Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Смяня ня маслото на С250 dieselлеко ме порязаха

• Please log in to reply
40 мнения по тази тема

#1 indigen

indigen

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 39 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 04 юни 2007 - 10:01

Колеги отварям темата тъй като съм възмутен от наглостта на някой хора които вършат нискоквалифициран труд с цел забогатяване, и със цел
ако може да помогна на някой който е решил да не дава грешни пари.
Преди около една седмица ми се наложи да попътувам на по дълго разстояние и тъй като двигателното масло ми беше за смянта
реших да го сменя на сутринта преди да отпътувам.
Забих се при първия работещ в 10.00 часа сутринта маслар находящ се на кооперативния пазар в София, жк.Люлин,
няма да уточнявам конкретно къде.
Това ми действие бе провокирано от липсата на вложка №36 за гедоре с която се отвива капачката на кутията в която
се помещава масления филтър.
Въпросният маслар имаше, естествено такава вложка и в рамките на около 10 минути ми смени маслото, като забележете
имаше намерение да изсипе всичките 7 литра които са предписани като капацитен който побира двигателя. След корекция
от мене сипа 6.5 литра и маслото отиде точно на максимума, че и една идея по-нагоре.
За цялото удоволствие от свършената работа въпросния специалист ми поиска "заслужените" от него 10 лева за изключително
"високо квалифицирания, трудоемък, изискващ въображение" труд.
По мое мнение цялата операция по смяна на маслото е осъществима с минимум усилия дори и на полеви условия, единствено е
необходима споменатата втулка №36 за отвиване на капачката към филтъра.
В случай, че на някой не му се занимава поне ви съветвам, не давайте като мен грешни пари, или поне на повече от 5 лева, че
и те са им много.
Извинявам се ако темата не е на точното място но ако ме посъветвате ще я преместя и на друго.
  • 0

#2 mitun

mitun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 616 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 230E '88
    W202 250D '95
    S210 200K '01

Публикувано 04 юни 2007 - 11:06

Брато не се нерви, това е орисията на Мерцедесите. Чул съм че взимат петарка отгоре заради кората под мотора :kill_myself:
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq

#3 indigen

indigen

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 39 Мнения:

Публикувано 04 юни 2007 - 13:31

Може и така да е но предишната ми кола беше Ауди 80 също с кора под мотора.
Но не съм имал такъв случай.
Отваряйки темата се надявам да предпазя някой от даване на грешни пари.
Естествено горното не се отнася за хора с много пари.
  • 0

#4 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 04 юни 2007 - 13:43

Аз лично нещо не разбирам...при положение,че масларя си свърши съвестно работата 10лв. ми се вижда нормална цифра!А,не някой некадърник да ти скапе главата на втулката за източване,да не дозавие същата тази втулка,защото е забравил,или защото въпросната глава вече е закръглена и колкото можал-затегнал!И като вдигне налягане мотора-айдееее...!Или пък ти олее целия двигател със старото масло,и пистовия ремък особенно,не погледнал дифтунгата за смяна ли е и т.н.! :wub:
В много сервизи,ако купиш масло и филтри от тях смяната е безплатна! ;)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#5 indigen

indigen

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 39 Мнения:

Публикувано 04 юни 2007 - 16:07

Колега извинявай за коментара, но реално смяната на маслото е работа за около 10 минути.
В колко сервизи ти се е случвало да получиш документ за това. Не на последно място, аз
не зная с какво се занимаваш но съм против за толкова ниско квалифициран труд да
се плаща толкова. Говориме за време, трудоемкост и квалификация.
Не искам да се изтъквам но аз съм загубил десетки години от живота си за образование
и т.н. и не изкарвам толкова пари за 10 минути.
Не ангажирам никой с моето мнение просто съм на тази позиция.
Смятам, че е крайно време някой неща да си дойдат на мястото и един от начините е
обсъждането в тези форуми.
Извинявам се ако съм обидил някой с мнението си.
  • 0

#6 rumenski

rumenski

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 04 юни 2007 - 16:21

еми никой не отива на сила в сервиза да му сменят маслото,щом е ниско
квалифициран труд да си го сменяме ние,кво-отвиваш 1 пробка,изтича маслото,завиваш
и наливаш от горе.да,ама не ни се маже ходим на сервиз и после мрънкаме за 10 лв.
а реално тарифата за тая услуга е между 7/10 лв. За мен специално е все едно дали
ще дам 7 или 10.всеки труд трябва да се уважава все пак.
  • 0

