, не се набирай :D
  • 0

#10 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 21 октомври 2007 - 17:32

тва оти го пропусна!?
  • 0

#11 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 21 октомври 2007 - 17:34

А сега де.Питаш и аз най-спокойно си сядам на задника и обяснявам.Много не ги разбирам нещата,но това е една от причините поради която търсачката не е много ефективна.Заглавието на темата ще излезе ако го търсиш като охладителна система и би трябвало темата да е с поне малко информация или да се върже към друга тема за охладителната.Сега като влезе ако го забие ЩО ПУША БЯЛО............и ще му обясним в друга тема която ще се върже към тая.Те така ще работи търсачката утре и няма да се повтаряме. :flagMB new:

:offtopic1: Ти ракията приготви ли или пренавиваш Мерца в момента?
  • 0
.

#12 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 21 октомври 2007 - 17:37

тва оти го пропусна!?

Не съм,веднага след това Алекс му казва какво да се очаква и има теми по въпроса,ако не ги намира ще му ги намерим,НО прецених,че за тема озаглавена ОХЛАДИТЕЛНА СИСТЕМА би трябвало да има малко повече инфо по въпроса / това за поколенията,да не псуват търсачката/. :rolleyes:

Май ми е време за почивка на мен. :rolleyes:
  • 0
.

#13 mun4o

mun4o

Чирак

• Потребители на форума
  • 143 Мнения:

Публикувано 21 октомври 2007 - 17:50

:offtopic1: Ти ракията приготви ли или пренавиваш Мерца в момента?
[/quote]

Найн пренавиване!!! Алекс видя красавицата и каза, че даже са й навивани км. а не че са връщани :0_yahoo: Толкоз хубава била. Да ти дам ли адрес за Бушмилса? :hooray:
  • 0

#14 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 21 октомври 2007 - 17:52

:offtopic1: Спамер.............искаш и ние да издухаме главите ли? :flagMB new:
  • 0
.

#15 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 21 октомври 2007 - 18:03

http://www.kokes.net...head_remove.htm

Духнала гарнитура на SLK230,пуши ли бяло от ауспуха имаш антифриз в цилиндрите или с 2 думи тва горе те чака.Зависи и колко пуши де,но принципа е такъв. :rolleyes:
  • 0
.

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни