На какъв автомобил карахте курсовете си?
Започната от KoZmo, 05 апр 2005 - 10:01:56
114 мнения по тази тема
Публикувано 14 февруари 2009 - 04:24
Аз карах направо "С" на ГАЗ 53Д,това е и наи бавната каруца на която съм се качвал,пробвахме веднъж и повече от 60 не дигна.
Death Metal Fan
Публикувано 16 февруари 2009 - 11:20
Голф 2 дизел,голема бракма беше!
Публикувано 16 февруари 2009 - 13:02
Аз карах курса на оранжева Жигула.Още на първото кормуване изядох шамар зад врата щото излъгах инструктора,че за пръв път се качвам да кормувам.Бяха ми казали предварително пита ли ме инструктора,да казвам че никога не съм карал,щото иначе щял да ми намаля времето за кормуване и спестения бензин да си го носи вкъщи.То баш така си се получи - само дето изядох шамара !
Mercedes Benz W201 - The Last Action Hero
Публикувано 16 февруари 2009 - 17:22
...На Лада 2105, автошколата на Шипченски проход, при Христо Христов. Моята беше една разбита, съединителя едва се натискаше - първия път ходихме с инструктора на майстор около Хладилника, да каже колко ще струва ремонта на съединителя. Отделно педала на спирачката нямаше пружината за връщане, и трябваше след всяко спиране до го прибирам догоре с крак, за да не свети стоп машинката.
По средата на курса я оправиха...
В деня на изпита се паднах на друга кола, пак Лада, с друг инструктор, дост апо-добра. Валеше един гаден есенен дъжд средата на ноември 98-ма, а по Коперник бяха изрязали дупките да ги ремонтират и един рейс навлезе в моята част на платното да заобиколи дупка. Направих му път естествено. Всичко мина благополучно...
По средата на курса я оправиха...
В деня на изпита се паднах на друга кола, пак Лада, с друг инструктор, дост апо-добра. Валеше един гаден есенен дъжд средата на ноември 98-ма, а по Коперник бяха изрязали дупките да ги ремонтират и един рейс навлезе в моята част на платното да заобиколи дупка. Направих му път естествено. Всичко мина благополучно...
Публикувано 16 февруари 2009 - 22:30
лубителски на-Форд орион,а професионалниа-мерцедес 1117
Публикувано 17 февруари 2009 - 09:56
И аз изкарах направо "С" на ГАЗ 53Д в БГ през 92г. После беше по яко като карах за ремарке "Е" с един мерцедес но му забравих модела.
Та това е от мен.
Та това е от мен.
Публикувано 17 февруари 2009 - 17:00
Хм аз започнах на москвич май беше 408 после кам края се прехвьрлих на лада 2105.Да ви кажа москвича си беше по маневрен и се виждаше по-надалеч сидиш си нависоко все едно си седнал на стола вкухнята и си рулираш и града то и нямаше толкова движение тогава,и после хоп на лада ей как се вьрти геврека на място и не завива кат москвето ама нейсе взех го проклетия изпит след много мьки по полигона и а улицата.най -лошия катаджия ми се падна имаше реплики като ,,ахмак не видяли знака,пляс зад врата, какьв знак ..пляс пак е тоя зад дьрвото'' пфу ама на една улица един пешеходец самоубиец аха да мине пред мен ама му избягах та катаджията ми даде книжка,, аре дай 2.60 и бягай'' та така.
Публикувано 18 февруари 2009 - 05:11
През далееечната 1995 година, още бях бременна с детето, когато започнах курса, ей така , ненадейно, дет се казва- за идеята (та ние нямахме никаква кола тогава още). Беше една що-годе потегната Лада 2105 - светло синя, инструктора си я подържаше добре, но все пак...Лада си е. Не беше най-удобната кола дори тогава. Фирмата се казваше "Олимп-54" и "стоянката" й беше пред 14 поликлиника до "Петър Берон" там. Но...фирмата беше на полицай от КАТ (на частни основи вече) и имаше и вътрешен изпит на листовките, първо трябва да вземеш него, иначе оня казва: "няма да ви пусна така незнаещи и да ме излагате пред колегите!". Та така...взех първо вътрешният изпит, след това вече листовки пред КАТ, полигон (тогава имаше такова чудо, нашият беше в Студентски град с/у входа на спортната академия, сега там има нова кооперация и дуки полигон вече) и най-накрая изпит с КАТ-аджията вече... Така беше по мое време. Няма хънда-мънда. Смешното е, че инструктора ми, младо момче, и до днес го помня, се казваше Левен Все му викаха ЛевенТ, докато разберат, че е ЛевеН, не ЛевенТ. Странно име (не беше някакъв циганин или турчин, що за име) , но вече няма фирма "Олимп-54" , или поне аз не знам да съществуват. По едно време учеха само шофьори на рейсове, виждах (беше отдавна) от време на време един рейс с надпис от страни "Олимп-54", но вече го няма.
Хубавото е, че тогава имахме и полигон и ни учеха паркиране на заден ход, м/у 2 коли и гърбица- за наклона, като ул."Левски" и "Дондурков" примерно, за да не тръгнеме назад от наклона. Преди беше някак по-екзотично, сега кой знае и може, кой не знае...айдее "на ти книжка". Половината дето сега се движат по улиците и шосетата са потенциални убийци, уви.
Хубавото е, че тогава имахме и полигон и ни учеха паркиране на заден ход, м/у 2 коли и гърбица- за наклона, като ул."Левски" и "Дондурков" примерно, за да не тръгнеме назад от наклона. Преди беше някак по-екзотично, сега кой знае и може, кой не знае...айдее "на ти книжка". Половината дето сега се движат по улиците и шосетата са потенциални убийци, уви.
Публикувано 18 февруари 2009 - 10:05
Жена и кола на които си се учил - не се забравят..
моята беше Лада /колата де/
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
Публикувано 18 февруари 2009 - 10:15
Кат си тръгнал...кажи и за ...жената деЖена и кола на които си се учил - не се забравят..
Поздрави
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 18 февруари 2009 - 18:29
Тая тема как така не съм я видял??
Курсовете и книжката ги изкарах през 2001г.на бяла 190 2.0 дизел, при небезизвестния Милети Вълов Лилов.
Курсовете и книжката ги изкарах през 2001г.на бяла 190 2.0 дизел, при небезизвестния Милети Вълов Лилов.
Публикувано 22 февруари 2009 - 23:03
Курсовте ги карах на Mercedes B150 чисто новичка бежов металик на 14000км и днес като я засека из пловдивските улици ми става едно мило
Публикувано 23 февруари 2009 - 14:06
А аз на бяло пежо 306 в школата на КАТ (дето вече я няма) при инж. Вълков (вече не му помня първото име).
Но си спомням, че първия ден садам, а той ми вика: карай!
Къде ще карам, като досега не съм карал?
Но си спомням, че първия ден садам, а той ми вика: карай!
Къде ще карам, като досега не съм карал?
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 23 февруари 2009 - 18:36
През 1992 на една 5-ца, ама....Лада
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни