SBC модулSBC модул
Започната от mitkoo31, 22 дек 2021 - 20:34:23
26 мнения по тази тема
Публикувано 20 януари 2022 - 16:37
Аз не бих занулил брояча без да съм сигурен, че модулът е минал пълна проверка и мога да разчитам на него. След като направим диагностика, ще видя какво е положението и ще решавам какво да го правим.
Публикувано 22 януари 2022 - 18:25
По форуми и фейсбук ако се поправяха коли щеше да е чудесно,но не е така.
Тези които са учили,обучени и разбират ще ти кажат дали проблема ти ще се реши безопасно само със зануляване или не.
Тези които са учили,обучени и разбират ще ти кажат дали проблема ти ще се реши безопасно само със зануляване или не.
Публикувано 22 януари 2022 - 21:08
По форуми и фейсбук ако се поправяха коли щеше да е чудесно,но не е така.
Това имах предвид и аз. Все пак е хубаво да има дискусии за споделяне на опит от хора, които са минали по този път и са решили даден проблем.
Публикувано 08 януари 2023 - 08:39
Да попитам и аз, рециклираха ми сбц то в Дупница с две години гаранция. Колата стоя , обачче сега 1 седмица без акумулатор и педала на спирачката пропада, може ли пак да съм прецакал модула ? Колата е правена при Ефремов диаг
Публикувано 08 януари 2023 - 11:41
Вероятно трябва да се активира наново системата. Най-вероятно не е обезвъздушена, защото за една седмица не би трябвало да пропада педала.
За обезвъздушаването ти трябва диагностика обаче.
За обезвъздушаването ти трябва диагностика обаче.
Публикувано 08 януари 2023 - 12:03
Благодаря за отговора. В някакви английски сайтове четох, че като се смени акумулатора тя си се оправяла сама, но явно ще търся някой в София със Стар , че до Дупница не ми се ходи така
А и впрочем, отключваше си колата, светлините се пускаха , но просто нямаше силата да запали
Този пост е редактиран от stefan caromov: 08 януари 2023 - 12:04
Публикувано 09 януари 2023 - 15:13
Задължително трябва да имаш работещ акумулатор. Обикновено при отключване SBC се активира като ел. помпата създава необходимото за работа на системата налягане.
Пробвай да заредиш каумулатора и да оставиш автомобила да поработи на място. Ако не стане, ще бъде необходима активация през диагностика.
При активация през диагностика системата вдига налягането и тества херметичността на системата.
След ремонта SBC-то работило ли е въобще, карал ли си колата?
Питам защото при свалянето на хидравличния модул със сигурност е изтекла част от течността, и освен че трябва да се допълни, трябва и да се обезвъдуши, но обезателно с помощта на диагностика.
Публикувано 09 януари 2023 - 20:37
Еми минал съм около 300 км . Все пак ремонта се състоя в Дупница, след това се разходихме до рилския, тук в София карам само Събота и Неделя. Фактурата и гаранцията от Ефремов са ми в жабката. Той момчето ме предупреди колата да не остава без ток, просто не беше палена може би месец, при опит да стартира колата, нямаше видими мъждукащи светлинки на таблото, колата се отключи, фаровете светнаха, огледалата се отвориха, но дори не завъртя и ми светна черненото с надписа за слаба батерия. Свалих акумулатора качих го да го заредя, но вече седмица и нещо ме мързи да го свалям. Мисля директно нов да взема, някоя варта 100 ампера
Този пост е редактиран от stefan caromov: 09 януари 2023 - 20:40
Публикувано 10 януари 2023 - 09:53
Аз мислех, че СБЦ-то е било свалено и си го пратил за ремонт до Дупница. Щом си ходил на място и най-вече си я карал и не е имало проблем, значи е батерията.
Публикувано 10 януари 2023 - 10:33
Обикновено при отключване SBC се активира като ел. помпата създава необходимото за работа на системата налягане.
Благодарение на подробното ти описание най-после разбрах какво бръмчи всеки път като седна в колата
Публикувано 11 януари 2023 - 10:06
Благодарение на подробното ти описание най-после разбрах какво бръмчи всеки път като седна в колата
И аз доста пъти се чудех в началото като взех колата какво бръмчи
Публикувано 15 януари 2023 - 19:57
Малко ъпдейт . Вчера заредих акумулатора най - накрая и го сложих днес в колата. Запали, педала се оправи и грешката за спирачките изчезна без нужда да се трие със СТАР. Сега трябва да сменя двигателното масло, препоръчайте някой в София, по вазможност да не е Люлин, Надежда, или Младост
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни