Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

сваляне на табло на W124сърцераздирателни кадри!:)))))))

• Please log in to reply
22 мнения по тази тема

#16 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 15 август 2007 - 17:25

Lorinser относно мотора -ами на оригиналния на 124 е състото изпалнение.

Самза инфо -Диавиа не прават компресори.откакто ги Купиха Делфи ползват делфи-а преди тва наи разли4ни.
Компресорите на допалнитлните са по правло по мосни от оригиналните. ако оригиналния е 5кВ другия е 6- презапасен е .
Ва6те компресори на 126 са правени и наи ве4е проектирани по времена когато има6е кинти и не се говоре6е за икономии.
на 126 компресора може и камани да мели - то там може и 100 години да изкара -няма маитап. ама на по новите е траги4на работа.
1 пат ми се слу4и да слагам допалнителна клима и на 126 - изкефих се кат видях какво има в ка6она - изпарителя бе6е малко по малак от някои дне6ни кондензатори а с
компресора Санден дето бе6е ватре може и фургон на камион да охлажда6.
такова изпалнение оригинално няма.
И далаверата на допалнителните компресори е 4е са тип универсален и се прават в огромно коли4ество -цени на ново в Бг е 500лева.таква цена на ОЕМ няма за мерц.

Изпарителя когато е алиминиев се пука от киселина дето се образува от марсотията отдолу дето се сти4а конденза -ако сте и 100 филтара да има пак се образува органи4на кислина и тя яде алуминия-а като е меден -няма ядове.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#17 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:фото, музика, пътувания
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 16 август 2007 - 12:53

eто ги и другите снимки
от тази започват
http://www.mbbg.snim..._...59&photo=12
  • 0
=> W140 <=
"Jeder Tag ist ein neuer Anfang, jede Nacht eine neue Versuchung."
Галерия W140
Публикувано изображение

#18 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 17 август 2007 - 17:20

Както обещах съобщавам крайния резултат!Пътувах до Русе,та ме мямаше тук...и така:
колата вече си изглежда,каквато си беше.
по таблото няма белези и следи от интервенцията,няма пукане-мукане и скръц-мръц-все дно не е сваляно никога!специално я "разтрих" по един черен път,катерих я странично,ама таблото не издава звук!
Някои ме знаят какъв съм мераклия,но щом аз съм доволен,значи работата е свършена добре!
Ето и какво струваше целият масраф:
сваляне/и казване на таблото/-150лв.
смяна на trv-клапан-85лв.
ремонт на мотора на парното-50лв./кво му е правено-не знам!/
зареждане с фреон,проверка на налягането-70лв.
спрей почистващ и подсушаващ,печалба и други разни-30лв.
на майстора,който свали таблото и изобсхто направи всичко-50лв. на ръка,за да се постарае повечко...! ;)

П.С. Зяпах,докато тестваха климатика-твърдо държи налягане 15-16атм.като вентилаторите се вкл. на 12-13атм.някъде...Изпарителя на климатика е меден,изпарителя беше сравнително чист,но го почистих и го залях с 2 почистващи спрея/не ми се щеше да го вадя от корубата,та по мързеливия начин го почистих!:)Сега климата духа Арктически студ-ще видим докога...дано няма теч отнякъде,но клим. с-ма стоя на климатикаджийската машина за проверка за течове чрез вакуум,и за 30 мин.-тройно по-дълго време не показа грам теч...!Който има въпроси-да пита!Колата беше готова за 3 дена,защото един ден се чакаше ремонта на моторчето на вентилатора...
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#19 Toto

Toto

Чирак

• Потребители на форума
  • 128 Мнения:
  • Град:kozloduy
  • Автомобил:
    W211 Lorinser

Публикувано 17 август 2007 - 17:46

Като видях Пламене първите снимки ми се насълзиха очите :wacko: Дано повече никога не ти се налага това.Без такива ядове вече :beer:
  • 0

#20 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 17 август 2007 - 18:05

Като видях Пламене първите снимки ми се насълзиха очите :wacko: Дано повече никога не ти се налага това.Без такива ядове вече :beer:

Благодаря за пожеланието,Тодоре,ама то не било страшно,бе! :tongue: Зависи кой го прави,де...! ;) А и покрай тази суетня свърших куп други нещица,дето инак надали ще направиш някога-смазах жилото на километража,обрах една шепа шумки от изпарителя на климатика,разглобих и смазах целия механизъм на чистачката/не,че беше много за смазване,де/,изчистих с прахосмукачка нищата точно под чистачката-дето влиза корубата с изпарителя,моторчето и парното-много ситна сбита от влагата прах имаше там,възстанових си клапата за рециркулация на въздуха-имаше от едната страна тънък около 2мм. дунапрен,който беше изгнил и не уплътняваше добре,а сега е "бетон",и все куп такива нещица...преди малко взех колата и още сум зашеметен от преживяното...! ;) Машалла на майстора-пипа бавно,спокойно,методично и все ме успокояваше-няма да скърца,бе човек,стига се тръшка,това си е нищо работа..! :dontknow: Ако не си доволен нищо няма да платиш!С тва последното ме убеди,че гоеори сериозно,и е убеден какво прави! :0_yahoo: И каза,че табло на 124/Е е по-лесно за сваляне отколкото на класическата 124-ка-вакуумите не били толкова много чак,май и всичко било по-добре подредено и измислено...абе свали го за 4 часа,а го надяна обратно за 8 часа...с корубата барабар,чистачката и кво ли още не...!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#21 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 17 август 2007 - 19:58

Благодаря за пожеланието,Тодоре,ама то не било страшно,бе! :tongue: Зависи кой го прави,де...! ;) А и покрай тази суетня свърших куп други нещица,дето инак надали ще направиш някога-смазах жилото на километража,обрах една шепа шумки от изпарителя на климатика,разглобих и смазах целия механизъм на чистачката/не,че беше много за смазване,де/,изчистих с прахосмукачка нищата точно под чистачката-дето влиза корубата с изпарителя,моторчето и парното-много ситна сбита от влагата прах имаше там,възстанових си клапата за рециркулация на въздуха-имаше от едната страна тънък около 2мм. дунапрен,който беше изгнил и не уплътняваше добре,а сега е "бетон",и все куп такива нещица...преди малко взех колата и още сум зашеметен от преживяното...! ;) Машалла на майстора-пипа бавно,спокойно,методично и все ме успокояваше-няма да скърца,бе човек,стига се тръшка,това си е нищо работа..! :dontknow: Ако не си доволен нищо няма да платиш!С тва последното ме убеди,че гоеори сериозно,и е убеден какво прави! :0_yahoo: И каза,че табло на 124/Е е по-лесно за сваляне отколкото на класическата 124-ка-вакуумите не били толкова много чак,май и всичко било по-добре подредено и измислено...абе свали го за 4 часа,а го надяна обратно за 8 часа...с корубата барабар,чистачката и кво ли още не...!

Голям си!
Браво!
  • 0

#22 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 17 август 2007 - 23:44

явно по-младата кола си е по-усъвършенствана!!! като се замисля колата на колегата top разглобихме, зглобихме и нямаше скърцания,а е преди 90та, но все пак е 124, явно колкото и да не ми се иска таблото на 124 е по-усъвършенствано от на пурата...на моята пура все ми се появяваше едно прискръцване при студено време,което ме влудяваше, и чак сега открих че не съм щракнал един въздуховод както трябва зад жабката, :)

трябваше да извадиш изпарителя и на пароструйка наобратно да го издухаш. кутията е на няколко щипки и рапидки, поне при оригинала е така.
  • 0

#23 Marto BS

Marto BS

Напреднал

• Потребители на форума
  • 649 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    Opel Omega 2.5 V6 Aut.
    ex. 1996 W210 E 300D Avantgarde
    ex. 1993 MB 200 CE

Публикувано 25 август 2010 - 18:28

поздравления за подробните снимки! мен ме чака същото - след като направихме управлението на вентиалтора, при опитам и да заредя климата се оказа, че изпуска фреон от изпарителя... и ме зарадваха, че цялото табло се сваля - като при теб....

понеже ще го правя сам с един приятел - много добър ел. майстор, който е свалял такова табло, искам да попитам няколко въпроса..... - някакви конструктивни особености има ли при сваляне или просто да караме ред по ред и внимателно? други съпътстващи неща има ли, които мога да 'пипна' при сваляне и качване на таблото? като профилактика или подмяна на нещо.... сещам се, че ще почистим моторчето, което охлаждало датчика, който мери температурата - бил вдясно от жабката, сега като дам контакт, се чува да бръмчи....

също да попитам - при един познат, който се занимава с клиамтици, стана ясно, че е добре да смени нещо като филтърче, което се намира зад левия фар при двигателя - то как се води?

още един въпрос :) какво е trv клапан?

мерси предварително!
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни