Към съдържанието

•  

Снимка

Как палите топъл дизел?

• Please log in to reply
19 мнения по тази тема

#16 asdf69

asdf69

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 36 Мнения:

Публикувано 13 юни 2007 - 22:40

Бре- и при мен има нещо такова и все се канех да питам защо е така...?Само,че на топъл двигател не винаги е така-в 50% от случаите само!Докато на студен мотор-от раз пали!А,сега,де-да не е специфичен цедесов "трик"...?И на топъл двигател лампата за подгряване светва за секунда някъде,изчаквам да загасне и тогава паля!Ако забавя стартирането със секунда пали по-бързо!Предполагам,че този ефект може би е,че при топъл мотор няма подгряване,въпреки,че лампата светва за кратко,знам ли...?

Здравей, всъщност подгряването работи около два-три пъти по-дълго отколко свети лампата на таблото.Това съм установил на моята 123ка 300d
  • 0

#17 kiril

kiril

Напреднал

• Потребители на форума
  • 442 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W201 1992 1.8 - Sold

Публикувано 13 юни 2007 - 22:52

Здравей, всъщност подгряването работи около два-три пъти по-дълго отколко свети лампата на таблото.Това съм установил на моята 123ка 300d

При цедесите не знам как е, защото моя е бензин, но преди няколко години карах Toyota Landcruiser 2.5 ТД и там лампата за подгряване гаснеше почти веднага след завъртането на ключа. Подгряването приключваше обаче когато цъкне релето. Би трябвало и за МБ да е така. :dontknow:
  • 0

#18 Kunev

Kunev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 428 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Автомобили, High-End Audio, Компютри
  • Автомобил:
    W124 250d 93`
    OM602.912

Публикувано 14 юни 2007 - 08:08

[quote name='mitun' date='Jun 1 2007, 12:36 PM' post='45710']
Само да уточня, че степента на сгъстяване и компресията в атм са две различи неща. Атмосферите са физическия ефект от сгъстяването, а степента е математическото отношение на пълният обем на цилиндъра вкл и горивната камера (в ДМТ) и обема само на камерата (т.е. буталото в ГМТ)
Това се нарича обем на работното тяло!
  • 0
Само вселената и човешката глупост могат да бъдат безкрайни.  

#19 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1517 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 14 юни 2007 - 08:18

Прави ми впечатление, че пали по- лесно като е студен, отколкото топъл. Това не го приемам за нормално. При първото палене сутрин двигателят стартира на секундата след угасване на индикатора. А когато е топъл, въртя и паля без подгряване, при което стартера върти няколко секунди до заработване на ДВГ. По този начин всеки Голф-2 или Опелче могат да го засрамят при топъл старт. При това нямат подкачваща помпа в резервоара. Минават ми някои неприятни идеи като обяснение за това- например боклуци в резервоара, пробпем в ГНП, падане на налягането в горивната магистрала по време на престоя и др. При вас как е? Споделете впечатления.

При палене преди да въртиш трябва да изчакаш да ти загасне лампата за подгряване, независимо дали е топъл или студен. Освен това този ДВГ е с предкамерно впръскване и се нуждае от подгрев.
Причината за "проблема ти" е комбинация от това че релето не включва свещите достатъчно и разтегната ангренажна верига, чието разтягане може да се компенсира с завъртане на ГНП но в сервиз.
  • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

#20 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 14 юни 2007 - 08:31

Абсолютно си прав.
Мисля че при всички модели е така.
Реалния подгрев на камерата е доста по-дълъг периода на светене на лампата.
Ето пример тук - ЦЪК.
Това е темпрата, лампата за подгрев е жълтата горе в дясно.
Момента в който намалява яркоста е когато би следвало да загасне в нормална ситуация.
Аз обаче моднах релето и намаления интензитет на светене показва реалния подгрев на свещите.
Направих го защото на 2 пъти залепваха контактите на релето а аз не знаех :madcroud:

Там няма никаква зависимост дали е топла или студена, дори няма значение колко е студено.
Пали от четвърт оборот.
Обаче трака здраво.

При мерца го има този момент, понякога като е топъл има нужда от някколко оборота на стартера в повече.
Като цяло, на мерцедеса му трябва наистина повече въртене да запали.
Обаче звука от мотора няма нищо общо с фиатовия - мек и кадифен е :0_yahoo:

Така че brpi е на верния път :rolleyes:

С липса на свещи обаче доста съм тествал.
Мерцедеса, Фиата и един Сутиен Ксантия - и той 1,9TD както Фичо.
Без подгрев просто нямат палене. Имам предвид без подгрев на нито една свещ.
Вярно че не съм въртял до забрава, обаче доста опити и никакви зачатъци да се опита да запали.
Гроб.

Или на колите на които съм тествал е нормално да не палят без подгрев, или всичките нямат компресия.
Не съм я мерил на нито една в интерес на истината, обаче фича го карам от 5 години и имам добър поглед.
Той просто пали "на барут" до около -28гр - до толкова падаха температурите преди няколко години.
Та си мисля че тая работа няма как да стане без компресия :rolleyes:
  • 0

879897.png

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни