Стачката на учителите-лични мнения
Започната от калоян, 03 окт 2007 - 18:45:07
45 мнения по тази тема
Публикувано 03 октомври 2007 - 18:45
По принцип ги подкрепям,всеки човек трябва да живее добре и задоволен във всяко отношение.НО,има частни училища ,които ние родителите си плащаме и от тези пари те си взимат заплатите-ЗАЩО и те стачкуват?Има извън училищни занимания ,които също ние плащаме-Защо и там се стачкува.Съществува една поговорка ще я съкратя малко-на всекиму според заслуженото.Какво е нашето образование-учителите пушат в междучасията заедно с учениците,преподават уроците си без да направят часа си така ,че ученика да му е интересно,децата излизат от училище гламави,което е по лошо от глупави,учителите правят така ,че родителя да бъде принуден да изпрати детето си на частни уроци при същия учител, който му преподава в училище за да може детето му да завърши образованието си,а учителя да напълни джобовете.Къде е Учителя ,който поражда Респект и прави така ,че децата да уважават родителите си и по възрасните хора?Не могат и нямат право учителите (повечето) да искат нещо за което не са положили нужния труд и старание.Всеки от Вас е родител и мисля ,че ще се съгласите с мен ,че децата ни Не са подготвени,обучавани и възпитавани както трябва да бъде още от детските градини,после става утървана работа.От тук на татък следват наркотици....... и т.н.Аз бих излязал да стачкувам против стачката.Пишете Вие как мислите и дано го прочете някой учител,който има Съвест.
Публикувано 03 октомври 2007 - 20:29
В тая държава колега управия няма .Цигания до шия. Пикая му на дипломата на министъра на финансите дето е направил бюджет такъв че в момента има излишък от над 2 милиарда лева , а в същото време много отрасли стачкуват за пари .Това е равносилно човек да получава заплата на месец от 1 000лв но тъй като си е наумил да има спестени 5 000лв накрая на годината ,то всеки месец си заделя 400 ей тъй да ги има а в същото време да няма пари да си купи храна за обед и вечеря и да кара само със една закуска .При това положение той ще има спестени 5 000 лв накрая на годината но в същото време ще гиберяса от глад и ще е на смъртно легло.
Така че и сега накрая на годината министъра ще се изхвърли че е преизпълнил бюджета ,а в същото време ще има мизерстващи хора .Я ми кажете колко пъти министъра на образованието е идвал в Севлиево и е посетил някое училище ? Той надали знае къде се намира градчето ти .Едно време като кажеха че идва проверка в училище всичко трепереше и ученици и учители .
Конкретно по стачката . Аз съм за това да им се увеличат двойно заплатите . Обаче в заповедта да им пише, че при проверка на знанията на учениците на които те преподават се установи ,че учениците нищо не са научили ,то веднага да им бъде орязана заплатата 50% а при втора проверка учителя да се прости с училището . Така вече ще имат респект учителите.А сега че е пълна анархия в училищата не е тайна за никого. Че е пълна анархия с движението по пътищата с автомобилите също всеки го вижда .Само че тия които са оторизирани да контролират движението не си мърдат и пръста.Вижте само как се затаи работата с депутата от ДПС дето го заснеха по БТВ.Минаха май вече два месеца и се потулиха нещата , а ако имахме КАТ на място то още на другия ден трябваше публично да му бъде отнета книжката и возилото .Тъй че по зле става по добре не .Помия до шия.
По тоталитарно време много обичах да идвам до твоя град Севлиево и си пазарувам ,защото беше едно тихо малко градче и вашите хора все с велосипеди се движеха. Сега ми се наложи преди два месеца да спра и обядвам в заведенията до пазара ви и останах възмутен от наглоста на вашите мутри с модерни коли как нагло да има как с колите си да влезат вътре в заведението .Чудо ,това просто не го очаквах в Севлиево . Тъй че простотията е навсякъде и в училище и на улицата да не говорим за парламента и министрите.
Така че и сега накрая на годината министъра ще се изхвърли че е преизпълнил бюджета ,а в същото време ще има мизерстващи хора .Я ми кажете колко пъти министъра на образованието е идвал в Севлиево и е посетил някое училище ? Той надали знае къде се намира градчето ти .Едно време като кажеха че идва проверка в училище всичко трепереше и ученици и учители .
Конкретно по стачката . Аз съм за това да им се увеличат двойно заплатите . Обаче в заповедта да им пише, че при проверка на знанията на учениците на които те преподават се установи ,че учениците нищо не са научили ,то веднага да им бъде орязана заплатата 50% а при втора проверка учителя да се прости с училището . Така вече ще имат респект учителите.А сега че е пълна анархия в училищата не е тайна за никого. Че е пълна анархия с движението по пътищата с автомобилите също всеки го вижда .Само че тия които са оторизирани да контролират движението не си мърдат и пръста.Вижте само как се затаи работата с депутата от ДПС дето го заснеха по БТВ.Минаха май вече два месеца и се потулиха нещата , а ако имахме КАТ на място то още на другия ден трябваше публично да му бъде отнета книжката и возилото .Тъй че по зле става по добре не .Помия до шия.
По тоталитарно време много обичах да идвам до твоя град Севлиево и си пазарувам ,защото беше едно тихо малко градче и вашите хора все с велосипеди се движеха. Сега ми се наложи преди два месеца да спра и обядвам в заведенията до пазара ви и останах възмутен от наглоста на вашите мутри с модерни коли как нагло да има как с колите си да влезат вътре в заведението .Чудо ,това просто не го очаквах в Севлиево . Тъй че простотията е навсякъде и в училище и на улицата да не говорим за парламента и министрите.

Публикувано 03 октомври 2007 - 20:34
С трици се ловят маймуни. С пари - добри работници.
Ако се плащат истински пари - няма да има нужда от Андрешкови хитрини и варене на буркани с компоти.
какво са 300лв заплата за човек с висше? Защо да отиде да работи като учител?
А 220 лв за начална заплата за учиителка в детска градина? ПОДИГРАВКА Е!
Аз ги подкрепям!
Ако се плащат истински пари - няма да има нужда от Андрешкови хитрини и варене на буркани с компоти.
какво са 300лв заплата за човек с висше? Защо да отиде да работи като учител?
А 220 лв за начална заплата за учиителка в детска градина? ПОДИГРАВКА Е!
Аз ги подкрепям!
Публикувано 03 октомври 2007 - 21:43
искате ли снимки от стачките?
Публикувано 03 октомври 2007 - 22:17
По принцип ги подкрепям,всеки човек трябва да живее добре и задоволен във всяко отношение.НО,има частни училища ,които ние родителите си плащаме и от тези пари те си взимат заплатите-ЗАЩО и те стачкуват?Има извън училищни занимания ,които също ние плащаме-Защо и там се стачкува.Съществува една поговорка ще я съкратя малко-на всекиму според заслуженото.Какво е нашето образование-учителите пушат в междучасията заедно с учениците,преподават уроците си без да направят часа си така ,че ученика да му е интересно,децата излизат от училище гламави,което е по лошо от глупави,учителите правят така ,че родителя да бъде принуден да изпрати детето си на частни уроци при същия учител, който му преподава в училище за да може детето му да завърши образованието си,а учителя да напълни джобовете.Къде е Учителя ,който поражда Респект и прави така ,че децата да уважават родителите си и по възрасните хора?Не могат и нямат право учителите (повечето) да искат нещо за което не са положили нужния труд и старание.Всеки от Вас е родител и мисля ,че ще се съгласите с мен ,че децата ни Не са подготвени,обучавани и възпитавани както трябва да бъде още от детските градини,после става утървана работа.От тук на татък следват наркотици....... и т.н.Аз бих излязал да стачкувам против стачката.Пишете Вие как мислите и дано го прочете някой учител,който има Съвест.
Брат,доста неадекватно си се произнесъл..Требва да те е срам от думите ти-това са думи на мизерник,а не на човек ,който гледа напред и желае по-добро бъдеще за себе си и околните.
...Още повече,че си нямаш хабер от ситуацията-аз има учителка в къщи и знам(макар частично) за кво става въпрос.
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."
Публикувано 03 октомври 2007 - 22:50
виж за някои неща ще се съглася с тебПо принцип ги подкрепям,всеки човек трябва да живее добре и задоволен във всяко отношение.НО,има частни училища ,които ние родителите си плащаме и от тези пари те си взимат заплатите-ЗАЩО и те стачкуват?Има извън училищни занимания ,които също ние плащаме-Защо и там се стачкува.Съществува една поговорка ще я съкратя малко-на всекиму според заслуженото.Какво е нашето образование-учителите пушат в междучасията заедно с учениците,преподават уроците си без да направят часа си така ,че ученика да му е интересно,децата излизат от училище гламави,което е по лошо от глупави,учителите правят така ,че родителя да бъде принуден да изпрати детето си на частни уроци при същия учител, който му преподава в училище за да може детето му да завърши образованието си,а учителя да напълни джобовете.Къде е Учителя ,който поражда Респект и прави така ,че децата да уважават родителите си и по възрасните хора?Не могат и нямат право учителите (повечето) да искат нещо за което не са положили нужния труд и старание.Всеки от Вас е родител и мисля ,че ще се съгласите с мен ,че децата ни Не са подготвени,обучавани и възпитавани както трябва да бъде още от детските градини,после става утървана работа.От тук на татък следват наркотици....... и т.н.Аз бих излязал да стачкувам против стачката.Пишете Вие как мислите и дано го прочете някой учител,който има Съвест.
вярно е, че в днешно време някои от учителите наистина не преподават както трябва и пишат 5 и 6, не защото учениците знаят, а защото са преписали и прочее. Има учители, които се опитват да преподават но не им се отдава - имал съм и такива. Но не винаги зависи от това дали детето ще излезне глупав/гламав/тъпо от училището. Това си зависи от самия ученик. Не всичко зависи от учителя/училището, а от самия родител. Днешният ученик му дай да бяга от часовете, пушене, пиене, бележки за отсъствията и разни куп тъпотии. За да предаде един учител урока си добре и да направи интересен часа си, той трябва да го предава в тиха обстановка и да има съдействие от страна на учениците.
Някои учители наистиня нямат нужда да стачкуват, някои не стачкуват просто защото са наясно, че нищо няма да стане. Познавам учителка, която си има частна школа за уроци по няколко предмета и езика, да казвам ли дали стачкува? Някои учетели само като ги погледнеш разбираш защо стачкуват. На 1-ви бях на стачката, която беше при президенството. По-късно ще кача снимки и клипове.
По отношение на заплатите на учителите - не са те най-ниско платените. Една медицинска сестра получава 300 лева, санитарка 180-200? КАКВО ПРАВИМЕ? Да не би, медиците да са по-маловажни от учителите? Ако те се вдигнат на стачка? Какво ще стане тогава? Имам си здравен работник вкъщи и знам какви са им мъките...
та учителите и са прави да стачкуват и в някои отношения не
засега в момента само янка такева трупа рейтинг
снимки и видео по-късно ще кача
Публикувано 03 октомври 2007 - 23:13
Само искам да ви кажа как стоят нещата,в моето училище-Гимназия с преподаване на английски език "Гео Милев" гр.Бургас.На някои класове англ. език им преподават пенсионирани учители ,които са на по 60-70г."Нямало желаещи"...Еми как да има като началната заплата на учител по английски в английска гимназия(най-елитното училище в града,но това няма значение) е ~170лв
.А тези с повече стаж ~350лв.Това си е подигравка.Човекът учил 5 години допълнително за да получава по 350лв. на месец.

The S-Class is the Mercedes which most clearly emobodies the brand values of safety,comfort,quality and supreme assurance.
Like no other car,the S-class shows what the future of the automobile will bring.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Like no other car,the S-class shows what the future of the automobile will bring.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Публикувано 03 октомври 2007 - 23:14
Мойто мнение е че тези
учители се насраха с техните стачки.
Били им малко парите, ОК съгласен съм на 90% от хората в държавния сектор парите са малко за това спор няма.
Но са нагли и ми писна да гледам по телевизията за тях всяка вечер. Не стига че 4 месеца в годината си почиват и през това време вземат пари, а да не говорим че по-голямата част дават частни уроци и пак реват
Майка ми е медицински кадър, с висше образувание и взема по-малко пари от техните заплати в момента, с тази разлика че има доста по-голяма отгонорност (все пак говорим за човешки живот), не почива 4м в годината, неможе да дава частна медицинска помощ, а и блъска нощни. Много отворени, искат справедливо заплащане, еми те си го получават, каква отговорност имат те, никаква. Средно на ден работят 5-6ч ама учебните са по 45м. а не 1ч.
Да, но те са богопомазани и могат да стачкуват и да не работят, и тъпите медий им обръщат бахти вниманието, като че ли това е номер 1 в държавата
даскали. А здравните работници, по закон могат да стачкуват, но не и да спират работата като тях.
Тъпа работа, според мен за да искаш да вземаш пари трябва да полагаш труд, а техния не е такъв какъвто го описват. Пият кафета по цял ден в учителските стай и както беше споменал колега по-горе и цигари пушат с учениците, срам и позор.
С този си пост, не визирам 100% от учителите, все има една много малка част от тях, на която парите са найстина малко.

Били им малко парите, ОК съгласен съм на 90% от хората в държавния сектор парите са малко за това спор няма.
Но са нагли и ми писна да гледам по телевизията за тях всяка вечер. Не стига че 4 месеца в годината си почиват и през това време вземат пари, а да не говорим че по-голямата част дават частни уроци и пак реват

Майка ми е медицински кадър, с висше образувание и взема по-малко пари от техните заплати в момента, с тази разлика че има доста по-голяма отгонорност (все пак говорим за човешки живот), не почива 4м в годината, неможе да дава частна медицинска помощ, а и блъска нощни. Много отворени, искат справедливо заплащане, еми те си го получават, каква отговорност имат те, никаква. Средно на ден работят 5-6ч ама учебните са по 45м. а не 1ч.
Да, но те са богопомазани и могат да стачкуват и да не работят, и тъпите медий им обръщат бахти вниманието, като че ли това е номер 1 в държавата

Тъпа работа, според мен за да искаш да вземаш пари трябва да полагаш труд, а техния не е такъв какъвто го описват. Пият кафета по цял ден в учителските стай и както беше споменал колега по-горе и цигари пушат с учениците, срам и позор.
С този си пост, не визирам 100% от учителите, все има една много малка част от тях, на която парите са найстина малко.
Публикувано 04 октомври 2007 - 07:26
Мойто мнение е че тези
учители се насраха с техните стачки.
Но са нагли и ми писна да гледам по телевизията за тях всяка вечер. Не стига че 4 месеца в годината си почиват и през това време вземат пари, а да не говорим че по-голямата част дават частни уроци и пак реват![]()
Да, но те са богопомазани и могат да стачкуват и да не работят, и тъпите медий им обръщат бахти вниманието, като че ли това е номер 1 в държаватадаскали. А здравните работници, по закон могат да стачкуват, но не и да спират работата като тях.
Ей по тия приказки си личи балканския субект!!!

Ако аз съм учител и някой ми каже тези неща пряко в очите -директно на съд го давам!!!
Сори,грос,ама и ти се изказа мноого неподготвен..

"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."
Публикувано 04 октомври 2007 - 07:56
Това е моето мнение по въпроса, не го налагам на никой.
Публикувано 04 октомври 2007 - 08:29
Много неадекватни и несериозни мнения по такъв важен въпрос!
ВАжен, защото не касае само учителите,а всички,които работят на заплата от около 300лф.Такава заплата в БГ вече е катострофална аномалия!!!Особено за хора,които са и с образование(на всичкото отгоре).Вместо всички да скочат и да се присъединят към стачката,някои от нас все още не осъзнават реалностите..
ЗАщо стачкуват учителите?
Защото един учител носи отговорност за живота и здравето на 30 деца,докато е с тях!
Защото учителя също така потготвя и изнася уроци на същите тези деца!
За..уч.. проверява вечер след работа тетрадките на тези деца-30 бр.,ако е по един предмет,60 бр.,ако е по 2 предмета и т.н. И така работното време му се увеличава понякога в ПЪТИ!!!Вместо 5,става 10 или 15 часа.
З..у..няма ваканция от 3мес.,както всеки незапознат твърди!ВАканцията всъщност е платеният годишен отпуск,който е в размер на 24-26 работни дни-с уикендите става около 35-38 дни..
Защото всички учители не дават частни уроци,а само 2-3 % от учителите-по математика и езиците.
...Други фактори,утежняващи труда на учителя-неорганизиран шум,при който неподготвен(нетрениран в такива условия човек)ще се премести в лудницата за отрицателно време...естествено и много други.
Няма лесни и трудни професии!.Има обаче професии,които са призвания.Учителската е една от тях..Всеки,който работи нещо,трябва да го прави като хората или да сменя занятието,но съответно трябва и да е материално обезпечен,за това ,което върши!..Също така,всяко стадо има и мърша-има я и при учителите,в съсвсем нормален(средностатистически) процент.
ВАжен, защото не касае само учителите,а всички,които работят на заплата от около 300лф.Такава заплата в БГ вече е катострофална аномалия!!!Особено за хора,които са и с образование(на всичкото отгоре).Вместо всички да скочат и да се присъединят към стачката,някои от нас все още не осъзнават реалностите..
ЗАщо стачкуват учителите?
Защото един учител носи отговорност за живота и здравето на 30 деца,докато е с тях!
Защото учителя също така потготвя и изнася уроци на същите тези деца!
За..уч.. проверява вечер след работа тетрадките на тези деца-30 бр.,ако е по един предмет,60 бр.,ако е по 2 предмета и т.н. И така работното време му се увеличава понякога в ПЪТИ!!!Вместо 5,става 10 или 15 часа.
З..у..няма ваканция от 3мес.,както всеки незапознат твърди!ВАканцията всъщност е платеният годишен отпуск,който е в размер на 24-26 работни дни-с уикендите става около 35-38 дни..
Защото всички учители не дават частни уроци,а само 2-3 % от учителите-по математика и езиците.
...Други фактори,утежняващи труда на учителя-неорганизиран шум,при който неподготвен(нетрениран в такива условия човек)ще се премести в лудницата за отрицателно време...естествено и много други.
Няма лесни и трудни професии!.Има обаче професии,които са призвания.Учителската е една от тях..Всеки,който работи нещо,трябва да го прави като хората или да сменя занятието,но съответно трябва и да е материално обезпечен,за това ,което върши!..Също така,всяко стадо има и мърша-има я и при учителите,в съсвсем нормален(средностатистически) процент.
Публикувано 04 октомври 2007 - 08:32
Уважам мнението на всички, но да се твърди, че учителите са превилегировани и че не заслужават висока заплата е безпочвено и необосновано твърдение. Освен това съм на мнение, че образованието идва от училище, но желанието за образование и възпитанието на всеки индивид идва от семейството. И нека родителите не си мислят, че училището е детска забавачница, нека не го възприемат като място, в което да изпратят детето си, докато те са на работа. Училището е институция и всяко дете трябва да влиза в него с предварителна нагласа за уважение и желание за учене, а не с нагласата, че влиза в кафене или във фитнес залата, за да си изпробва силата. Вярно е, че има учители, които не си вършат работата, има такива, които не могат да я вършат, но за да съществуват все още тези учители сред училищното общество е виновна управата на държавата, защото не дава възможност на директорите да се изчистят от подобни "циреи". За неефикасното образование в наши дни и за положението в училищата не са виновни само учителите (да не говорим, че някои от тях изобщо не са и виновни), а разни управляващи. Но какво да правят младите и не толкова младите учители, които работят с желание, които реално постигат нещо с учениците, а те са повече от половината? Какво да прави целият останал персонал в училищната сфера, които си вършат работата перфектно? Определено подкрепям стачката им, те го заслужават. Ако направят национален протест, дори бих се включила и аз. С голям ентусиазъм бих подкрепила и всеки друг, който може да отстоява правата си.
We do live once, should do it right!
Публикувано 04 октомври 2007 - 09:37
Всичките сте прави, просто това е реалната ситуация в нашата държава или по-точно с булгарския народ. Майка ми е директор на хореографското училище, което е под шапката на министерството на културата и взима 350 лева и се скъсва от сутрин в 8 до вечер 8 да се ядосва с разни мутанти както в нейното училище така и в министерството. Дори в това елитно училище по-голяма част от училителите и то по общо образователните предмети са големи мърди. То може и да се види колко са ме научили да пиша правилно. Има пари за заплати. Горе по министерствата си дават по 13 и 14 заплата, а нямало пари за 13 за учителите. Баща ми е също преподавател в споменатото училище, получава 210 лева заплата с над 25 годишен стаж. А най-смешното е, когато той поиска да си види каква пенсия ще получава като бивш артист балетист и сегашен преподавател хмммммм да не споменавам каква бе сумата, а абсурда бе, че му бе обявен 52 годишен работен стаж при положение, че то тогава той бе на 56 години. Значи по законите на БГ той е започнал да работи на 4 годишна възраст

Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
Публикувано 04 октомври 2007 - 09:39
"СПОКОЙСТВИЕ И САМО СПОКОЙСТВИЕ" - както беше казал някой
Монетата има две страни и не е нужно да се изтрепем тука
Като начало преди да наскачат всички: аз съм независим т.е. подкрепям стачката на 50%
1. има много учители които наистина заслужават двойни и тройни заплати, които наистина работят и се опитват да научат децата и учениците на нещо - по-точно да станат нормални хора. Тук визирам Баща ми - преподавател в ТУ-София и леля ми учителка по Математика (благодарение на нея изкарах 6.00 преди много годинки в ТУ)
- Това беше шега разбира се, заслужаващите са хиляди
2. както знаем всяко стадо си има МЪРША - Визирам така наречените "учители" завършили с мъка Шуменският ПОЛУ или ВИСШ не съм сигурен учителски институт (повечето от тях гласоподаватели на ДПС) повечето от които назначени от същото ДПС в малки градчета и села и с затруднение говорещи Български език да преподават ИСТОРИЯ и ЛИТЕРАТУРА.
така че пак ще повторя:
Монетата има две страни
ПП. и стига с тая политика - това е ДЪРА-БЪРА дайте нещо весело
Монетата има две страни и не е нужно да се изтрепем тука
Като начало преди да наскачат всички: аз съм независим т.е. подкрепям стачката на 50%
1. има много учители които наистина заслужават двойни и тройни заплати, които наистина работят и се опитват да научат децата и учениците на нещо - по-точно да станат нормални хора. Тук визирам Баща ми - преподавател в ТУ-София и леля ми учителка по Математика (благодарение на нея изкарах 6.00 преди много годинки в ТУ)

2. както знаем всяко стадо си има МЪРША - Визирам така наречените "учители" завършили с мъка Шуменският ПОЛУ или ВИСШ не съм сигурен учителски институт (повечето от тях гласоподаватели на ДПС) повечето от които назначени от същото ДПС в малки градчета и села и с затруднение говорещи Български език да преподават ИСТОРИЯ и ЛИТЕРАТУРА.
така че пак ще повторя:
Монетата има две страни
ПП. и стига с тая политика - това е ДЪРА-БЪРА дайте нещо весело
Публикувано 04 октомври 2007 - 10:05
Учителите са хората, които през цялата история на българската държава са били будители, хора за пример, стожери в обществото и най-уважените, тези които възпитават и коват бъдещето на държавността и обществото.
