Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Предстои ми закупуване на С-класа

• Please log in to reply
55 мнения по тази тема

#1 Alistair

Alistair

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 21 Мнения:

Публикувано 05 юни 2007 - 13:44

Здравейте!

Предстои ми закупуване на автомобил втора употреба. Имам желание да си закупя С-класа. Ще разпологам с 10 000 - до 14 000 лева максимум. Държа да бъде "нов внос". Бих желал автомобила да е бензинов, да е с механични скорости, да е оборудван с алуминиеви джанти и разбира се - да бъде максимално нов/на максимално малко километри. Намерението ми е, веднага след като я купя да й поставя метанова уретба.

Мои познати постоянно се опитват да ме разубедят, като ми обясняват, че това не е никакъв Мерцедес, че е с много слаба предница, че ще имам една нищо и никаква кола, а пък поддръжката й е безумно скъпа. Малко ми е трудно да приема тези становища, но не знам, дали причината не е в това, че по принцип съм фен на Мерцедес.

Моля, да споделите с мен своето мнение за този вид автомобили. Ще ви бъда много благодарен, ако дадете някой и друг съвет. Това с метана как ви се струва?

Какви са основните неща, на които би следвало да обърна внимание?

Благодаря ви предварително!

Поздрави!
  • 0

#2 VladoBENZ

VladoBENZ

Напреднал

• Потребители на форума
  • 614 Мнения:
  • Град:Плевен
  • Интереси:В сърцето ми има място само за една жена, моето сладурче, и за много коли, все Мерцедеси :)

Публикувано 05 юни 2007 - 13:55

Братле, заеби ги тия познати...много им разбира главата, ти се качи в една С220...150 коня, читава...пък те нека си приказват...аз като си взех тая новата ми колица, се разбра кои са ми приятели...така че...колата си е здрава, стегната, страхотното усещане на мерцедес го има....то и в 190-ката го има де...а за метана, тук вече ще съм по-конкретен...значи на мен ми е тая дилема на дневен ред...само че се отказах и реших обикн. АГУ...зависи от км които минаваш, но ето една проста сметка...аз минавам 1000-1200 км на месец...агу ще ми се изплати след 3 месеца а метана след 8...метана има малко места за зареждане, газта има навсякъде...отзад задницата няма да клекне, а на мерцедес една 90-литрова бутилка с метан...бая ще тежи, газта ще си сложа една 40 л. и заспивам...трето...майстори за газ, колкото и да звучи смешно, има навсякъде, то те че работят и с метан, е ясно, само че метана в БГ не е ново гориво, на газ си имат повечко опит...да не говорим че, колкото и да не се отнася за мерцедес, метана е по-вреден за двигателя от газта...това е лично мое мнение, базиращо се на 2 седмици яко пресмятане и мислене...така че успех...аз лично ако имах парите, нямаше да я пипам въобще, на бенз щях да я карам...ама :(
  • 0
Публикувано изображение

#3 mitun

mitun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 616 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W201 230E '88
    W202 250D '95
    S210 200K '01

Публикувано 05 юни 2007 - 14:05

Като собственик на въпросния W202 само мога да ти кажа, да не се влияеш от хора, които очевидно завиждат и еталона за здрава предница им е москвич 412. От година и половина карам такава кола по софийските улици и има още да я карам докато стане за ремонт. Относно метана не мога да ти дам никакви съвети, но предвид цитираната сума мисля че дори за W210 (т.н.четириочка) можеш да се оглеждаш, бензиновите са отдавна <15к. Ако на всяка цена колата трябва да С-клас може и някоя 280 така и така ще и слагаш метан поне да върви като хората. Успех!
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq

#4 VladoBENZ

VladoBENZ

Напреднал

• Потребители на форума
  • 614 Мнения:
  • Интереси:В сърцето ми има място само за една жена, моето сладурче, и за много коли, все Мерцедеси :)

Публикувано 05 юни 2007 - 14:26

Еее. бате наистина ли 280-ки има за тия пари...е тва е колата, ако е така, вярно, четириочка можеш, обаче няма да е топ модела, а 280 е топ модела при 202-ката...изключваме разбира се амг изпълненията, те са непосилни за обикн. хорица...
  • 0
Публикувано изображение

#5 Alistair

Alistair

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 21 Мнения:

Публикувано 05 юни 2007 - 14:43

Много ви благодаря за вниманието и съветите!

Да, видях че има Е-класи в рамките на тези пари, но:

1. С-то ми се струва "по-младежка" кола и

2. При Е-то ме притеснява това, че най-вероятно е по-скъпа поддръжката, след като е в горния клас. Не знам дали наистина е така...

Благодаря още веднъж!

Поздрави!
  • 0

#6 mitun

mitun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 616 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W201 230E '88
    W202 250D '95
    S210 200K '01

Публикувано 05 юни 2007 - 14:47

Еее. бате наистина ли 280-ки има за тия пари...е тва е колата, ако е така, вярно, четириочка можеш, обаче няма да е топ модела, а 280 е топ модела при 202-ката...изключваме разбира се амг изпълненията, те са непосилни за обикн. хорица...

ето без напъване какво излиза http://i.mobile.bg/p...2...&f1=details
даже има един за 8500. Кофти е това че ако е нов внос акциза много му товари цената-значи само карани тука, иначе какво се чудиш, няма много мераклии да хранят 200 катъра.
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq

#7 VladoBENZ

VladoBENZ

Напреднал

• Потребители на форума
  • 614 Мнения:

Публикувано 05 юни 2007 - 14:50

Абе братле, аз и аз се водя за младеж, ама като седнеш в Е-то...друга работа е...аз малко съжалявам че не си взех пура сега...защото каквато е разликата между 190 и 124, още толкова е и между 124 и пура...
  • 0
Публикувано изображение

#8 Alistair

Alistair

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 21 Мнения:

Публикувано 05 юни 2007 - 16:03

Абе братле, аз и аз се водя за младеж, ама като седнеш в Е-то...друга работа е...аз малко съжалявам че не си взех пура сега...защото каквато е разликата между 190 и 124, още толкова е и между 124 и пура...

Да, така е. Няма спор за това. Аз съм се возил 2 години на 124-ка и от тогава ми става мъчно за всички останали автомобили... ;)
  • 0

#9 Alistair

Alistair

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 21 Мнения:

Публикувано 05 юни 2007 - 16:05

ето без напъване какво излиза http://i.mobile.bg/p...2...&f1=details
даже има един за 8500. Кофти е това че ако е нов внос акциза много му товари цената-значи само карани тука, иначе какво се чудиш, няма много мераклии да хранят 200 катъра.

Може ли малко разяснения за тази история с акциза? Да не стане и при мен "Грешка, грешка - обърках колата" :kill_myself:
  • 0

#10 Alistair

Alistair

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 21 Мнения:

Публикувано 05 юни 2007 - 16:18

И още нещо.

Много малко С-класи виждам. Защо е толкова малък избора? Вчера един приятел ми изпрати сайт с "частни" обяви (т.е. не от автокъщи) от Германия. Много голям избор, но аз не съм привърженик на пътуването до там (или до където и да е било), за да си избирам кола там. Предпочитам тук на място.
  • 0

#11 rumenski

rumenski

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 05 юни 2007 - 16:37

И още нещо.

Много малко С-класи виждам. Защо е толкова малък избора? Вчера един приятел ми изпрати сайт с "частни" обяви (т.е. не от автокъщи) от Германия. Много голям избор, но аз не съм привърженик на пътуването до там (или до където и да е било), за да си избирам кола там. Предпочитам тук на място.

ами цетките си остават едни от най-здравите машини заедно със 124,190 и W140,затова и се купуват яко тия коли.
за акциза мога да те ориентирам до 110кw(150kс) не дължиш акциз,от 110кw до 147кw(200кс) е ниския акциз,при който
киловатите се умножават по 35.00лв.Примерно колата ти е 141кw 141x35.00лв=4935лв акциз в/у колата.
над 147кw нещата са плачевни.... по 60лв за киловат...

успех!
  • 0

#12 Alistair

Alistair

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 21 Мнения:

Публикувано 05 юни 2007 - 16:53

ами цетките си остават едни от най-здравите машини заедно със 124,190 и W140,затова и се купуват яко тия коли.
за акциза мога да те ориентирам до 110кw(150kс) не дължиш акциз,от 110кw до 147кw(200кс) е ниския акциз,при който
киловатите се умножават по 35.00лв.Примерно колата ти е 141кw 141x35.00лв=4935лв акциз в/у колата.

успех!

Много ви благодаря!!! Това беше много важно уточнение!
  • 0

#13 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 05 юни 2007 - 17:30

успех!

Акциз се дължи от 124 KW нагоре!!!
  • 0

#14 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    C250TD , 1996 година(продаден),
    Е350 (W211) - facelift 2006.

Публикувано 06 юни 2007 - 00:24

Относно акциза ми казаха друго. Ако е над 161к.с тогава се плаща. Примерно колата е 180к.с. Значи плащат се 800 лева и после по 30 или по 35 лева на разликата в киловатите. В случая тука има 14 киловата разлика умножено по примерно 35 лв дава 490 лв. Прибавяме горните 800(не съм сигурен колко точно са ама са под хиляда) и получаваме резултата. Това е информацията която аз получих.
  • 0

#15 rumenski

rumenski

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 06 юни 2007 - 07:54

Акциз се дължи от 124 KW нагоре!!!

ще проверя информацията на митницата,говореше се за някаква промяна в долната граница.Благодаря!
  • 0

3 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 3 гости, 0 анонимни