Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

W211съвет за покупка

• Please log in to reply
27 мнения по тази тема

#1 Стоил

Стоил

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 8 Мнения:

Публикувано 03 октомври 2007 - 10:21

Може ли за 30-35 хиляди да се купи читава W211? Примерно в мобиле.бг се предлагат десетина 2003 година за тези пари, обаче повечето са доста повече.
Колко излиза годишно поддръжката на такава кола?
  • 0

#2 Avantgarde

Avantgarde

Напреднал

• Потребители на форума
  • 454 Мнения:
  • Град:Варна

Публикувано 03 октомври 2007 - 14:13

Всичко е възможно но като е читава една кола или не я продават или си и искат пари както подобава . Но това не означава 4е ако даде6 35.000 няма да вземе6 прилична кола .
  • 0
W211-Avantgarde

#3 smikov

smikov

Чирак

• Потребители на форума
  • 203 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 05 октомври 2007 - 06:45

Може ли за 30-35 хиляди да се купи читава W211? Примерно в мобиле.бг се предлагат десетина 2003 година за тези пари, обаче повечето са доста повече.

Търговците продават бивши таксита (или други служебни коли),пренавиват (изчистват и пренастроиват) км или ударени МБ произведени около тези години.Виждал съм как ги изкупуват от Австрия,Германия и Италия.Товарят ги на автовозове и тук им сменят ламаринити и ... "супер запазени са ...".Дори някои им лепят винетки от Унгария или др. страни,за да имитират че са докарани на ход.Провери в mobile.de и виж какви МБ на тези години се продават и си направи извода,провери и в други саитове.
Трябва много да се внимава да не те метнат.За тези пари отиди и си купи от страна на ЕС но не от тук.
  • 0

#4 mun4o

mun4o

Чирак

• Потребители на форума
  • 143 Мнения:

Публикувано 05 октомври 2007 - 11:02

Търговците продават бивши таксита (или други служебни коли),пренавиват (изчистват и пренастроиват) км или ударени МБ произведени около тези години.Виждал съм как ги изкупуват от Австрия,Германия и Италия.Товарят ги на автовозове и тук им сменят ламаринити и ... "супер запазени са ...".Дори някои им лепят винетки от Унгария или др. страни,за да имитират че са докарани на ход.Провери в mobile.de и виж какви МБ на тези години се продават и си направи извода,провери и в други саитове.
Трябва много да се внимава да не те метнат.За тези пари отиди и си купи от страна на ЕС но не от тук.

Така е. Не, че съм специалист по марката, но бих те посъветвъл да се качиш на една читава такава, на малко км. и т.н. Покарай, чуй я, вземи опитен приятел с теб и тогава пробвай бъдещата си покупка
  • 0

#5 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 05 октомври 2007 - 19:11

читавите са по 45 .000лв
  • 0

#6 batniky

batniky

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 3 Мнения:
  • Град:Бургас

Публикувано 27 януари 2008 - 17:59

Здравейте

Аз съм нов и съм карал доста автомобили като се мине през Италиянски, Немски,Японски,Англииски,Корейски,Френски и т.н. но една кола ми лежи на сърцето и тя е "Мерник" и то W211.Ориентирал съм се към 2 или 2.2 печка. Не държа за кожи или автоматик

Някой да каже малко лоши работи за тази кола.Плюсовете ги знаем ама трябва да се знаят и мнусите по-подробно
Кой двигател да се вземе по-голям или по-нова до 20000Евро.До колко километра на колметража не трябва да се плаша.Не смятам да е от БГ - нямам вяра .На германския сайт Мерцедес има на сносни цени.
  • 0

#7 batniky

batniky

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 3 Мнения:
  • Град:Бургас

Публикувано 27 януари 2008 - 18:07

Съжалявам за двойния пост но нещо се бъгна нета
  • 0

#8 Avantgarde

Avantgarde

Напреднал

• Потребители на форума
  • 454 Мнения:

Публикувано 27 януари 2008 - 18:09

За двигателя да е поне 220 цди проблеми главно по електрониката, но ако е запазена нищо фрапиращо. За километрите е много относително зависи от състоянието на автомобила но ако е поддържана нормално 200000 не трябва да те плашат
  • 0
W211-Avantgarde

#9 NEGRAMOTEN

NEGRAMOTEN

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 27 януари 2008 - 21:32

Здравейте

Аз съм нов и съм карал доста автомобили като се мине през Италиянски, Немски,Японски,Англииски,Корейски,Френски и т.н. но една кола ми лежи на сърцето и тя е "Мерник" и то W211.Ориентирал съм се към 2 или 2.2 печка. Не държа за кожи или автоматик

Някой да каже малко лоши работи за тази кола.Плюсовете ги знаем ама трябва да се знаят и мнусите по-подробно
Кой двигател да се вземе по-голям или по-нова до 20000Евро.До колко километра на колметража не трябва да се плаша.Не смятам да е от БГ - нямам вяра .На германския сайт Мерцедес има на сносни цени.