Обаче има и друго - учители почти не останаха(най-младите са на по 30 години, а къде са тези между 25 и 30, къде са завършилите учители в последните 5 години, тези който трябва да заместят пенсионираните в последните 5? тях ги няма, защото те са строители, мазачи, а по-талантливите са журналисти във вестник "ШОК", не се шегувам нека някой провери колко млади учители има), това е истината и резултатът от управлението на нашите политици, които не им пука за образованието, защото го УНИЩОЖИХА(смея да твърдя, че преди 20 години си имаше и учители и образование и респект и който му се учеше можеше да го направи) или започвам да мисля че това е целенасочена политика - защото прост народ - лесно се управлява - стават бачкатори, пазачи, сервитьори и камериерки и тнт. не им трябват хора, които могат да мислят, не им трябва интелигенция. Всички деца на политици са в частни училища, колежи и чужди университети - те са далеч от всичко това, а който не подкрепя стачката заслужава нивото на това образование, което скоро ще изчезне съвсем, защото няма да има изобщо кой да преподава в училищата - всичко отива на разпад. Не знам какво ще става с децата, които добута до 8ми клас да чете и пише колкото да не го лъжат на заплата - това ще е, после ще отиват чираци някъде да работят на прах, шум, влага, радиация и мръсотия по 12 часа.
А мога да кажа и друго - да си учител в днешно време с такава заплата - НЕ МОЖЕ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИ ВСЕКИ, ТОВА Е ЛУКС!!!
и мога да се подпиша под думите си, защото издържам един учител
А иначе всеки народ заслужава съдбата си - ние си заслужаваме безпросветността, защото си мислим, че всичко трябва да ни е наготово, че като плащаме данъците си(които отиват за хотели по морето и Банско, както и в с-ки в Швейцария) трябва да имаме евтино образование - да ама с нашите политици - май не! Тенденцията е - който има пари(много) и желание - ще учи и ще знае, който няма дори и да е умен и талантлив, но беден - да му мисли, защото нищо добро не ни чака, тъжно е, но е истина!!!
п.с. за първата седмица стачка имаше 16 приети ученици в Пирогов от алкохолно отравяне, дано не продължи дълго, че освен учители няма да останат и учници...
Обаче има и друго - учители почти не останаха(най-младите са на по 30 години, а къде са тези между 25 и 30, къде са завършилите учители в последните 5 години, тези който трябва да заместят пенсионираните в последните 5? тях ги няма, защото те са строители, мазачи, а по-талантливите са журналисти във вестник "ШОК", не се шегувам нека някой провери колко млади учители има), това е истината и резултатът от управлението на нашите политици, които не им пука за образованието, защото го УНИЩОЖИХА(смея да твърдя, че преди 20 години си имаше и учители и образование и респект и който му се учеше можеше да го направи) или започвам да мисля че това е целенасочена политика - защото прост народ - лесно се управлява - стават бачкатори, пазачи, сервитьори и камериерки и тнт. не им трябват хора, които могат да мислят, не им трябва интелигенция. Всички деца на политици са в частни училища, колежи и чужди университети - те са далеч от всичко това, а който не подкрепя стачката заслужава нивото на това образование, което скоро ще изчезне съвсем, защото няма да има изобщо кой да преподава в училищата - всичко отива на разпад. Не знам какво ще става с децата, които добута до 8ми клас да чете и пише колкото да не го лъжат на заплата - това ще е, после ще отиват чираци някъде да работят на прах, шум, влага, радиация и мръсотия по 12 часа.
А мога да кажа и друго - да си учител в днешно време с такава заплата - НЕ МОЖЕ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИ ВСЕКИ, ТОВА Е ЛУКС!!!
и мога да се подпиша под думите си, защото издържам един учител

А иначе всеки народ заслужава съдбата си - ние си заслужаваме безпросветността, защото си мислим, че всичко трябва да ни е наготово, че като плащаме данъците си(които отиват за хотели по морето и Банско, както и в с-ки в Швейцария) трябва да имаме евтино образование - да ама с нашите политици - май не! Тенденцията е - който има пари(много) и желание - ще учи и ще знае, който няма дори и да е умен и талантлив, но беден - да му мисли, защото нищо добро не ни чака, тъжно е, но е истина!!!
п.с. за първата седмица стачка имаше 16 приети ученици в Пирогов от алкохолно отравяне, дано не продължи дълго, че освен учители няма да останат и учници...
I expect nothing. I fear no one. I am free.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни