Към съдържанието

•  

Снимка

Проблем или не?

• Please log in to reply
22 мнения по тази тема

#16 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 23 юли 2007 - 19:27

Моето предложение е да се проверят нивата на охл.течност и измиващата течност след 8 часа престой на автомобила!

Понякога Датчиците дават грешна информация и таблото сигнализира грешно!

При условие че не ти прегрява двигателя,то това което саи видял в казанчето на охл.течност-липса на ниво -може да е поради факта че налягането в охл.система на топло изтласква охл.течност надолу,а при загасен двг. след няколко минути поради ефекта спадане на налягането и конвекция -нивото се покачва и се нормализира !

Мисля че утре сутринта ще се наложи да долееш малко охл. течност!

Ако нивата са ти в норма провери двата нивомера!
Късмет!
  • 0

#17 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 23 юли 2007 - 19:40

А според мен е обратно - като загрее се повишава налягането,изтласква се течноста и казанчето се пълни ма да чезне водата ми е много странно.
  • 0
.

#18 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 23 юли 2007 - 19:53

А според мен е обратно - като загрее се повишава налягането,изтласква се течноста и казанчето се пълни ма да чезне водата ми е много странно.

И аз така мисля!Да си призная тази работа нещо не ми се вярва...а,нали съм си и мнителен/професионално!:)/,та хептен нещо не ми се "връзват"нещата!Ама да видим,де....! ;)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#19 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 23 юли 2007 - 20:14

:offtopic1: Мотор 1300 коня Катерпилар,капачката му сменихме,но няма как да ход да му проверявам нивото на охлаждаща течност,сложихме му една туба от антифриз и маркирахме нивото спрямо нивото на съда за вода,като го запалиш и пълни половин туба,загасиш ли го и я празни.Мотор на лодка е това ма е мотор,да не говорим,че всичкоте Мерцове ми работят по тоя начин.
  • 0
.

#20 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 23 юли 2007 - 20:47

Охл.уредба при Мерцедес Бенц работи на стандартните принципи на всички обикновенни охл.уредби от съвр.тип!
Под Налягане!

Ако на студено нивото на охл.течност е на макс. то при загрял двигател това ниво спада защото вътрешното налягане в затворената система го кара да се снижи-поне 10мм!

Това е нормален физичен процес-друго е че охл .течност при загряване си повишава обема!

Но разширението на охл.течност и налягането в затворена охл.система са две различни неща,с различни величини при една и съща температура!

Затова моето мнение е че в системата на този пич няма теч,а недостиг на охл.течност.
  • 0

#21 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 23 юли 2007 - 21:08

Е моите трябва да са на ебем страна и трите,те правят точно обратно на това което пише колегата.
  • 0
.

#22 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 24 юли 2007 - 00:21

2 варианта:

1 сторило ти се е...

2рия: имаш въздушна възглавница някъде в охл система, обезвъздуши системата отново, като: напълниш казанчето на МАКС до преливане, отваряш врътките за топло в купето и я пофорсирваш леко с отворена капачка, докато загрее.затваряш капачката и подкарваш с вода на макс. остави си водата на макс в казанчето. излишната ще бъде изхвърлена
  • 0

#23 EvilLION

EvilLION

Чирак

• Потребители на форума
  • 53 Мнения:

Публикувано 24 юли 2007 - 14:56

Благодаря ви колеги за бързите отговори и отзивчивоста ви !!! Бенца се оправи но не съм сигурен точно какво му беше. Единственото което направих беше че позавъртях прожината на капачката на разширителното казанче. Не съм сигурен дали проблема е бил там но днес стопих доста километри в града на пуснат климатик и на около 90 градуса на мотора и течноста си беше на ниво. Може би проблема е бил в капачката или може би е станало нещо моментно. Незнам но ви благодаря за отговорите !!!
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни