Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Стачката на учителите-лични мнения

• Please log in to reply
45 мнения по тази тема

#31 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 05 октомври 2007 - 06:40

Истината е,че и тяхното заплащане е мизерно,но и качеството на преподаване и на същото ниво.
Добре,ще им се повишат заплатите,защото найстина 300 лева са мизерна заплата,а това ще подобри ли качеството на преподаване!?
Не,ще си остане на същото дередже.
Нека този, който заслужава,да получи по- висока заплата.
"Който не работи не трябва да яде" Георги Димитров.
  • 0

#32 ivooo

ivooo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 436 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 / '91 /продадена
    W201 / '87 / 2.0 / 601.911
    W124 / '93 / 602.962

Публикувано 05 октомври 2007 - 12:59

2 въпроса имам - колко е средната заплата сега в БГ и колко средно взимат учителите?

Ето ти отговорите:
Средна заплата
Истината е някъде около написаното
Друг източник
Бос, договорите са масово за суми под 300 лева, предполагам знаеш. И аз мога да искам да се осигурявам на 800 лева, само че Шефът ще ми даде в края на месеца 600 (примерно говоря), а сега ме е осигурил на 300 и взимам 800 - тва е в общи линии схемата. Затова като преглеждаш подобно инфо, то е актуално само за държавните служители - те взимат парите вписани в договорите. Договорите се регистрират в Осигурителния институт и оттам идва статистиката(грубо обяснено, но принципно вярно), а от това следват и разходи за работодателя, поради което в частния сектор масово се пишат заплати до 300 кинта за да се плащат малки осигуровки, а се взимат 500 и нагоре. Така изглежда най-светлата част от сивата икономика :P Ти си го знаеш ;) Не те мисля за идиот, обяснявам така, щото не те знам от колко време си на другия край на Голямата Локва.
Сори за оф-а, гледам че темата утихва и реших да драсна на човека 2 реда тук, вместо на лични :offtopic1:
  • 0
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"

#33 ivooo

ivooo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 436 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 / '91 /продадена
    W201 / '87 / 2.0 / 601.911
    W124 / '93 / 602.962

Публикувано 05 октомври 2007 - 13:28

На въпрос колко стачки правителството има капацитет да издържи и дали кабинетът вече има конкретни предложения към учителите, Станишев отговори с въпрос: "А колко браншови сектори с нереалистични искания може да издържи България?".

Сега го мернах по новинарските сайтове.
...иначе изказването е за концесията на автомагистрала Тракия, но са го замерили и с тоя въпрос.
  • 0
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"

#34 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Интереси:фото, музика, пътувания
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 05 октомври 2007 - 19:08

материал от стачката на учителите от 01.10.2007-ма

видео
http://zazz.bg/play:073d8cb3
http://zazz.bg/play:e37c62d9
http://zazz.bg/play:d8db9522
http://zazz.bg/play:df9d3702

снимки
http://www.horch.sni...m...w=1&photo=1

имаше и такива стачкуващи...
http://images21.snim...4166060-big.jpg

иска някой да я чуе...
http://images21.snim...4166133-big.jpg

... но чува ли я някой? :dontknow: :dontknow: , за 2 часа, абсолютно никой не се показа през прозорците на президенството, да види за какво иде реч...
http://images21.snim...4166134-big.jpg

ето го и "водача"
http://images21.snim...4166159-big.jpg
  • 0
=> W140 <=
"Jeder Tag ist ein neuer Anfang, jede Nacht eine neue Versuchung."
Галерия W140
Публикувано изображение

#35 Гост

Гост

Чирак

• Потребители на форума
  • 107 Мнения:

Публикувано 05 октомври 2007 - 22:27

2 въпроса имам - колко е средната заплата сега в БГ и колко средно взимат учителите?

Пич, даже и не прочетох поста, в който се обяснява за средната заплата... предполагам знаеш защо, аз поне не вярвам в статистиците... Съгласен съм, че на всички ни е неприятно да са потърпевши нашите деца, но аз не познавам човек, живеещ в София, дето да взима по-малко от 800 лв! Не коментирам останалата част от БГ. нормално ли е хората, от които зависи бъдещето на децата ти (щото бачкайки всеки ден... ами нямаш никакво време за тях, дори да им се порадваш, какво остава за възпитание и учене) да взимат в пъти по-малко от общак на строеж, че даже и от мангетата във "Волф"... :)

Тъй че: не смятам, че това е правилния начин на протест и адекватната реакция, но напълно подкрепям тия хора в опита им да не са толкова жалки роби и тотално онеправдани и безправни хорица...
  • 0
'бах маа му...

#36 kiril

kiril

Напреднал

• Потребители на форума
  • 442 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 1992 1.8 - Sold

Публикувано 07 октомври 2007 - 18:15

Изчетох цялата тема и стигам до извода за пореден път, че "интереса клати феса". Всеки си защитава позицията. От позицията на родител, се разсъждава по един начин, от позицията на учител по друг. Интересно как ли ще разсъждава човек, който е едновременно и родител, и учител? Дали ще излезе да стачкува човек, който хем иска по-висока заплата, хем не иска да провали учебната година на детето си. Не бих искал да съм в такава ситуация. Едно е истина: "сития на гладния не вярва"...
  • 0

#37 W124 230 E

W124 230 E

Чирак

• Потребители на форума
  • 84 Мнения:

Публикувано 07 октомври 2007 - 19:23

Напално я подкрепям това е подигравка сас хората и то не какви да е ами хора сас вис6е образование а 6ибаните управници се подиграват с тях.Един пример сестра ми е у4ител но вав 4астна фирма и взима прили4ни пари каза ми 4е една жена-мн добра у4ителка вав испанската е ходила да си тарси работа таи като няма никакви пари и няма какво да яде, а има и малко дете, а като си е трагвала не е оставила телефон таи като го е спряла-не може да го плати..............
  • 0

#38 rosh

rosh

Чирак

• Потребители на форума
  • 83 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C250 TD 98г
    peugeot 206 1,4 00г

Публикувано 07 октомври 2007 - 20:35

Истината е,че и тяхното заплащане е мизерно,но и качеството на преподаване и на същото ниво.
Добре,ще им се повишат заплатите,защото найстина 300 лева са мизерна заплата,а това ще подобри ли качеството на преподаване!?
Не,ще си остане на същото дередже.
Нека този, който заслужава,да получи по- висока заплата.
"Който не работи не трябва да яде" Георги Димитров.

така е,учителите никога няма да могат да си върнат респекта и уважението и да започнат да учат децата ни, наистина,то навсякъде корупция и винаги ще има родители които ще надъхват децата си ,че мама и татко са богати ,имат мн.връзки и да не си мисли някакъв си учител ,че ще го командва или др.,а и с учителите е същото,според мен трябва малко да ги пресеят защото има много психясали и алкозависими които не са за тая работа,а на читавите наистина да бъдат добре платени и да си вършат работата както трябва.да се върнат униформите и рвспекта и родителите да са спокойни,че децата им са в добри ръце и тези хора ще ги подготвят за бъдещето.
  • 0

#39 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 07 октомври 2007 - 23:08

:kill_myself: :madcroud: :censored: :ora:
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#40 ivanhow

ivanhow

Майстор

• Потребители на форума
  • 865 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W203 220CDI 143hp ex
    Mercedes W211 E500 306 hp

Публикувано 07 октомври 2007 - 23:52

Подкрепям стачката на учителите.Нека да им се вдигнат заплатите с 100%.Няма лошо.Но нека има резултат от това.Нека така да подготвят учениците че като дойде времето да кандидатстват в друго училище да не се изръсват с още сума пари за частни уроци и други простащини.Ще ви разкажа за един мой преподавател в Университета.В средното ми образование нито един даскал не ме впечатлил с интересно прподване на урока.Влиза изпява си песничката и си бега. В университета имах един преподавател по Обща теория на правото.Водеше се за най-гадния учител.Но като влезем в стаята за лекция и всички млъквахме.Той започваше да разказва за правото все едно ни разказва приказка.И накрая познайте какъв беше резултата-нямаше скъсан по този предмет.

Та за това говоря.Твъро сум да се увеличат заплатите на УЧИТЕЛИ ДОКТОРИ И ПОЛИЦАЙ.Това според мен са основните групи хора които помагат за развиването и просъществуването на една държава.БЕз тях сме за никаде.Но нека заплащането да си даде резулат.Не да се чудят как да вземат подкуп.Ами да се чудят как да се справят с проблемите.
Една пресна случка (извинявам се че се отклонявам от темата)
Днес бях на някакъв концерт на площад Батемберг. Та каква картинка видях там. Беше пълно с развеселени непълнолетни тинейджъри.Върху една телефонна кабинка се бяха качили 3 деца на по 12-15 години.Танцуваха отгоре.Кабнката се люлееше и можеше да падне.Гледам аз 2 полицай отиват на там.Викам си-Браво тия ще ги свалят от там.Но какво става.До кабинката има огромно количество кашони пълни с Вафли Морена.Нашите родни "милиционери" си взеха по 4-5 кутий с вафли и си тръгнаха без да има направи впечатление че има опасност за живота на няколко деца.Яд ме е че не си извадих тела и да ги снимам.А ако беше нещо станало(както в дискотека Индиго и още много такива трагични случки) Какво правим тогава.Нека всеки се замисли дали заслужава повишение на заплатата си.

Това е моето мнение по въпроса.Нека стачкуват но да не прекаляват.Вечер се прибирам с 1 час закъснение защото има огромно задръстване пред министерството.Нека стачкуват но да не усложняватц живота на другите.
  • 0

#41 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 08 октомври 2007 - 08:11

Подкрепям стачката на учителите.Нека да им се вдигнат заплатите с 100%.Няма лошо.Но нека има резултат от това.Нека така да подготвят учениците че като дойде времето да кандидатстват в друго училище да не се изръсват с още сума пари за частни уроци

Идеята да не се плаща за частни уроци е неосъществима!..Учителя работи с 30 деца и няма физическа възможност в рамките на учебното време да обяснява на всяко дете по отделно,щото няма да му остане време да предаде материала.Кои запомнил -запомнил,другото е самоподготовката в къщи.Всяко дете,което иска да кандидатства в елитно учебно заведение трябва да е перфектно запознато с учебния матетиал,иначе-няма шансове!!!
...Дъщеря ми кандидадства в ЕГ-Пловдив(англ. гимн.) и както всички останали деца ходеше цяла година частни уроци по бълг. език и математика върху материала от 4-ти до 7-ми клас вкл. Едно дете не може само да систематизира толкова обемна информация и да борави с нея,ако не му се "опреснят" нещата(става въпрос за 4 годишен учебен матереал!).Съответно,дете,което не е минало такъв опреснителен курс-НЯМА НИКАКВИ ШАНСОВЕ!
А не пускай детето си на частни уроци,па чакай да го приемат!..На мен ми струваше около 1500лв. миналогодишната процедура с тези уроци,но..поне имаше резултат! :)
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#42 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 октомври 2007 - 13:20

и моята жена е учителка по БЕ и литература, но като гледам няма смисъл просто да си губи времето и да се ядосва, да ги правят на маймуни разни политици, и ние имаме дете, което няма кой да гледа и сме родители, но всичко си има граници, освен може би наглостта, лицемерието и безхаберността на нашите политици, които ако имат поне капка срам трябва незабавно да подадат оставки. Преквалифицирам я и нещо редактор, в издателство, ще измислим нещо, само да не е в тази отвратителна образователна система за скапаните им 240 лв на месец - на шум, прах и какво ли още не, подложени на подигравки и незачитане. Вярно че освен парите има и някакво призвание, вътрешно удовлетворение да научиш някой на нещо, да видиш как някой си е станал човек след години и идва да ти благодари, че си му помогнал по един или друг начин... Уроци, частни училища и тнт, - това е бъдещето ни!
Аз също съм съпричастен на родителите и децата чиято година отива към провал(ако не цялата, то ваканциите със сигурност), но много скоро ще си извадя моя учител от тази система, за да може да се запази като личност уважаваща себе си и като нормален човек!
  • 0
I expect nothing. I fear no one. I am free.

#43 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 08 октомври 2007 - 13:49

Не мисля че има нормален, мислещ човек, който да не подкрепи исканията на учителите за по високи заплати. Аз по принцип не подкрепям подобни прояви (участвал съм в достатъчно стачки за да ми е ясна идиотщината на подобни мероприятния) и бях против стачката и исканията на шофьорите от градския транспорт например, но в случая става въпрос за съвсем друто нещо и не може да има коментар по въпроса. Тези хора създават бъдещето на страната и на нацията. Само идиот може да не обръща внимание. Но то повечето в правителството са идиоти, така че не ме учудват. Както и д ае - аз вече писах веднъж по тази тема по горе и не искам да се повтарям. Включих се пак за да кажа само едно: Ако вземат от ваканцията на децата за да компенсират изпуснатия материал, лично аз ще изляза и ще стачкувам не пред президентството или мин. съвет, а вътре в кабинета на глупака Сергейчо... Мисля да проведа така наречената "шамарна стачка" - биене на шамари до откат, докато се уморя... А ако има навити да ме заместват като се уморя, за да стане непрекъсната стачката би било супер. :)
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#44 mercedestoni

mercedestoni

Напреднал

• Потребители на форума
  • 258 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    W124-300D, 1992 г.
    WDB1241301B737008

Публикувано 08 октомври 2007 - 16:38

Уважавам правото на всеки да се бори за по - добро заплащане на труда , но също така ми е кристално ясно че правителството не може да вдигне заплатите на учителите , и не защото няма ресурс а защото инфлацията е на път да провали присъединяването ни към еврото . Неприятно но факт те и без това свършиха безкрай мното тъпотий с вдигането на пенсийте и бюджетните заплати и резултата се вижда по магазините . Просто държавата е най-големия работодател и не може да си позволи да си повиши фонд работна затплата с големи стъпки . Неприятно но факт . Просто учителите / и всички бюджетни слюжители / имат нещастието да работят в некункорентен пазар на труда с един работодател . А мадицинските сестри са също с такива мизерни заплати .
Иначе Унгарския модел го знаем . Съжалявам
  • 0

The Gods Made Heavy Metal

#45 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Интереси:фото, музика, пътувания
  • Автомобил:
    Двуколка '87