#7 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 04 юни 2007 - 16:39

Колега извинявай за коментара, но реално смяната на маслото е работа за около 10 минути.
В колко сервизи ти се е случвало да получиш документ за това. Не на последно място, аз
не зная с какво се занимаваш но съм против за толкова ниско квалифициран труд да
се плаща толкова. Говориме за време, трудоемкост и квалификация.
Не искам да се изтъквам но аз съм загубил десетки години от живота си за образование
и т.н. и не изкарвам толкова пари за 10 минути.
Не ангажирам никой с моето мнение просто съм на тази позиция.
Смятам, че е крайно време някой неща да си дойдат на мястото и един от начините е
обсъждането в тези форуми.
Извинявам се ако съм обидил някой с мнението си.

Няма проблем колега-не мога да ти се обидя,но в никакъв случай не е работа за 10 мин.!!!При мен тази операция трае поне 45 мин.-да се източи старото масло поне!После-обясних някои моменти от наистина елементарната операция,но все пак може големи проблеми да се създадат от някой некадърник,дето не 5 лева отгоре,ами 500лв. няма да ти стигнат!И още-някои пък като занатикват възд.филтър/щото и той се сменя,нали?/па като занапъват да защипят капака,пък почупят щипките-кво праим,а?Аз съм категоричен,че няма елементарен труд!Има такъв дето можеш сам да си направиш,и такъв,дето не можеш!Са за 5 лева толкова пис и вряс не го разбирам!Бих ти пожелал само-това да ти е проблема-5 лева отгоре! ;) Това го казвам без грам заяждане,защото може да те метнат с 1000лв, и повече и няма и да се усетиш-да не ти се случва!!!
  • 0

#8 INTEGRALE

INTEGRALE

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Мнения:

Публикувано 04 юни 2007 - 17:46

Ако не ти се дават 10 лева си го смени пред блока , пък нека всички комшии ти се смеят как караш мерцедес и лежиш под него!
А и къде ще си изхвърлиш маслото??? Предполагам няма да го занесеш на рециклиране или изгаряне а ще го метнеш в канала!
Сигурно и от скоростите си го смучеш с перяща прахосмукачка! Аман от майстори!
  • 0
W202 C180

#9 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 04 юни 2007 - 18:42

Прибира се един мозъчен хирург от бачкане,леко изморез иска да си опъне краката пред телевизора,отключва входната врата и СИ БАЛО МАМАТА.......говна из цялата къща,килима плува,смърди.............УЖАС,тръба избила някаква и............на бегом излиза нашия на улицата,шашнат се оглежда и ХОП,пред него водопроводчик си пуши цигарата.

-Брато,бързо.......ела в нас,че си бало мамата,говна из цялата къща,ела бързо,плащам си.
- ААААА,НЕ,първо ще си платиш и после идвам.
- Are be,идвай и колко струва си плащам.
-20 000$ и си готов..........
-Баси мамата,аз като мозъчен хирург не вадя толкова бе,кви са тия цени?
- Знам,казал водопроводчика,и аз бях мозъчен хирург......

Механика ми взима 80$ на час,глобата ми за ремонт на улицата е 1000$,за замърсяване с масло е около 10 000$,той ми сменя всичко което е опасно,тече или изисква специални инструменти,малките неща си ги мача аз.

Не се нервирай колега,някой път се плаща не на час,ако беше така щяхме да си вадим зъбите с клещи по улиците. :icon_coolgrin: :friends:
  • 0
.

#10 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 04 юни 2007 - 18:56

Прибира се един мозъчен хирург от бачкане,леко изморез иска да си опъне краката пред телевизора,отключва входната врата и СИ БАЛО МАМАТА.......говна из цялата къща,килима плува,смърди.............УЖАС,тръба избила някаква и............на бегом излиза нашия на улицата,шашнат се оглежда и ХОП,пред него водопроводчик си пуши цигарата.

-Брато,бързо.......ела в нас,че си бало мамата,говна из цялата къща,ела бързо,плащам си.
- ААААА,НЕ,първо ще си платиш и после идвам.
- Are be,идвай и колко струва си плащам.
-20 000$ и си готов..........
-Баси мамата,аз като мозъчен хирург не вадя толкова бе,кви са тия цени?
- Знам,казал водопроводчика,и аз бях мозъчен хирург......

Механика ми взима 80$ на час,глобата ми за ремонт на улицата е 1000$,за замърсяване с масло е около 10 000$,той ми сменя всичко което е опасно,тече или изисква специални инструменти,малките неща си ги мача аз.

Не се нервирай колега,някой път се плаща не на час,ако беше така щяхме да си вадим зъбите с клещи по улиците. :icon_coolgrin: :friends:

Вицът е супер!Ама са разбрах къде е ключа от гората/палатката/у Хамериката-евтини части,но мнооо скъп труд!Уффф-олекна ми...знаех си аз,че крушка си има опашка...!Май у наше село като цяло си е по-далавера?особенно,ако си пиеме,докато праим нещо по колата...и го праим дето ни падне-улица,мегдан,поляна...! :0_yahoo:
  • 0

#11 hipo

hipo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 290 Мнения:
  • Град:Хасково

Публикувано 04 юни 2007 - 19:05

И аз искам всичко да ми е безплатно, ама няма. Често имам проблеми с клиенти, дето ми казват, за 10 мин ми вземаш 20 лв. Аз му казвам че не вземам 20 лв, защото е било 10 мин., а защото той не може да си го оправи. Сега като е гледал, следващия път да не ми звънни, ами да си го оправи :) и ще спести 10-20-40-50 лв.
  • 0

ML270 04г.

ex-С180 94г.

#12 indigen

indigen

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 39 Мнения:

Публикувано 05 юни 2007 - 08:01

Благодаря на всички за коментарите.
Надявам се някой от вас да са по активни при обсъждане на някой видове
ремонти пък били те и в домашна обстановка.
Смятям, че темата е била полезна.
  • 0

#13 mitun

mitun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 616 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 230E '88
    W202 250D '95
    S210 200K '01

Публикувано 05 юни 2007 - 13:49

Само за една лека справка в неделя отидох за смяна на масло и олекнах с 168 (сто шестдесет и осем лева) верно, че и други малки неща оправихме - не е само за маслото де като по-горе съм написал че е 9.50 литъра. НО, съм доволен че по колата ми пипа грамотен човек, а не като му дам молибденовия лики моли да вика: "кво е т'ва горело масло, бе?" нищо, че зима 3 лв, или да не източи турбината на автомата, щото му е сефте смяната иначе е в цената на маслото. Абе картинка българска
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq

#14 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2098 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes SL350 2010 316hp
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 юни 2007 - 16:59

Ако не ти се дават 10 лева си го смени пред блока , пък нека всички комшии ти се смеят как караш мерцедес и лежиш под него!
А и къде ще си изхвърлиш маслото??? Предполагам няма да го занесеш на рециклиране или изгаряне а ще го метнеш в канала!
Сигурно и от скоростите си го смучеш с перяща прахосмукачка! Аман от майстори!

Абсолютно е така, въобще не си струва да се коментира тая случка. Където сменят масла не взимат парите защото било работа за еди колко си време а защото имат условия да го направят и така е редно в сервиз да се прави това нали все пак вдигат колата, махат кората, източват старото масло, сменят филтъра и тн.. и накрая пишат етикет кога е сменено и с какво масло. Примерно в сервиза където си правя колата като си сменям маслото си нося масло каквото съм си избрал и филтър и ми го сменят и накрая като ги питам колко е ми казват: "аре глупости ще плащаш" и никога за смяна на масло или нещо друго дребно не ми искат пари и е така защото при тях си поддържам колата но винаги им давам 10-15лв. на самите майстори.
  • 0

#15 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    C250TD , 1996 година(продаден),
    Е350 (W211) - facelift 2006.

Публикувано 06 юни 2007 - 00:36

Абсолютно е така, въобще не си струва да се коментира тая случка. Където сменят масла не взимат парите защото било работа за еди колко си време а защото имат условия да го направят и така е редно в сервиз да се прави това нали все пак вдигат колата, махат кората, източват старото масло, сменят филтъра и тн.. и накрая пишат етикет кога е сменено и с какво масло. Примерно в сервиза където си правя колата като си сменям маслото си нося масло каквото съм си избрал и филтър и ми го сменят и накрая като ги питам колко е ми казват: "аре глупости ще плащаш" и никога за смяна на масло или нещо друго дребно не ми искат пари и е така защото при тях си поддържам колата но винаги им давам 10-15лв. на самите майстори.

Абсолютно съм съгласен. Един приятел бачка сам в сервиз. 300 лева наем ам ток ам вода. Отвертки инструменти това онова. 10 лева е нормална цена. Как може да се мисли така изобщо, ами като е лесно да отваря сервиз и да почва да сменя какво толкова. Ако всеки мисли по този начин те майсторите ще останат без работа. Купуваш си мерцедес и се циганиш за 10 лева, е това не го разбирам.
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни