Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

сваляне на табло на W124сърцераздирателни кадри!:)))))))

• Please log in to reply
22 мнения по тази тема

#1 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 14 август 2007 - 20:57

Заради ремонт на моторчето на вентилатора се наложи да сваля таблото!Колата е с климатик монтиран допълнително и тогава е сменена и корубата с вентилатора комплект!Всичко е Diavia,и по тази причина,за да се стигне до въпросното моторче се сваля таблото,за да се извади цялата тази пластмасова коруба!Благодарение на W 140-Сашо,който си направи труда да дойде пеша.за да направи снимки ще можете да видите следващите сърцераздирателни кадри,които не са за бременни,и за хора със слаби нерви! :kill_myself: :blink:
Предупреждавам,че по темата тепърва ще има снимки,а накрая надявам се ще има по-оптимистични кадри с крайния резултат! ;)
Приятно гледане...както се казва...! ;)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#2 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Интереси:фото, музика, пътувания
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 14 август 2007 - 21:23

http://www.mbbg.snim...album_id=163059

ето ги и снимките :)
утре кача още
  • 0
=> W140 <=
"Jeder Tag ist ein neuer Anfang, jede Nacht eine neue Versuchung."
Галерия W140
Публикувано изображение

#3 Didak

Didak

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 7 Мнения:

Публикувано 14 август 2007 - 22:09

Малелееее вие сте я попиляли направо колицата. Прочетох няколко пъти поста но не успях да разбера защо сте я разглобили така, да не е блокирало моторчето на вентилатора :unsure: или ???

Извинете ме много ми се спи прочетох пак и ми стана ясно защо сте я разглобили така, за жалост явно на тези модели както и на 190 са им проблемни тези моторчета, аз карам 190 и вече забравих колко пъти съм го смъквал това моторче за ремонт поне 5 6 пъти. Но при W201 моторчето се смъква поне по лесно.

И така пожелавам ви успех в ремонта !
  • 0

#4 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 14 август 2007 - 23:07

помниш ли какво ти казах Пламене?? дано не се развали вентилатора, че ще е чудо... мани за лош късмет и чудеса ставали
а странно какво му се развали на моторчето??
сега ако ме послушаш, намери си оригинална кутия с всичко комплект вътре в нея, монтираш я и при следващия фал, моторчето ще можеш да го извадиш без болки в сърцето. даже аз ако съм на тебе ще си взема цял климатик втора ръка оригинал. за около 500лв ше го намериш(това включва ориг. компресор, тръби, дехидратор,испарител, конвертор, перка, стойка). поне мерцедесовото е направено по леко за ремонт. никога не бих си монтирал нещо, което не е оригинално за пурата ми :kill_myself:

лошото е че се сваля таблото за 2ри път, и колкото и да се старае човек, почти невъзможно е да се предотврати скърцане, особено при студено време. кажи не момчетата в никакъв случай да не бързат, всичко да нагласят спокойно, всичко да се стегна и да се проверява по много пъти, кое къде трябва да се допира, кое не трябва да се допира, иначе ще си скъсаш нервите като се разскърца нещо някъде и неможеш да го откриеш. питай краси500, колко време я сглобявах неговата и въпреки цялото старание, пак се появи скърцане..ужас(разглбих я за 8часа, сглобявах я 4 дни по около 8-9 часа на ден)
  • 0

#5 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2117 Мнения:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 август 2007 - 02:05

Всяко нещо си има първи път :) Като я разглобиш веднъж вече няма да ти се струва трудно просто е много досадна и пипкава работа. Моята 124-ка е подлагана на тая процедура, махане на цялото табло, махане на всичко отпред под чистачката, сваляне на цялата кутия с парното и слагане на такава която е с радиатор за парното и климатика + пробиване на дупки по купето, прокарване на инсталация за климатик и цялото това нещо не е правено в сервиз а от мен и колегата Lorinser в неговия гараж - просто трябва ентусиазъм.
  • 0

#6 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 15 август 2007 - 04:01

Е вече няма да се смеете като ви казвам,че кола с климатик тук е 5,а без се намира и за 2,механик взима по 60-80 кинта на час,климата на всеки един от моите ще ми излезе около 2000$ с връзки,дилара иска двойно. :kill_myself: :kill_myself: :kill_myself:

КЪСМЕТ с колицата,дано стане по-добра от преди. :icon_coolgrin:
  • 0
.

#7 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 15 август 2007 - 07:36

и..и....и ...и ..ии ... и.. и и бах му мма мамма атта а ааа..

направо взе да ми прескача сърцето и ми се развали почерка.
и ти , Пламене, причини това на хубавия Бенц??

не, направо ми се втвърдиха пръстите...

а всъщност сглобиха ли я?
Щото представяш ли си момента, вкойто пича, който я е разглобил, недай Боже, да го блъсне кола на другия ден?...

не, не не не ....

излизам да се разходя за 10 минути...
  • 0

#8 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 15 август 2007 - 08:27

Днес ще се сглобява,ама аз нещо съм учудващо спокоен...тва е последна фаза,предполагам,преди човек да полудее...! :0_yahoo:
Има чалъм сегашната коруба да се изреже,за да не се налага някога пак да се сваля всичко,ама ще видим,де...!А целия проблем като се замисля май сам си го докарах,защото пръсках няколко пъти анти-бактериален спрей,но не във въздуховодите,а на вкл.вентилатор махам решетките за въздух отпред и изпръсквам целия спрей,за да мине по целия път на въздуха!След 2-3 дена удетих,че мощността на вентилатора май падна,а след седмица се разсвири-явно спрея се набил м/у оста и втулките!
Със Сашо сме снимали майстора и сервиза,и съм казал,че всички ще ги видят-с добро,или лошо чувство! :0_yahoo:
  • 0

#9 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1517 Мнения:

Публикувано 15 август 2007 - 08:29

Пламенееее- хвърли се в приключението... какво му беше на винтелатора?
  • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

#10 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 15 август 2007 - 08:35

Пламенееее- хвърли се в приключението... какво му беше на винтелатора?

Нямаше нищо разбито,или износено,но имаше повишено триене-малко преди теб писах,че съм убеден от какво е-нали съм си умен изпръсках три спрея/единия ставаше на пяна/в корубата през пластмасовите решетки,за да убия хубаво навсякъде тия климатикаджийски бактерийки!Явно за се задънили втулките!Но този майстор отдавна го наблюдавам...свалил е много табла вкл. и на 124-ки,и всички го хвалят,та ще видим...И излиза много евтино,но това не е най-важното...
  • 0

#11 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 15 август 2007 - 09:48

Направо без пари,аз това ако го направя ще ме разведе жената и на топло у Бенца ше спа,ни клима,ни дяволи ше има. :rolleyes:
  • 0
.

#12 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 15 август 2007 - 13:39

Да ами изглежда кофти наистина-но ли4но на мен ми е все тая -свиканал съм с гледката а
и няма на4ин кат сам го правил тва в продалжение на години но и освен на Мрецедеси и на други коли.
трябва да ви уверя 4е 124 или201 или126 е направо сладкарница и толкоз лесно и измислено 4е няма накаде.
Добре 4е не е Опел или форд или крислер или пак некоя френска .....тогава направо ми се пла4е.
Едно от готините не6та на тва за мене бе6е 4е кат види клиента така разкула4ена колата и е готов по4ти на вси4ко :0_yahoo:

Lorinser - не си прав по отно6ение 4е стом е допалнително е кофти.
Мога да оценя 1 климатик и трябва да ти кажа 4е допалнитлните са по направени от оригиналните -на оригиналните се гони бюджет и има много пове4е компромиси от на добава4ните.
Ако се уцели меден изпарител в комплекта -тои е за цял живот - няма пукане.
компресорите на добавените са по хубави от оригиналните и наи ве4е кат пукне е евтиния стото е от тип универсален.
относно сглобяването съм сглобил доста мерцове и досега поне от мерцедес не ми се е оплакал клиент 4е скърца или скрибуца.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#13 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 15 август 2007 - 16:24

Lorinser - не си прав по отно6ение 4е стом е допалнително е кофти.
Мога да оценя 1 климатик и трябва да ти кажа 4е допалнитлните са по направени от оригиналните -на оригиналните се гони бюджет и има много пове4е компромиси от на добава4ните.
Ако се уцели меден изпарител в комплекта -тои е за цял живот - няма пукане.
компресорите на добавените са по хубави от оригиналните и наи ве4е кат пукне е евтиния стото е от тип универсален.
относно сглобяването съм сглобил доста мерцове и досега поне от мерцедес не ми се е оплакал клиент 4е скърца или скрибуца.

ок, би ли ми казал КАКВО му е ПО-ДОБРОТО на този климатик в случая?? за да смажеш втулките на вала на мотора-ТРЯБВА ДА СВАЛИШ ТАБЛОТО???? тва ли му е ПО-ХУБАВОТО?? ма направо детска играчка, все едно за да си смениш крушки на стоповете, да свалиш задния мост и шибидаха. да не говорим какво става като ти се спука изпарителя примерно--трябва да търсиш същия, щото оригиналния втора употреба или няма да пасне в коша, или на тръбите, или и на двете...

защо мислиш че компресорите на ДИАВИЯ са по-добри от оригиналните японски DENSO или американския HARISSON, които ги вграждат заводско?? може би си прав--на моята пура си сложих сам климатик-с части до една оригил за модела и компресора ми е от 190тка 2.6, произведена 86та и в момента работи перфектно без да съм му сменил нищо освен масло....компресор произведен преди 21 годин, и по болтовете не личи да е отварян. ако съвременен компресор издържи повече от 5 години се води щасливец. в мото-пфое през два дни се сменяват по 1 компресор на гаранционни коли, т.е нямат и 2 години.
имам един клиент със пура 79та, 37мата проиведена бройка, колата я има от 8 години и климатик не е пипнал даже за донапълване--компресора му е Харисън..
за испарителите можеби си прав, но аз пък ще ти кажа че се пукат при положение, че не ти включи перката на конвертора, а това става при занемарени коли, на които никой не се сеща да провери поне веднъж годишно датчика на дехидратора за високо налягане на какво налягане става проводим
  • 0

#14 Nikolet

Nikolet

Чирак

• Потребители на форума
  • 94 Мнения:

Публикувано 15 август 2007 - 16:28

http://www.mbbg.snim...album_id=163059

ето ги и снимките :)
утре кача още

Направо ме смая със снимките, най-вече с първата. Можеш да я кръстиш-"Мисията невъзможна"-ще наместиш ли после, всичко както си е било :icon14:
  • 0
Мерцедес са Публикувано изображение

#15 Kotitu

Kotitu

Напреднал

• Потребители на форума
  • 440 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 август 2007 - 17:06

Пламене, наистина се надявам (почти съм сигурен) да ти видя колицата както си беше - страхотна! :bigemo_harabe_net-110:
  • 0

Old Mercs don't die, they just get faster!

"Опит се трупа собственоръчно, собственокрачно и най-вече собственогъзно..."

190E 2.0i WDB2010241F806491

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни