Публикувано 14 юли 2007 - 23:05
Здравейте на всички! .. Днес смених маслото на дифер. и вече няма- да се надявам какво повече да подменям по моя МБ, та в тази връзка искам да споделя някои виждания , пък и вие да си кажете мнението. в следета на седмицата от Ивайжет взех два литра- един път ми казваха по тел. че събира 0,9л друг път 1,2 л та си хвзех 2л с условие ако остане литър не разпечатван да го върна-те ми предложиха. Момчетокоетоме обслужи ми каза за моя диф / той е без блокировка/ че маслото е без добавкасамо чисто масло се сипвало.. после някой да ми отговори ако е сипвал на такъв диф.. ... Отивам в една масларница при познати и вдигаме колата, момчето много внимателно и точно се опита да развие пробките с ключ и тръба , но те ине помръднаха като заварени, бяха.. Та в продължение на няколок дниги пръскахме с едно на лъки-моли, както и дае . днес пак същата история викам дай мневматичния пистолет, той ще заобли шестограма и край. Та със зор се отвиха. значи казвам ви ги тези работи за да се уверите ивие че 13г никой не ги е отвивал. маслото беше да не кажа все едно ново с цвят катона бира. Всички ме съветваха там да не сменям маслото, но аз викам какво ще го права това което г купих близо 70лв., пък и много хора саме съветвали във форума да се смени маслото. В сервиза викат сега зимата ще видиш исипа заводското масло и сега може и да т увлича/тоест да тръгва на пред сама при изк. ск./ Та колеги по замислих се върху някои неща, аз съм си маняк което не е добре и във форума има др. като мен.... Моя диф беше като нов , от никаде не течеше и нямаше никакъв шум. След като 13г. е изкарал и маслото беше перфектно, какво му пречи да искара още примерно 5-6-7г. Не че се влияя от мненията на сервизаджиите, но истари майстори са ми казвали не течели и наред лие -газ. Едва ли маслата дори и в оторизираните магазини са вече на тези нива, както от заводите на МВ, Та към колегите които нямат проблем с дифовете като мен, да не се вманячават а сам да проверяват нивото и ако е наред да си карат. Е сигурно ще има идр. мнения, но аз нявам много дорверие на маслата в наше време и нама да забравя цвета на моито 13 годишното масло...А събра точно 1180гр. абе 1,2л. а да не забравя...някой ако знае да каже само на шпер. фифовете ли се слага и добавка, че им нямам много довериена продавачите в Ивайжет и където и да е..