Mercedes vs BMW
Започната от VladoBENZ, 20 авг 2007 - 17:22:55
35 мнения по тази тема
Публикувано 20 август 2007 - 17:22
Става въпрос конкретно за возията...защото някакъв непознат ми писа на и-мейла, интересува се от нещо да ме пита, и каза че имал мерц, ама си взел бмв, и страааашна возия, нямала равна...аз от бмвтата не съм останал с подобно впечатление...кажете си мнението, моля безпристрасно, и наистина от хора, които са карали баварци и мерцове...
Публикувано 20 август 2007 - 17:50
Преди време карах БМВ тройка, ауди а6, после фолксваген а сега е класа очиларка и повярвай ми бенца е с класи и то не само по возия от изброените коли, това го казвам от лични наблюдения.
Интересно когато боговете говорят, тия с фактите къде са тогава.
Публикувано 20 август 2007 - 18:43
Става въпрос конкретно за возията...защото някакъв непознат ми писа на и-мейла, интересува се от нещо да ме пита, и каза че имал мерц, ама си взел бмв, и страааашна возия, нямала равна...аз от бмвтата не съм останал с подобно впечатление...кажете си мнението, моля безпристрасно, и наистина от хора, които са карали баварци и мерцове...
Нямам директни впечатления от баварците но предполагам, че има голяма разлика във возията на тройка, петица и седмица.
Така че въпроса ми се струва доста неточно формулиран
Не че не ми се иска да съм точно такъв човек, какъвто търсиш
Публикувано 20 август 2007 - 18:56
Не може да ги сравняваш така.Трябва да са поне в един клас. Аз имам и двете, BMW 325i 2002 E46, малка, пъргава(не е като 330 или М3), но не дава да я пипнеш. Много добри спирачки и много стабилна. Не е със спортния пакет и по-добре, че то е по-твърдо окачване и с тези твърди седалки ще вози като VW. А иначе карам GL 320 CDI. Вози като Lincoln, доста пъргав за класа си, но не може да се гони с баварката. затова пък е доста стабилен, като бункер е. Има 10 Airbag-a, ESP, Off-Road, DSR системи. Така че, не знам за кое точно питаш
Публикувано 20 август 2007 - 19:04
190 и Е30 - 190то вози по добре, и не само старата петица и 124ката - пак глас за 124... Абе мечо си е мечо
1991 190E SportLine turbo 0.6bar
Публикувано 20 август 2007 - 20:59
Карах 124-1991 г. и 520-1990 г.Дума да нямя 124 е с пъти по-добра.БМВ е по-тясно и отпред и отзад (става въпрос за пасажерите).Става въпрос конкретно за возията...защото някакъв непознат ми писа на и-мейла, интересува се от нещо да ме пита, и каза че имал мерц, ама си взел бмв, и страааашна возия, нямала равна...аз от бмвтата не съм останал с подобно впечатление...кажете си мнението, моля безпристрасно, и наистина от хора, които са карали баварци и мерцове...
Сега карам Е 220-1997 г.,а съм се возил и карал (без да ги притежавам) БМВ 525 тди-1999 г. и Фолксваген Пасат 1.9 тди-1997 г. пак Е класата е с класи над тях.И по икономичност и подръжка.Само по-цена е по-скъпа и държи цена.
За това само МБ никакъв компромис,другото е разхищение,а аз нямам излишни пари и време да ги пръскам по сервизи и майстори.
Публикувано 20 август 2007 - 23:57
7цата вс S класата... да казвам ли кое е с по-добрата возич? И се пак 7цата вози по-меко от някои бенцоше като СЛР, ЦЛК ДТМ АМГ.... )) глупости на возията само Ц6 или ДС моделите на ситроен могат да се опънат на трилъчата марка...
Поздраши от америка, да си кажа тук ношата 3ка и С-класата са на почит но Ауди и VW се търкалчт повече... разбираемо е те от коли не разбират...
Поздраши от америка, да си кажа тук ношата 3ка и С-класата са на почит но Ауди и VW се търкалчт повече... разбираемо е те от коли не разбират...
Публикувано 21 август 2007 - 09:03
Това лято имах късмета да пробвам 3-ка 94 ( не им знам номерациите) и Ц-ка 96 дизелче 90 коня автоматик. Мисля, че са в един клас и Мерца просто ме смая от леката и приятна возия при нашите равни и убави пътища! Но ако се наложи не бих отказал и тази тройка да я карам. А незнам дали и СААБ 9-3 98 влиза в този клас, ноооооооооооооо тази машинка ме очарова на макс и като возия и като дизайн!
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
Публикувано 21 август 2007 - 13:32
И аз категорично смятам, че могат да се сравняват само еднакви класове автомобили.
3-ката и 190-ката са несравними - единствения плюс на бмв-то е пъргавината, всичко останало е в пъти по-добро на мерцедеса.
При 5-ца и е-класата разликата не е чак толкова голяма, но пак е в полза на мерцедеса - по-голям, по-широк, по-стабилен, по-комфортен, по-сигурен. И тук бавареца дърпа напред с динамиката на двигателя, но нищо повече.
Естествено, това са си мои наблюдения от неголям опит - бмв-тата са служебни чат пат ги взимам в командировки, а 190 и 124 съм имал в различни периоди от време.
3-ката и 190-ката са несравними - единствения плюс на бмв-то е пъргавината, всичко останало е в пъти по-добро на мерцедеса.
При 5-ца и е-класата разликата не е чак толкова голяма, но пак е в полза на мерцедеса - по-голям, по-широк, по-стабилен, по-комфортен, по-сигурен. И тук бавареца дърпа напред с динамиката на двигателя, но нищо повече.
Естествено, това са си мои наблюдения от неголям опит - бмв-тата са служебни чат пат ги взимам в командировки, а 190 и 124 съм имал в различни периоди от време.
Публикувано 21 август 2007 - 15:14
BMW вози много по-добре от Mercedes!
(сравняваме BMW 7-мица с Mercedes 190), иначе С-класата вози по-добре от 3-ката, Е-класата вози пъти-по-добре от 5-цата, а за S-klasse няма смисъл май да сравняваме с никое BMW)....
(сравняваме BMW 7-мица с Mercedes 190), иначе С-класата вози по-добре от 3-ката, Е-класата вози пъти-по-добре от 5-цата, а за S-klasse няма смисъл май да сравняваме с никое BMW)....
Публикувано 21 август 2007 - 19:53
Дааа, правилна забележка, ама то мисля че се подразбира че говоря за едни и същи класове...иначе няма смисъл...а искам друго да попитам, едни мои приятели карат ауди 80, и казват че има по добра возия от 124-ката...я кажете
Публикувано 21 август 2007 - 20:00
Мразя БМВ возят твърдо и изобщо немогат да се сравняват с Мерцедес, че и постоянно купират , а и нямат стабилност на пътя, както и купето не е достатъчно добре разработена, за да предпазва пътниците, както и много др. неща За мен има Мерцедес, и всички останалиСтава въпрос конкретно за возията...защото някакъв непознат ми писа на и-мейла, интересува се от нещо да ме пита, и каза че имал мерц, ама си взел бмв, и страааашна возия, нямала равна...аз от бмвтата не съм останал с подобно впечатление...кажете си мнението, моля безпристрасно, и наистина от хора, които са карали баварци и мерцове...
Мерцедес са
Публикувано 21 август 2007 - 20:03
НЕ Е ТАКА, нищо лично, но изобщо не съм съгласна с теб Мерцедес са номер 1BMW вози много по-добре от Mercedes!
Мерцедес са
Публикувано 21 август 2007 - 20:18
Не му схвана намека на Kozmo Прочети пак най-отгореНЕ Е ТАКА, нищо лично, но изобщо не съм съгласна с теб Мерцедес са номер 1
Публикувано 21 август 2007 - 20:28
Мисля че като стабилност на пътя и динамика BMW е мн по добро но по сигурност,комфорт и здравина МВ няма равен!!!!!!!!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни