Към съдържанието

•  

Снимка

Заключване преден капак-против кражби на компютърЗаключване капак W202

• Please log in to reply
21 мнения по тази тема

#1 jpwb

jpwb

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 9 Мнения:

Публикувано 30 септември 2007 - 18:34

Колеги,

На мой приятел разбили стъклото на W202, отворили капака на мотора и откраднали компютъра. За да го замени са му нужни 3 000 лв.

Дайте идеи в кой сервиз да си монтираме жила за да се предпазим!!!
  • 0

#2 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 30 септември 2007 - 18:59

Темата е много наболяла и решението не ев укрепването на капака а на самия управляващ блок.
Има много теми по въпроса,но решение все още няма.
  • 0

#3 marinko

marinko

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 2 Мнения:

Публикувано 03 октомври 2007 - 23:21

Напротив, трябва да се укрепи капака. Виждал съм преди няколко години W124 със ключалка на калника, отдолу може би има жило.

Това е голям проблем, и аз бих си укрепил капака, масово се крадът части и човек може да си спести неприятности. За сжаление и аз не знам къде може да се сложи жило, дано някой колега предложи сервиз!!!
  • 0

#4 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 03 октомври 2007 - 23:28

Има ли начин управляващия блок да се премести някъде на друго място,в багажника да речем? :dontknow: :dontknow: :dontknow:
  • 0
.

#5 jpwb

jpwb

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 9 Мнения:

Публикувано 04 октомври 2007 - 23:39

Нали като ти отключат вратите, респективно багажника, ще го докопат пак :unsure:

Има ли начин управляващия блок да се премести някъде на друго място,в багажника да речем? :dontknow: :dontknow: :dontknow:

• 0

#6 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 05 октомври 2007 - 00:40

Ако го знаят къде е............Скоро да си ровил в чужда кола на тъмно при отворен багажник?Под zадната седалка ше го наврe ако трябва,вие само кажете,че може. :flagMB new:
  • 0
.

#7 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 05 октомври 2007 - 09:20

Готин агент си ама друг пат не казваи такова нещо ........
Кабелите дето отиват до моторната електроника са около 50 до 100.А сега си представи 4е сте трябва някои да отреже щепсела и да снади да ре4ем 50 кабела .....
А отделно като се проектира 1 кола кат се скове купето 1 цял отдел мисли и мадрува как и каде и т.н да са кабелите на колата.
Кат се сглоби пак се прави тест -например за месажетата по КАН буса и се съгласуват и т.н .
Така 4е някои и друг електронен блок могат да се преместят ама баш моторната електроника е вазможно само на теория.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#8 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 05 октомври 2007 - 15:38

Аз само питам,не съм се заглеждал по тия и на мен не ми ги крадат.................а и не ми е било проблем да питам какви ли не глупости ако не ги разбирам. :icon_coolgrin:

Айде обратно на темата със заключването тогава макар,че ми се вижда странна идея,по-странна от дърпане на кабели.
  • 0
.

#9 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 05 октомври 2007 - 15:44

Аз само питам,не съм се заглеждал по тия и на мен не ми ги крадат.................а и не ми е било проблем да питам какви ли не глупости ако не ги разбирам. :icon_coolgrin:

Айде обратно на темата със заключването тогава макар,че ми се вижда странна идея,по-странна от дърпане на кабели.

Имам идея:
Слага се планка с обикновено моторче за централно (10-тина лева е май), и се връзва към централното ! Дали става, какво мислите? Логиката е, че колите се отключват с ключа и само тогава ще се отблокира и капака :dontknow:

Казвайте какво мислите - има една приказка "В спора се ражда истината" :icon_welldone:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#10 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1517 Мнения:

Публикувано 05 октомври 2007 - 17:30

Готин агент си ама друг пат не казваи такова нещо ........
Кабелите дето отиват до моторната електроника са около 50 до 100.А сега си представи 4е сте трябва някои да отреже щепсела и да снади да ре4ем 50 кабела .....
А отделно като се проектира 1 кола кат се скове купето 1 цял отдел мисли и мадрува как и каде и т.н да са кабелите на колата.
Кат се сглоби пак се прави тест -например за месажетата по КАН буса и се съгласуват и т.н .
Така 4е някои и друг електронен блок могат да се преместят ама баш моторната електроника е вазможно само на теория.

Не е невъзможно, защото аз съм го правил. Не е на МБ, а на Лендровър, двигател Помпа-Дюза, и не само на ЕКУ-то, а на всички блокове и и бушонни табла, вкл и на честотни вериги с екранирани кабели. Удължението е с около 2,5м. Никой не вярваше че ще се получин но стана без каквито и да е засечки. Проблема е че при мен кабелния сноп беше с диаметър 6-8см заедно с бандажа. Операцията я правихме 2-ма души - началника ми и аз. Не стана бързо - една седмица, секи ден след работа.
  • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

#11 jpwb

jpwb

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 9 Мнения:

Публикувано 06 октомври 2007 - 17:56

Управляващият блок е под капака около двигателя, почти всеки знае къде е. Счупват прозореца, натискат в купето бутона, с който отключват вратите и багажника. След това дърпат ръчката , вдигат капака и крадът частите под капака около двигателя. Застрахователя не признава щета за откраднатите части. Ако не се сложи жило, щетата струва толкова, че трябва да си продадеш колата. Но кой майстор да сложи жило на капака за да се избегне този екшьн!? :angry:

Ако го знаят къде е............Скоро да си ровил в чужда кола на тъмно при отворен багажник?Под zадната седалка ше го наврe ако трябва,вие само кажете,че може. :flagMB new:

• 0

#12 bojo

bojo

Чирак

• Потребители на форума
  • 84 Мнения:

Публикувано 06 октомври 2007 - 20:25

Идеята на к79 е изпълнима. Е, трудно е да се направи за един следобед пред блока. И защо трябва да се връзва към централното? Скрито ключе (бутон) и ето решение...
  • 0

#13 trilist

trilist

Член на МББ

• Потребители на форума
  • 31 Мнения:

Публикувано 06 октомври 2007 - 21:24

Добре а не може ли да се залепи с много поксипол? направо да се покрие?
  • 0

#14 ml500

ml500

Чирак

• Потребители на форума
  • 149 Мнения:
  • Град:СОФИЯ

Публикувано 07 октомври 2007 - 08:46

Аз съм слагал допълнителни жила на 2 от предишните ми коли, върши работа, даже и да отрежат жилото, капака остава заключен. После с клещите 1 час чанч, докато си го отвориш, но всички части са си останали под капака :bigemo_harabe_net-110:
Другото което съм виждал е три ламаринени ленти поставени на кръст от 3 мм ламарина обхващат крадимия детайл и са хванати с винтове за околните ламарини на купето, накрая с пила или флекс са изтрити главите на винтовете и няма махане освен с флекса. Много е селско, но айдуците не могат да го свалят.
  • 0

#15 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 07 октомври 2007 - 19:54

Аз направих така . А освен това комутатора ми вече е със заварени гайки, и четирите.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни