Към съдържанието

•  

Снимка

Хаиде сега помагайтесмяна на веригата мотор-102.962

• Please log in to reply
38 мнения по тази тема

#31 martijeff

martijeff

Чирак

• Потребители на форума
  • 62 Мнения:
  • Град:Vratza
  • Интереси:GSM-service,CAR-alrm,......................

Публикувано 23 юни 2007 - 09:14

"MBENZ" като доидеш към враца 0889363070 или 0899905606 звънни да се видим добре си дошъл.
  • 0

#32 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 23 юни 2007 - 17:02

Запалих наи накрая, центровката е била проблема, но друго ме притеснява, веригата изглежда много стегната и като поставя обтегача превъртам коляновият вал едва едва на ръка ако обтегача го няма коляновият вал се върти с лекота. Катоя запаля стартера се мъчи да върти а като запали се чува едно виене все едно като повредена хидравлика на кола звъкът наподобява на жужене, а искам да допълня че виенето идва от двигателя нее от хидравликата дали още нее олегнала веригата нещате които съм правил са:
1.СМАНА НА ВЕРИГА
2.СМЯНА НА ЗЪБНИ КОЛЕЛА НА КОЛЯНОВ И РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЕН ВАЛ
3.СМЯНА НА БАНАН
3.РЕМОНТ НА ГЛАВА

Мен ме съмнява че веригата е много пренатегната даите мнение по въпроса и вие.

КАЗАХ ти като имаш съмнения да питаш... ОБТЕГАЧА е с тресчотков механизъм. извади ли го и да го пънеш отново обратно ??? не нали?? точно по този начин се чупи банан или разпред вал!!!!

СВАЛИ обтегача, ибутай го с пръст да излезе от цилиндърчето и го сложи отново отзад, такаче да щракне САМО ВЕДНЪЖ, тогава го навии пак в капака,стягай и навии голямата гайка.

механизма му е такъв че при разтегляне на веригата, той излиза напред под напора на маслото и пружината и не се връща назад!!!! връща се около 1мм, това му е празен ход идващ от зегерката
  • 0

#33 martijeff

martijeff

Чирак

• Потребители на форума
  • 62 Мнения:

Публикувано 23 юни 2007 - 19:23

значи първо да завия обтегача после да поставя пружината и след това да му завия тапата от зад нали ?
  • 0

#34 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 23 юни 2007 - 21:22

значи първо да завия обтегача после да поставя пружината и след това да му завия тапата от зад нали ?

ДА, но преди това пак ще го извадиш(развиеш със шестограм 17 имбус), и ще извадиш вече самото буталце с бутане с малкия пръст и ще го поставиш отново от отзад!!!

102 мотора има 100тина пинизи, един да объркаш и чупиш машината
  • 0

#35 martijeff

martijeff

Чирак

• Потребители на форума
  • 62 Мнения:

Публикувано 24 юни 2007 - 08:53

Баце цар си мотора заработи като пчеличка, остава само центровка да му направя много съм ти благодарен.
  • 0

#36 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 24 юни 2007 - 11:53

Баце цар си мотора заработи като пчеличка, остава само центровка да му направя много съм ти благодарен.

нямаш проблеми, дано не си забравил нещо някъде лабаво или пренатегнато...

;)
  • 0

#37 martijeff

martijeff

Чирак

• Потребители на форума
  • 62 Мнения:

Публикувано 24 юни 2007 - 12:02

като например ?
  • 0

#38 martijeff

martijeff

Чирак

• Потребители на форума
  • 62 Мнения:

Публикувано 24 юни 2007 - 12:28

a изках да попитам оше нещо при монтажа на веригатапоставям белега на коляновият вал на "ОТ" но белега на разпределителният вал все неможе да се догони да е точно равен с ръбчето на главатаи. Като прехвърля веригата с един зъб или ще е мелко по напред, като върна веригата с един зъб на зад пък белега избягва малко на зад. Та точно на средата неможе да застане. Аз съм го сложил да е по напред разликата от ръбчето на главата до белега е около 0.5мм тожа дали е проблемче. иначе пък работи супер като го запаля.
  • 0

#39 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 24 юни 2007 - 18:11

a изках да попитам оше нещо при монтажа на веригатапоставям белега на коляновият вал на "ОТ" но белега на разпределителният вал все неможе да се догони да е точно равен с ръбчето на главатаи. Като прехвърля веригата с един зъб или ще е мелко по напред, като върна веригата с един зъб на зад пък белега избягва малко на зад. Та точно на средата неможе да застане. Аз съм го сложил да е по напред разликата от ръбчето на главата до белега е около 0.5мм тожа дали е проблемче. иначе пък работи супер като го запаля.

точно така. по-добре напред. попринцип на нова верига, чертичката винаги идва малко по-напред с 0.5мм (за 102 и 103 мотор едноредова верига), това е за да има мегдан, веригата като се разработи за 10000км да си дойде точно на мястото за поне 80000км, и след това започва да изостава
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни