Към съдържанието

•  

Снимка

Заключване преден капак-против кражби на компютърЗаключване капак W202

• Please log in to reply
21 мнения по тази тема

#16 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 14 октомври 2007 - 20:26

Управляващият блок е под капака около двигателя, почти всеки знае къде е. Счупват прозореца, натискат в купето бутона, с който отключват вратите и багажника. След това дърпат ръчката , вдигат капака и крадът частите под капака около двигателя. Застрахователя не признава щета за откраднатите части. Ако не се сложи жило, щетата струва толкова, че трябва да си продадеш колата. Но кой майстор да сложи жило на капака за да се избегне този екшьн!? :angry:

Това ми е ясно,горното го написах ако си сменил местоположението на компа,заврян под корите в багажника примерно........ :flagMB new:
  • 0
.

#17 rabbitt

rabbitt

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    280SE
    E200K

Публикувано 15 октомври 2007 - 11:23

Колеги, далеч съм от проблема, защото нямам Цетка, но все пак - ето една идея:
Прави се допълнителна ключалка (или се преработва текущата) на капака, която да се заключва с елктромеханичен ключ (соленоид). Като, когато на соленоида не е подадено напрежение капака е заключен, а се отключва при подаване на напрежение. След това се прави система за отключване, чрез подаване на напрежение от допълнителен ключ и сигнал от алармата на автомобила по схема "И", т.е соленоида ще се отключи само ако алармата е изключена и е затворен допълнителният ключ.
Ако не е ясно - ще обяснявам при конкретни питания. Системата е относително проста за изпълнение, като смятам че би предпазила отварянето на предният капак.
  • 0

#18 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 15 октомври 2007 - 11:36

Колеги, далеч съм от проблема, защото нямам Цетка, но все пак - ето една идея:
Прави се допълнителна ключалка (или се преработва текущата) на капака, която да се заключва с елктромеханичен ключ (соленоид). Като, когато на соленоида не е подадено напрежение капака е заключен, а се отключва при подаване на напрежение. След това се прави система за отключване, чрез подаване на напрежение от допълнителен ключ и сигнал от алармата на автомобила по схема "И", т.е соленоида ще се отключи само ако алармата е изключена и е затворен допълнителният ключ.
Ако не е ясно - ще обяснявам при конкретни питания. Системата е относително проста за изпълнение, като смятам че би предпазила отварянето на предният капак.

Ето нещо такова имах предвид и аз :) Да, бях писал да се включи към централното - смятам да взема една машинка втора ръка (от задна врата например) , няколко метра вакумен маркуч и да го пробвам :icon_welldone:
Като го направя ще пусна резултатите, но все пак считам , че това е най- разумния и удачен начин да предпазим предните си капаци, респективно комутатори и пр., от кражби (злонамерени деяния) :):):) :boxing:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#19 rabbitt

rabbitt

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    280SE
    E200K

Публикувано 15 октомври 2007 - 12:54

Идеята за централното не е лоша, но ако някой апаш разбие колата и отвори вратата отвътре, пак ще има свободен достъп до капака. Затова предложих алармата да разрешава отключването на този механизъм, понеже и тя се намира в двигателният отсек и ще е трудно да се изключи, а от друга страна ще вдига и достатъчно шум. Освен това "тайният" допълнителен бутон за отключване ще предпазва ако се деблокира алармата по някакъв начин.
:rolleyes:
  • 0

#20 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 15 октомври 2007 - 13:11

И това е вярно! Като се замисля даже май е по-добре, щото нали все пак моторчето за вакум на централното си е изчислено за едни параметри - не трябва да се натоварва допълнително! Оставам на вариант - обикновено моторче за централно и скрито ключе :icon_coolgrin:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#21 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 16 октомври 2007 - 05:49

Една идея - скритото ключе може да е антенния плюс на радиото. При мен са два плюса при включване на радиото. Не ми се вярва крадеца като влезне да краде, да си пусне радио да слуша, освен ако не чете тези редове.
  • 0

#22 nick chuck

nick chuck

Почетен член на МБКБ

• Почетни членове на МБКБ
  • 520 Мнения:
  • Град:Преслав
  • Интереси:Спортни купета МБ

Публикувано 16 октомври 2007 - 06:45

Не ви ли стана ясно, че точно това четат, а не афиши за театър.
  • 0
Един за всички, Всички за един!
Публикувано изображение

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни