Проблем или не?
Started by EvilLION, 23 Jul 2007 - 17:48:15
22 replies to this topic
Posted 23 July 2007 - 19:27
Моето предложение е да се проверят нивата на охл.течност и измиващата течност след 8 часа престой на автомобила!
Понякога Датчиците дават грешна информация и таблото сигнализира грешно!
При условие че не ти прегрява двигателя,то това което саи видял в казанчето на охл.течност-липса на ниво -може да е поради факта че налягането в охл.система на топло изтласква охл.течност надолу,а при загасен двг. след няколко минути поради ефекта спадане на налягането и конвекция -нивото се покачва и се нормализира !
Мисля че утре сутринта ще се наложи да долееш малко охл. течност!
Ако нивата са ти в норма провери двата нивомера!
Късмет!
Понякога Датчиците дават грешна информация и таблото сигнализира грешно!
При условие че не ти прегрява двигателя,то това което саи видял в казанчето на охл.течност-липса на ниво -може да е поради факта че налягането в охл.система на топло изтласква охл.течност надолу,а при загасен двг. след няколко минути поради ефекта спадане на налягането и конвекция -нивото се покачва и се нормализира !
Мисля че утре сутринта ще се наложи да долееш малко охл. течност!
Ако нивата са ти в норма провери двата нивомера!
Късмет!
Posted 23 July 2007 - 19:40
А според мен е обратно - като загрее се повишава налягането,изтласква се течноста и казанчето се пълни ма да чезне водата ми е много странно.
.
Posted 23 July 2007 - 19:53
А според мен е обратно - като загрее се повишава налягането,изтласква се течноста и казанчето се пълни ма да чезне водата ми е много странно.
И аз така мисля!Да си призная тази работа нещо не ми се вярва...а,нали съм си и мнителен/професионално!
Posted 23 July 2007 - 20:14
.
Posted 23 July 2007 - 20:47
Охл.уредба при Мерцедес Бенц работи на стандартните принципи на всички обикновенни охл.уредби от съвр.тип!
Под Налягане!
Ако на студено нивото на охл.течност е на макс. то при загрял двигател това ниво спада защото вътрешното налягане в затворената система го кара да се снижи-поне 10мм!
Това е нормален физичен процес-друго е че охл .течност при загряване си повишава обема!
Но разширението на охл.течност и налягането в затворена охл.система са две различни неща,с различни величини при една и съща температура!
Затова моето мнение е че в системата на този пич няма теч,а недостиг на охл.течност.
Под Налягане!
Ако на студено нивото на охл.течност е на макс. то при загрял двигател това ниво спада защото вътрешното налягане в затворената система го кара да се снижи-поне 10мм!
Това е нормален физичен процес-друго е че охл .течност при загряване си повишава обема!
Но разширението на охл.течност и налягането в затворена охл.система са две различни неща,с различни величини при една и съща температура!
Затова моето мнение е че в системата на този пич няма теч,а недостиг на охл.течност.
Posted 23 July 2007 - 21:08
Е моите трябва да са на ебем страна и трите,те правят точно обратно на това което пише колегата.
.
Posted 24 July 2007 - 00:21
2 варианта:
1 сторило ти се е...
2рия: имаш въздушна възглавница някъде в охл система, обезвъздуши системата отново, като: напълниш казанчето на МАКС до преливане, отваряш врътките за топло в купето и я пофорсирваш леко с отворена капачка, докато загрее.затваряш капачката и подкарваш с вода на макс. остави си водата на макс в казанчето. излишната ще бъде изхвърлена
1 сторило ти се е...
2рия: имаш въздушна възглавница някъде в охл система, обезвъздуши системата отново, като: напълниш казанчето на МАКС до преливане, отваряш врътките за топло в купето и я пофорсирваш леко с отворена капачка, докато загрее.затваряш капачката и подкарваш с вода на макс. остави си водата на макс в казанчето. излишната ще бъде изхвърлена
Posted 24 July 2007 - 14:56
Благодаря ви колеги за бързите отговори и отзивчивоста ви !!! Бенца се оправи но не съм сигурен точно какво му беше. Единственото което направих беше че позавъртях прожината на капачката на разширителното казанче. Не съм сигурен дали проблема е бил там но днес стопих доста километри в града на пуснат климатик и на около 90 градуса на мотора и течноста си беше на ниво. Може би проблема е бил в капачката или може би е станало нещо моментно. Незнам но ви благодаря за отговорите !!!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users