Застрашен съм, когато ме изпреварват и засичат в населено място, на завой, няма видимост или близо насреща идва кола, застрашен съм когато не съм свободен да реагирам. Не желая да участвам в експерименти със т.нар "сигурни автомобили", както не съм чувал за правилник за мерцедеси и правилник за други.
Не прави на другите това, което не искаш и на теб да ти се прави.
Колега и аз съм застрашен. И всички, които са по пътищата. Обаче проблема не е в автомобила, а в "задкормилното" устройство. Вярно е че някои индивиди като се качат в една по-мощна кола се мислят за безсмъртни - мога да изброя поне 20 такива случая.
Лично аз където може да се кара - карам яко, независимо с коя кола съм (имам и Форд), обаче това не значи че изпреварвам без видимост, засичам някого, на светофар от крайна дясна лента правя ляв завой, на магистрала правя резки маневри без да сигнализирам или карам непрекъснато в лявата лента ......
Много по-опасни за движението са тези, които не си включват фаровете след 17 ч. от всички Мерцедеси по пътищата на страната, независимо как карат. Или каруци без светлоотразители, или автомобили с неработещи стопове или мигачи.
Та да ти кажа не виждам никаква разлика в стила си на шофиране, откакто карам Мерцедес. Не виждам разлика и в обстановката на пътя.
Така че - всички сме застрашени.