Jump to content

•  

Photo

Охладителната системаКолеги, дайте съвет

• Please log in to reply
33 replies to this topic

#31 gorbi

gorbi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 330 Posts:
  • Град:Варна/Одесса
  • Интереси:Фотография
  • Автомобил:
    MB124 CE
    AR 166 2,4 jtdm
    Terrano II 2,7 tdi

Posted 27 October 2007 - 08:18

един бърз полуофтопик, докато сте се палнали по темата... Като взех моя 124 перката на радиатора, дето се чува като турбина беше зацепена да върти постоянно. Лятото колата с климатик или без спи на нормална температура. Когато открих къде са я зацепили - накъсо кабелчетата на някакъв датчик, ги разкачих и свързах датчика. Температурата почна да бега нагоре надолу, предимно по кръстовищата на климатроник се качваше нагоре и после пак се връща като включва тая перка. Та мисълта ми е - това грубо вмешателство в инженерните решения на инжинерите от МБ така ли да го оставя като по-подходящо за нашите географски ширини или да си го възтановя както трябва да бъде...?
  • 0

#32 Benz2007

Benz2007

Напреднал

• Потребители на форума
  • 326 Posts:
  • Град:Parvomai

Posted 27 October 2007 - 11:09

Колега тая с шлаифането на главата и особено на блока ми се вижда много афиф, видя ли старата гарнитура на какво полужение е, има ли издухано?
  • 0

#33 Pelera

Pelera

Чирак

• Потребители на форума
  • 56 Posts:
  • Град:Плевен

Posted 27 October 2007 - 13:28

Колега тая с шлаифането на главата и особено на блока ми се вижда много афиф, видя ли старата гарнитура на какво полужение е, има ли издухано?

Издухана си беше, на четвърти цилиндър. И на първия беше тръгнала.
  • 0

#34 ivooo

ivooo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 436 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 / '91 /продадена
    W201 / '87 / 2.0 / 601.911
    W124 / '93 / 602.962

Posted 27 October 2007 - 17:30

един бърз полуофтопик, докато сте се палнали по темата... Като взех моя 124 перката на радиатора, дето се чува като турбина беше зацепена да върти постоянно. Лятото колата с климатик или без спи на нормална температура. Когато открих къде са я зацепили - накъсо кабелчетата на някакъв датчик, ги разкачих и свързах датчика. Температурата почна да бега нагоре надолу, предимно по кръстовищата на климатроник се качваше нагоре и после пак се връща като включва тая перка. Та мисълта ми е - това грубо вмешателство в инженерните решения на инжинерите от МБ така ли да го оставя като по-подходящо за нашите географски ширини или да си го възтановя както трябва да бъде...?

gorbi, смени датчика - под 30 лева е и после колата спи :)
Повече време ще загубиш да стигнеш до магазина да го купиш, отколкото за самата смяна.
Ще се изненадаш каква стабилна температура поддържа колата ти след смяната ;) - като всеки истински Мерцедес :flagMB new:
  • 0
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users