Към съдържанието

•  

Снимка

Започна да гърми и на бензин

• Please log in to reply
38 мнения по тази тема

#16 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 23 юли 2007 - 06:20

На 230Е никoй в БГ няма да се наеме да му слага газов инжекцион!Повечето казват че е невъзможно, всъщност е възможно но е много сложно и скъпо и затова никoй не го прави!
С обикновена газова е и въпреки това няма нищо НОРМАЛНО в това да гърми! :kill_myself: А за клапите??? много се чудя къде точно ще я сложат тая клапа и ЗАЩО???

Предпазни клапи се монтират на кутийте на филтъра за да изпускат налягането при детонаций на газта.Впротивен случай кутията се криви или чупи.Задължително се подменя и оригиналната клапа на дебитомера с такава с отвори.
  • 0

#17 gorbi

gorbi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 330 Мнения:
  • Град:Варна/Одесса
  • Интереси:Фотография
  • Автомобил:
    MB124 CE
    AR 166 2,4 jtdm
    Terrano II 2,7 tdi

Публикувано 23 юли 2007 - 07:36

при мен гърми изключително и само когато е силно загрял мотора - предполагам се дължи на деформациите на тоя П-образен маркуч, която се усилва с повишаване на температурата.... Трябва и аз да си поръчам един за резерва такъв.....
Би ли споделил от къде го поръча, за колко пари и дали е комплект с втулката.....?
  • 0

#18 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 23 юли 2007 - 08:41

при мен гърми изключително и само когато е силно загрял мотора - предполагам се дължи на деформациите на тоя П-образен маркуч, която се усилва с повишаване на температурата.... Трябва и аз да си поръчам един за резерва такъв.....
Би ли споделил от къде го поръча, за колко пари и дали е комплект с втулката.....?

За 124-ката не зная за 126 този въздуховод е около 12 лева с поръчка в Ивайджет втулката е около 2-3 лева зависи от къде се купи.
Аз съм я захванал със скоба за маркуча и няма начин да се загуби.
  • 0

#19 ivooo

ivooo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 436 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 / '91 /продадена
    W201 / '87 / 2.0 / 601.911
    W124 / '93 / 602.962

Публикувано 23 юли 2007 - 09:39

gorbi, в събота си купих П-образния маркуч от Ауто1 или Ауто+ (забравих вече). Оригинален е, изглежда точно като стария и струва 18 лева и няк'ви стотинки. Пластмасовата втулка е отделно - 1.80лв. Имаха ги налични.
  • 0
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"

#20 caki

caki

Напреднал

• Потребители на форума
  • 501 Мнения:
  • Град:Разград
  • Интереси:коли,тенис и ...
  • Автомобил:
    Mercedes 190 Е
    Mercedes 200 CE

Публикувано 23 юли 2007 - 10:55

На 230Е никoй в БГ няма да се наеме да му слага газов инжекцион!Повечето казват че е невъзможно, всъщност е възможно но е много сложно и скъпо и затова никoй не го прави!
С обикновена газова е и въпреки това няма нищо НОРМАЛНО в това да гърми! :kill_myself: А за клапите??? много се чудя къде точно ще я сложат тая клапа и ЗАЩО???

Това са най обикновени предпазни клапи които се монтират отгоре на филтъра, на входа на филтъра а напоследък се появиха даже и за смукателните колектори като се монтират по една за всеки цилиндър.
Ако газовата уредба не е " инжекцион " тя нагнетява газта при високи обороти и при рязко падане на оборотите ( пускане на педала ), в смукателните колектори има повече от нужната газ и оттам се получава тази детонация.
Получава се и когато изпарителя е студен и газта влиза в сурово състояние. Затова се препоръчва първоначалното запалване да е на бензин
няма нищо сложно да се монтира газов инжекцион , там е работата обаче че той е доста скъп.
За 6-так например могат да се използват 2 компа като единия управлява 4-те а другия 2те дюзи. за 2.3 предполагам че щуцера ще е 1,4-1,6 мм.
разликата е там ,че при инжекциона например когато си на скорост и върнеш газта компа затваря напълно и показва 0 сек. на впръскване докато не паднат оборотите и затова я няма тази детонация. Фактически той управлява притока на газ в колектора
Виждал съм доста коли с проблеми от недобре изчислена газова уредба. Увързани с ластици въздушни филтри, потрошени датчици и даже пръснати пластмасови колектори.
  • 0

#21 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 23 юли 2007 - 15:48

Само да вметна,че при мен винаги гърми когато е топло и нкога при палене.А се пали само на газ.
Детонацията се получава при пропустнат такт на запалване а не от високо налягане.
  • 0

#22 yoni

yoni

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 19 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 23 юли 2007 - 16:38

Само да вметна,че при мен винаги гърми когато е топло и нкога при палене.А се пали само на газ.
Детонацията се получава при пропустнат такт на запалване а не от високо налягане.

Опита ли да смениш свещите,кабелите....
Като слагаш нови свещи ги причукай малко.....макс 0,7 мм...
"Отвори я" малко ...
  • 0
:levski: Дай боже всеки му.... :flagMB new:

#23 caki

caki

Напреднал

• Потребители на форума
  • 501 Мнения:
  • Град:Разград
  • Интереси:коли,тенис и ...
  • Автомобил:
    Mercedes 190 Е
    Mercedes 200 CE

Публикувано 23 юли 2007 - 19:39

Да при пропуснат такт също. Еми така е . Като погледнеш 1200 - 1800 лв не са кой знае какво за газова уредба- не се слага всеки ден но стандарта ни е такъв :angry2:
  • 0

#24 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 23 юли 2007 - 19:57

Да при пропуснат такт също. Еми така е . Като погледнеш 1200 - 1800 лв не са кой знае какво за газова уредба- не се слага всеки ден но стандарта ни е такъв :angry2:

Предимно тогава "пука" и не мога да разбера,какво толкова имате против конвенционалната у-ба?
При мен си работи добре и без, да олеквам с 1200 - 1800 лв примерно
  • 0

#25 lizaastar

lizaastar

Чирак

• Потребители на форума
  • 100 Мнения:

Публикувано 23 юли 2007 - 23:52

Ауто+ 16 лв. втулката 1,80
  • 0

#26 lizaastar

lizaastar

Чирак

• Потребители на форума
  • 100 Мнения:

Публикувано 24 юли 2007 - 11:26

Може ли да се постави предпазна клапа на този модел?
  • 0

#27 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 24 юли 2007 - 12:50

Моля някой да пост-не снимка на този прословут П-образен маркуч и връзването му с цел неизгубване
  • 0

#28 lizaastar

lizaastar

Чирак

• Потребители на форума
  • 100 Мнения:

Публикувано 26 юли 2007 - 00:02

Моля някой да пост-не снимка на този прословут П-образен маркуч и връзването му с цел неизгубване

Тези дни ще направя снимка
  • 0

#29 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 26 юли 2007 - 11:10

Може ли да се постави предпазна клапа на този модел?

Да може,да се монтира,но едва ли ще има голям ефект.
Ако продължава да гърми трябва да се намери причината,клапите са последствие.
  • 0

#30 lizaastar

lizaastar

Чирак

• Потребители на форума
  • 100 Мнения:

Публикувано 28 юли 2007 - 13:22

Предпазни клапи се монтират на кутийте на филтъра за да изпускат налягането при детонаций на газта.Впротивен случай кутията се криви или чупи.Задължително се подменя и оригиналната клапа на дебитомера с такава с отвори.

не може ли да се направи някаква клапа свързана с П -образния маркуч, щом той пада значи налягането е там, промерно да се сложи тройник по средата да се изведе един маркуч някъде настрани и там да се сложи някакув клапан.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни