Охладителната системаКолеги, дайте съвет
Started by Pelera, 21 Oct 2007 - 13:19:43
33 replies to this topic
Posted 27 October 2007 - 08:18
един бърз полуофтопик, докато сте се палнали по темата... Като взех моя 124 перката на радиатора, дето се чува като турбина беше зацепена да върти постоянно. Лятото колата с климатик или без спи на нормална температура. Когато открих къде са я зацепили - накъсо кабелчетата на някакъв датчик, ги разкачих и свързах датчика. Температурата почна да бега нагоре надолу, предимно по кръстовищата на климатроник се качваше нагоре и после пак се връща като включва тая перка. Та мисълта ми е - това грубо вмешателство в инженерните решения на инжинерите от МБ така ли да го оставя като по-подходящо за нашите географски ширини или да си го възтановя както трябва да бъде...?
Posted 27 October 2007 - 11:09
Колега тая с шлаифането на главата и особено на блока ми се вижда много афиф, видя ли старата гарнитура на какво полужение е, има ли издухано?
Posted 27 October 2007 - 13:28
Колега тая с шлаифането на главата и особено на блока ми се вижда много афиф, видя ли старата гарнитура на какво полужение е, има ли издухано?
Издухана си беше, на четвърти цилиндър. И на първия беше тръгнала.
Posted 27 October 2007 - 17:30
gorbi, смени датчика - под 30 лева е и после колата спиедин бърз полуофтопик, докато сте се палнали по темата... Като взех моя 124 перката на радиатора, дето се чува като турбина беше зацепена да върти постоянно. Лятото колата с климатик или без спи на нормална температура. Когато открих къде са я зацепили - накъсо кабелчетата на някакъв датчик, ги разкачих и свързах датчика. Температурата почна да бега нагоре надолу, предимно по кръстовищата на климатроник се качваше нагоре и после пак се връща като включва тая перка. Та мисълта ми е - това грубо вмешателство в инженерните решения на инжинерите от МБ така ли да го оставя като по-подходящо за нашите географски ширини или да си го възтановя както трябва да бъде...?
Повече време ще загубиш да стигнеш до магазина да го купиш, отколкото за самата смяна.
Ще се изненадаш каква стабилна температура поддържа колата ти след смяната
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users