Минусите са некачествена и скъпа нафта.Относно годишната подръжка ,зависи колко караш 20,30 или повече хил. км.Грубо можеш да ги сметнеш и сам -масла ,филтри ,гуми,каско,данък, ГО., и с тези дупки сложи накрайници, носачи /всяка година/ .Не искам да те плаша но на 211 подръжката не е никак малка кото цифра.Но иначе е супер кеф да караш такъв автомобил.Както някой беше казал " кеф цена няма "..Според мен 2.2 е малък .Това е горе долу 124 -200Д.Успех в избора. :drift1:
  • 0

#10 Avantgarde

Avantgarde

Напреднал

• Потребители на форума
  • 454 Мнения:

Публикувано 27 януари 2008 - 23:35

Неграмотен, двата автомобила които споменаваш като "горе долу еднакви" е невъзможно да бъдат сравнени, технологично са на светлинни години един от друг. 220 цди по еластичност и ускорение е по-добър от 300 ТД на 124 да не говорим за 200 Д това са глупости. Що се отнася до поддръжката не е нищо особено каквото се сменя на всички останали автомобили филтрите са ти на една цена единствено маслото е по-скъпо и какво от това, за окачване проблеми съм нямал. Ако ти имаш някакъв опит с ремонти на W211 сподели.
  • 0
W211-Avantgarde

#11 skoti

skoti

Advanced member

• Потребители на форума
  • 129 Мнения:

Публикувано 28 януари 2008 - 18:26

Това е горе долу 124 -200Д.Успех в избора. :drift1:
[/quote]

:slap: :nono: ;)
  • 0

#12 NEGRAMOTEN

NEGRAMOTEN

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 28 януари 2008 - 19:12

Неграмотен, двата автомобила които споменаваш като "горе долу еднакви" е невъзможно да бъдат сравнени, технологично са на светлинни години един от друг. 220 цди по еластичност и ускорение е по-добър от 300 ТД на 124 да не говорим за 200 Д това са глупости. Що се отнася до поддръжката не е нищо особено каквото се сменя на всички останали автомобили филтрите са ти на една цена единствено маслото е по-скъпо и какво от това, за окачване проблеми съм нямал. Ако ти имаш някакъв опит с ремонти на W211 сподели.

Първо не сравнявам двата двигателя кото видове, на всеки е ясно че D и CDI имат разлика от тук до луната. Всеки си има мнение и стил на каране .На някой може 200Д да му се вижда изтребител, но според мен / имах такъв / този двигател е малък за това купе.Зависи колко караш и къде -повече градско или повече изън градско.200 Д е като куцо пиле, не искам да обиждам никой-мое мнение.А относно ремонтитите -и филтрите са по -скъпи и всичко отанало.Едната дюза само ти е 980 лв.,при тази нафта как мислиш колко км. ще изкарат,може би пет години няма да се скапят.А носачите на тази тежка кола и тези дупки на всеки метър, при 50- 70 000 км. на година ? А гумите евтини ли са за W 211?Човека питаше и аз му отговорих. Колата я купуваш венъж , а горивото и обслужването е всеки ден. И друго колата не ти е приятел тя ти е съдружник на джоба. Поне при мен това сочи практическия наръчник.Айде ,че се отплеснах.Нямам намерение да споря с никой ,това е мойто мнение. :friends:
  • 0

#13 genadi

genadi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 362 Мнения:
  • Автомобил:
    MB, E class, 220 BlueTec, 2016

Публикувано 29 януари 2008 - 09:50

Най-характерната черта на българина: Мерака да се докопа до нещо хубаво и евтино... Да ама такова животно нема! Легендите за една "стара жена" дето я е карала тая кола и сега я дава "евтино", са си само легенди... Може и на някой да му се е случило нещо подобно, ама май тая "жена" никой не я е виждал? Някаква гаранция има ако се купи кола директно от Германия, но вече говорим за други цени, разходи по докарване и още един куп грижи и ядове, защото и "Ханс" не е луд да продава качественото за без пари. Неискам да те поучавам, просто споделям житейския си и професионален опит събран по пътищата на Родината и Европата.
  • 0

#14 калоян

калоян

Чирак

• Потребители на форума
  • 203 Мнения:
  • Град:Севлиево
  • Автомобил:
    W211 2,7CDI-2001-черен металик.W201-хобито- 2.0 бензин 1992-черен металик

Публикувано 29 януари 2008 - 11:03

Извинявайте обаче не мога да се въздържа,когато чета такива изцепки даваш 25 000 евро и почваш да мислиш скъпо ли е за подръжка,носачи ,масла и дрън дрън,ако му сложиш и газ ще е супер.Ами щом имаш тези пари за КОЛА с която няма да си возиш гъза само би трябвало да не мислиш за пари за подръжка,защото ти с нея ще си ги изкарваш.Колата служи да си вършиш работата,а коя кола няма да те остави на средата на пътя-мое мнение Новата и Мерцедес.И друго много е важно с коя кола ще ти е най удобно и добре да си вършиш работата всеки решава сам,но ни е не живеем в праисторическо време и щом можеш да си позволиш нещо по луксозно и ново веднага скачай в него.Ако човек си мечтае нека няма нищо лошо в това но да не задава глупави въпроси,за да не получава такива отговори.Мерцедес е Стил на Живот.
  • 0

#15 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 29 януари 2008 - 18:53

:icon_coolgrin: ТОЧНО,козата си иска ПРЬЧ,вземи си модел по-стара,но я гледай като хората,за кво ти е манекенка с космати крака :kill_myself:
  • 0
.

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни