Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

проблем с генератораW220 S400

• Please log in to reply
42 мнения по тази тема

#16 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 04 август 2007 - 16:41

свалих го :icon_coolgrin: на единия диод минусовия е прекъснало крачето след свалянето нататък е лесно и при разглобяването не е нищо особенно
целия стои в антифриз наистина няма четки възбуждането е електромагнитно диодните плочки приличат като на всяка друга кола
само дето диодите са малки на размер ф24 мм а са 180 А ако намеря диоди ще ги сменя а после ще гледам и релерегулатора да не е отишъл
намерих такъв рециклиран 1500 лв и нов 2900 лв но мисля да пробвам да оправя този само дето свалянето е много шибано общо 16 часа и полвината кола
ако някой се интересува мога да кача снимки а за номера утре ще го кача
  • 0

#17 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 04 август 2007 - 17:11

Ма и ти си ебаси мераклията,кола като слънце караш,че и 16 часа борби и образуваш.............ЛУД човек,давай снимки да видим и пусни номера да ровя по него,че тук такова няма,в немския EBAY.COM няма,в Английския няма............ :kill_myself:
  • 0
.

#18 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 04 август 2007 - 17:20

снимки и номер ще пусна утре че колата остана в гаража
и не съм мераклия ама неволята принуждава тук при мен нещат и капака и да отворят какво да правя принуда
едно време се ровичках по коли за кеф сега ми минаха тези мераци ама ми е било писано пак да се мъча :kill_myself:
  • 0

#19 bojo

bojo

Чирак

• Потребители на форума
  • 84 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 04 август 2007 - 20:51

...възбуждането е електромагнитно...

Браво! Слагаш в джоба много майстори :icon_welldone:
Какво разбираш под "електромагнитно възбуждане" - с изключение постоянни магнити, всички други са електро. Как се регулира напрежението - то зависи от възбудителния ток?
  • 0

#20 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 06 август 2007 - 20:45

колеги бесен съм :madcroud: ебати тъпата немска простотия
1."охлаждат" генератор с 90-100 градусов антифриз това е граничен работен режим на полупроводниците т.е. диодния блок
2.за размера който е добил генератора в следствие на умната идея за "охлаждането" можеха да го направят с такива радиатори ,че щеше да замръзва
3 резервни части никакви за един диод който струва 10-20 лв или диодна плочка около120 лв трябва да сменям цял
генератор 3000 лв.
4 тази тъпотия е направена и в други "върхови" немски модели като BMW 7 & A8 върха на немската инженерна мисъл и те ревът от същия проблем
5 генератора е много прост за разглобяване и обслужване ако има части по-прост е от на лада

а на колегата bojo ще му кажа че може да е само магнитно но тогава щеше да е динамо а само електрическо възбуждане няма както и сам се е досетил то е електромагнитно и естествено че се регулира от възбудителния тог но той се предава на ротора по електромагнитен път а не с четки като другите генератори

като заключение бих ви посъветвал бягайте от коли с водно охлаждане на генераторите всички такива ревът
  • 0

#21 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 07 август 2007 - 01:16

Скивай сега ВЪРХА НА БЪЛГАРСКАТА ИНДЖИНЕРНА МИСЪЛ какво прави. :kill_myself:

Аз имам един въпрос - няма ли как да се вържат входната и изходната към радиатора и да не се охлажда с врял антифриз?

Втория въпрос е още по прост - има ли начин да сложиш някъде едно радиаторче и да го вържеш с генератора като преди него да сложиш и малка електрическа помпичка да ти върти водата?Радиаторче може да се ползва от някоя друга кола,маслените на скоростите примерно или нещо такова.Е НЕМА А ЗАВРИ гаранция,само зимата не ми е ясно дали няма да ти прави проблеми някакви,но ако си с антифриз и там............. :dontknow:
  • 0
.

#22 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 07 август 2007 - 18:42

Така е с новите модели генератор за 3000 лева :kill_myself:
А как и се кефех на твоята колица,но вече разбрах,че съм далече от нея поне за сега.
Ще те помоля за снимки по операцията,колкото повече толкова по добре.
Това за рециклирания в БС ли ти го казаха?
Защото скив Тук
  • 0

#23 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 07 август 2007 - 19:32

одисеята продължава намерих си рециклиран генератор и днес само за 4,5 часа успях да го сложа и изненада не
работи утре пак свалям мисля че до края на седмицата толкова ще се специализирам ,че ще бия всеки автомонтьор било тука или в немско
ето и малко снимки ама не знам какво ще се получи

Прикачени файлове

• 0

#24 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 07 август 2007 - 19:52

:closed-topic: :madcroud: :offtopic1: :offtopic1: :offtopic1:

Нямате достъп. Възможна причина - форум/екстра достъпна само за определена група на регистрирани потребители.

Като кликна и ми излиза това,с 2 думи снимките само разни ПИЧОВЕ могат да ги гледат,ние редовите да го ...........ближем.Качи ги на друго място ако искаш.
  • 0
.

#25 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 07 август 2007 - 19:55

:closed-topic: :madcroud: :offtopic1: :offtopic1: :offtopic1:
Нямате достъп. Възможна причина - форум/екстра достъпна само за определена група на регистрирани потребители.

Като кликна и ми излиза това,с 2 думи снимките само разни ПИЧОВЕ могат да ги гледат,ние редовите да го ...........ближем.Качи ги на друго място ако искаш.

Да не ги отваря!
  • 0

#26 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 07 август 2007 - 19:58

одисеята продължава намерих си рециклиран генератор и днес само за 4,5 часа успях да го сложа и изненада не
работи утре пак свалям мисля че до края на седмицата толкова ще се специализирам ,че ще бия всеки автомонтьор било тука или в немско
ето и малко снимки ама не знам какво ще се получи

Сигурен ли си че рециклирания не работи?
Някакви съмнения по жиците?
  • 0

#27 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 07 август 2007 - 19:59

Щот не си пич за тва..............Не ги е срам значи,аз съм им сърдит. ;) :friends: :boxing: :boxing: :boxing: :slap: :beer: :ora:
  • 0
.

#28 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 07 август 2007 - 20:29

абе не съм 100% сигурен щото ме съмнава тази буксата с двато кабела много хлабаво влезе
и може би не отива възбуждане или нещо такова макар че възбуждането би трябвало да си го взима от + клейма
а и на таблото не ми отчита развален генератор а по-рано светеше червено и пиюкаше
но ,че не зарежда е сигурно защото се усъмних във волтметъра и си купих нов ама и той показва 11,36 а това не е зареждане
а за снимките незнам как да ги кача по друг начин на мене ми излизат ако някой каже как ще ги кача

http://www.snimka.bg...album_id=161011
ето и номера на гада 0 122 0AA 1P0 това е по каталога на бош
  • 0

#29 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 07 август 2007 - 20:54

Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение
  • 0
.

#30 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 07 август 2007 - 22:50

абе не съм 100% сигурен щото ме съмнава тази буксата с двато кабела много хлабаво влезе
и може би не отива възбуждане или нещо такова макар че възбуждането би трябвало да си го взима от + клейма
а и на таблото не ми отчита развален генератор а по-рано светеше червено и пиюкаше
но ,че не зарежда е сигурно защото се усъмних във волтметъра и си купих нов ама и той показва 11,36 а това не е зареждане
а за снимките незнам как да ги кача по друг начин на мене ми излизат ако някой каже как ще ги кача

http://www.snimka.bg...album_id=161011
ето и номера на гада 0 122 0AA 1P0 това е по каталога на бош

Дори и без малката букса,пак трябва да зарежда!

На кл30 на генератора ли мериш или отзад на батерията!
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни