карам кола на 30 години без катализатор бензин/газ и никой не е повдигал въпроса досега по време на на преглед
по скоро мрънкат че държи високи обороти на свободен ход и им умирисва на газ целия пункт
Ако идеш в истински пункт, ще те върнат Имах Голф 4, 1.6бензин/газ, който е по същия начин...Но в пункт на СБА ме бяха върнали. Имам близък приятел, който е собственик на пункт за ГТП,та съм правил замерване при него както тр да бъде на книга и не излизат газовете. Има 1 тест, дето на 2000 оборота газовете тр да паднат на 0... при мен се качват, понеже катализатора отдавна е на сол Извън пунктовете на СБА - всичко е зелено и прекрасно
По темата с екостикерите, то https://www.sba.bg/s...te-eko-stikeri- Като цяло при дизел с DPF/без DPF почти все там, ако е премахнат кадърно. Там мерят димност, за която нормата е супер висока. Според новата наредба моята C-класа (W203, OM646, 150к.с. напълно изправен DPF) влиза в Екокатегория 2, което означава, че от 2023 мога да имам ограничения за влизане в идеалния и широк център на София. Чета тия дни из ФБ, че хора с като моята C-класа, ама права тръба, изкормен DPF минават преглед и пак Eko-2, каквото бих бил и аз с 100% изправна екосистема
При газ/бензин замерването се прави на бензин... без значение дали в талонът е вписано газ/бензин или само бензин... Което е простотия, но това е друга тема.
Цялата работа с тия еко-стикери е да дадем едни пари на "нашите тигри"... Нищо няма да се промени, прах в очите... в най-лошия случай ще вдигнат с 10-20лв данъка на "най-цапащите".
Този пост е редактиран от Mitakat: 15 юли 2021 - 08:26