Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Mercedes vs BMW

• Please log in to reply
35 replies to this topic

#1 VladoBENZ

VladoBENZ

Напреднал

• Потребители на форума
  • 614 Posts:
  • Град:Плевен
  • Интереси:В сърцето ми има място само за една жена, моето сладурче, и за много коли, все Мерцедеси :)

Posted 20 August 2007 - 17:22

Става въпрос конкретно за возията...защото някакъв непознат ми писа на и-мейла, интересува се от нещо да ме пита, и каза че имал мерц, ама си взел бмв, и страааашна возия, нямала равна...аз от бмвтата не съм останал с подобно впечатление...кажете си мнението, моля безпристрасно, и наистина от хора, които са карали баварци и мерцове...
  • 0
Публикувано изображение

#2 Ilian4o

Ilian4o

Чирак

• Потребители на форума
  • 176 Posts:
  • Град:София

Posted 20 August 2007 - 17:50

Преди време карах БМВ тройка, ауди а6, после фолксваген а сега е класа очиларка и повярвай ми бенца е с класи и то не само по возия от изброените коли, това го казвам от лични наблюдения. :4036:
  • 0
Интересно когато боговете говорят, тия с фактите къде са тогава.

#3 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,531 Posts:
  • Град:Pernik

Posted 20 August 2007 - 18:43

Става въпрос конкретно за возията...защото някакъв непознат ми писа на и-мейла, интересува се от нещо да ме пита, и каза че имал мерц, ама си взел бмв, и страааашна возия, нямала равна...аз от бмвтата не съм останал с подобно впечатление...кажете си мнението, моля безпристрасно, и наистина от хора, които са карали баварци и мерцове...

Нямам директни впечатления от баварците но предполагам, че има голяма разлика във возията на тройка, петица и седмица.
Така че въпроса ми се струва доста неточно формулиран ;)
Не че не ми се иска да съм точно такъв човек, какъвто търсиш :rolleyes:
  • 0

879897.png

#4 Svalko

Svalko

Чирак

• Потребители на форума
  • 104 Posts:
  • Град:Pyce/Chicago
  • Интереси:Автомобили, Мотоспорт (F1), Футбол, BMW (Бира, Мотоциклети и Жени), и не пропуска пикници сред природата ;)

Posted 20 August 2007 - 18:56

Не може да ги сравняваш така.Трябва да са поне в един клас. Аз имам и двете, BMW 325i 2002 E46, малка, пъргава(не е като 330 или М3), но не дава да я пипнеш. Много добри спирачки и много стабилна. Не е със спортния пакет и по-добре, че то е по-твърдо окачване и с тези твърди седалки ще вози като VW. А иначе карам GL 320 CDI. Вози като Lincoln, доста пъргав за класа си, но не може да се гони с баварката. затова пък е доста стабилен, като бункер е. Има 10 Airbag-a, ESP, Off-Road, DSR системи. Така че, не знам за кое точно питаш :huh:
  • 0

#5 Vlado190

Vlado190

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Posts:
  • Град:Samokov

Posted 20 August 2007 - 19:04

190 и Е30 - 190то вози по добре, и не само ;) старата петица и 124ката - пак глас за 124... Абе мечо си е мечо ;) :flagMB new:
  • 0
1991 190E SportLine turbo 0.6bar ;)

#6 smikov

smikov

Чирак

• Потребители на форума
  • 203 Posts:

Posted 20 August 2007 - 20:59

Карах 124-1991 г. и 520-1990 г.Дума да нямя 124 е с пъти по-добра.БМВ е по-тясно и отпред и отзад (става въпрос за пасажерите).
Сега карам Е 220-1997 г.,а съм се возил и карал (без да ги притежавам) БМВ 525 тди-1999 г. и Фолксваген Пасат 1.9 тди-1997 г. пак Е класата е с класи над тях.И по икономичност и подръжка.Само по-цена е по-скъпа и държи цена.
За това само МБ никакъв компромис,другото е разхищение,а аз нямам излишни пари и време да ги пръскам по сервизи и майстори.
  • 0

#7 Bustter

Bustter

Напреднал

• Потребители на форума
  • 615 Posts:
  • Град:Не се знае, знае ли се...
  • Интереси:Финикийски знаци.

Posted 20 August 2007 - 23:57

7цата вс S класата... да казвам ли кое е с по-добрата возич? :) И се пак 7цата вози по-меко от някои бенцоше като СЛР, ЦЛК ДТМ АМГ.... :))) глупости на возията само Ц6 или ДС моделите на ситроен могат да се опънат на трилъчата марка... ;)

Поздраши от америка, да си кажа тук ношата 3ка и С-класата са на почит но Ауди и VW се търкалчт повече... разбираемо е те от коли не разбират...
  • 0

#8 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,751 Posts:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Posted 21 August 2007 - 09:03

Това лято имах късмета да пробвам 3-ка 94 ( не им знам номерациите) и Ц-ка 96 дизелче 90 коня автоматик. Мисля, че са в един клас и Мерца просто ме смая от леката и приятна возия при нашите равни и убави пътища! Но ако се наложи не бих отказал и тази тройка да я карам. А незнам дали и СААБ 9-3 98 влиза в този клас, ноооооооооооооо тази машинка ме очарова на макс и като возия и като дизайн!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#9 willy555

willy555

Майстор

• Потребители на форума
  • 798 Posts:
  • Автомобил:
    W124 E 200 T, 1993г., 136 к.с.

Posted 21 August 2007 - 13:32

И аз категорично смятам, че могат да се сравняват само еднакви класове автомобили.
3-ката и 190-ката са несравними - единствения плюс на бмв-то е пъргавината, всичко останало е в пъти по-добро на мерцедеса.
При 5-ца и е-класата разликата не е чак толкова голяма, но пак е в полза на мерцедеса - по-голям, по-широк, по-стабилен, по-комфортен, по-сигурен. И тук бавареца дърпа напред с динамиката на двигателя, но нищо повече.
Естествено, това са си мои наблюдения от неголям опит - бмв-тата са служебни чат пат ги взимам в командировки, а 190 и 124 съм имал в различни периоди от време.
  • 0

#10 KoZmo

KoZmo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 366 Posts:
  • Град:Шопландия
  • Интереси:Mercedes-Benz |Y|
  • Автомобил:
    2001' MB W210 - E 220 CDI

Posted 21 August 2007 - 15:14

BMW вози много по-добре от Mercedes! :0_yahoo:

(сравняваме BMW 7-мица с Mercedes 190), иначе С-класата вози по-добре от 3-ката, Е-класата вози пъти-по-добре от 5-цата, а за S-klasse няма смисъл май да сравняваме с никое BMW).... :icon_coolgrin:
  • 0

#11 VladoBENZ

VladoBENZ

Напреднал

• Потребители на форума
  • 614 Posts:
  • Град:Плевен
  • Интереси:В сърцето ми има място само за една жена, моето сладурче, и за много коли, все Мерцедеси :)

Posted 21 August 2007 - 19:53

Дааа, правилна забележка, ама то мисля че се подразбира че говоря за едни и същи класове...иначе няма смисъл...а искам друго да попитам, едни мои приятели карат ауди 80, и казват че има по добра возия от 124-ката...я кажете :)
  • 0
Публикувано изображение

#12 Nikolet

Nikolet

Чирак

• Потребители на форума
  • 94 Posts:

Posted 21 August 2007 - 20:00

Мразя БМВ :madcroud: возят твърдо и изобщо немогат да се сравняват с Мерцедес, че и постоянно купират :0_evil: , а и нямат стабилност на пътя, както и купето не е достатъчно добре разработена, за да предпазва пътниците, както и много др. неща :madcroud: За мен има Мерцедес, и всички останали :4036: :flagMB new: :)
  • 0
Мерцедес са Публикувано изображение

#13 Nikolet

Nikolet

Чирак

• Потребители на форума
  • 94 Posts:

Posted 21 August 2007 - 20:03

BMW вози много по-добре от Mercedes! :0_yahoo:
(сравняваме BMW 7-мица с Mercedes 190), иначе С-класата вози по-добре от 3-ката, Е-класата вози пъти-по-добре от 5-цата, а за S-klasse няма смисъл май да сравняваме с никое BMW).... :icon_coolgrin:

НЕ Е ТАКА, нищо лично, но изобщо не съм съгласна с теб :4036: Мерцедес са номер 1 :4036:
  • 0
Мерцедес са Публикувано изображение

#14 Toto

Toto

Чирак

• Потребители на форума
  • 128 Posts:
  • Град:kozloduy
  • Автомобил:
    W211 Lorinser

Posted 21 August 2007 - 20:18

НЕ Е ТАКА, нищо лично, но изобщо не съм съгласна с теб :4036: Мерцедес са номер 1 :4036:

Не му схвана намека на Kozmo :icon_welldone: Прочети пак най-отгоре :rolleyes:
  • 0

#15 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,134 Posts:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Posted 21 August 2007 - 20:28

Мисля че като стабилност на пътя и динамика BMW е мн по добро но по сигурност,комфорт и здравина МВ няма равен!!!!!!!! :flagMB new:
  • 0

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users