обслужи си първо трансмисия и дифа
2 въздушни двг и кабин-филтри
Този пост е редактиран от Bogi: 24 юли 2023 - 04:55
Публикувано 24 юли 2023 - 04:52
обслужи си първо трансмисия и дифа
2 въздушни двг и кабин-филтри
Този пост е редактиран от Bogi: 24 юли 2023 - 04:55
сесшисе ?
Публикувано 25 юли 2023 - 14:27
До автора. Защо не каза че си от Плевен...щяхме да помогнем веднага със Стар диагностика
Публикувано 25 юли 2023 - 14:34
Нищо колега, колата бе прегледана вече със Стар в Плевен и почти няма никакви проблеми по нея (с изключение на 2-3 сензора, които са за смяна). Излезе също на реални километри - 267000.
Днеска е оставих при Ачо във Варна за цялостно обслужване с изключение на кутията, понеже нямал накрайник (или нещо друго - може и да не съм разбрал точно) за този модел кутии.
Този пост е редактиран от Tonkata: 25 юли 2023 - 14:36
Публикувано 26 юли 2023 - 09:33
Ами има, да, но човека ми отказа поради една или друга причина. Ще оправя трансмисията някъде другаде.
@Despredy, ти къде обслужваш трансмисията в Плевен? Имаш ли някакви наблюдения върху работата на Ленков Ауто ЕООД? Препоръчаха ми го за всичко свързано с трансмисията.
Този пост е редактиран от Tonkata: 26 юли 2023 - 09:36
Публикувано 26 юли 2023 - 13:39
Обслужвам си я при едно момче в Гривица който си има сервиз там и съм много доволен от работата му. Ако ти трябва ми пиши, ще ти дам връзка с него
Публикувано 02 август 2023 - 17:43
Колата беше обслужена от Ачо във Варна. Сменихме свещи, предни дискове и накладки, масло на двигателя, всевъзможни филтри и долято бе масло на хидравликата и дифа. Ачката успя да оправи и много дразнещ malfunction, който постоянно светеше червено за недостиг на спирачна течност (сензор).
Накрая ми даде и 4 страници с мнения по колата - какво е направено и гледано, състоянието на всички главни компоненти по автомобила, какво му харесва и какво евентуално ще трябва да се прави.
Какво да ви кажа, за първи път някой гледа личният ми автомобил, като свой собствен.
Адски съм доволен от услугите му!
Така, за оправяне остана обслужване на скоростната и рециклаж на компресора за ейрматика, тъй като не надува за секундите, които трябва (има леко забавяне).
Препоръчайте сервиз за скоростите, от който сте доволни, без значение в коя точка на страната е - желание за пътуване имам!
Този пост е редактиран от Tonkata: 02 август 2023 - 17:43
Публикувано 03 август 2023 - 12:45
Това с компресора на AIR-matic-a е стандартен проблем.
Явно с времето компресорите губят ефективност и не могат да вдигнат необходимото налягане за установеното време. Аз тествах моя - вдига около 10 бара, а трябва да вдига 12. Мисля, че всичко над 8 е ок за окачването, но не приемайте тези стойности като абсолютна истина.
Нов афтърмакрет компресор ми е в списъка с неща за подмяна, но засега тъй като грешката е само Stored и не влияе на функциите на AIR-matic-a, съм се примирил.
Публикувано 03 август 2023 - 13:14
Под обслужване на автомат аз сменям масло/букса/филтър и уплатнение картер на кутията. Ако решиш ми пиши.
Този пост е редактиран от Despredy: 03 август 2023 - 13:14
Публикувано 04 август 2023 - 05:19
неговата е 722.9
сесшисе ?
Публикувано 04 август 2023 - 08:38
Това с компресора на AIR-matic-a е стандартен проблем.
Явно с времето компресорите губят ефективност и не могат да вдигнат необходимото налягане за установеното време. Аз тествах моя - вдига около 10 бара, а трябва да вдига 12. Мисля, че всичко над 8 е ок за окачването, но не приемайте тези стойности като абсолютна истина.
Нов афтърмакрет компресор ми е в списъка с неща за подмяна, но засега тъй като грешката е само Stored и не влияе на функциите на AIR-matic-a, съм се примирил.
Да, нищо фрапиращо. Ачката ми каза по-добре да го рециклирам (ако е възможно), тъй като момчетата сменяли всички части по него и цената е двойно по-малка.
722.9 е 7г троника, да. Звънях на един сервиз в Плевен и ми каза, че промивка не правел, болтовете не се сменят и машина за източването не използвал, било много по-добре и безопасно на ръчна помпа. Съответно го задрасках от списъка с майстори за евентуално обслужване на кутията
Гледам в Пловдив има читав сервиз (поне на хартия) - Ауто Пловдив с доста положителни мнения, та днес ще им звънна да ги поразпитам и тях какво (не) правят при обслужването.
https://www.facebook...NzixD7YZYA&_rdr
Този пост е редактиран от Tonkata: 04 август 2023 - 08:40
Публикувано 04 август 2023 - 09:28
Публикувано 04 август 2023 - 14:05
И аз си мислех за СС, но доста истории съм чувал за тях. Наскоро някой ми каза, че само половината масло са му сменили и малко ме е страх при положение, че не може да присъствам на смяната.
Ти в кой СС, Пловдив ли? За там ми казаха, че е една идея по-добре от София.
Публикувано 04 август 2023 - 14:54
Публикувано 04 август 2023 - 15:46
Тъкмо получих оферта от СС Пловдив. За тази цена ще си обслужа кутията и направя рециклаж на компресора на еърматика
Този пост е редактиран от Tonkata: 04 август 2023 - 15:47
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни