проблем с перката на охлаждането
Започната от icko_h, 12 май 2007 - 15:17:29
39 мнения по тази тема
Публикувано 24 юни 2007 - 14:49
Само да допиша щото тука в клуба на морето някъкво дете ми натисна ентера ... та след като отби товарната кола и вдигнах по високи оборото всичко се оправи и гр. отидоха къв 95-98. Та дали има връзка с високите градуси с двишжението на бавна скорост и оборотите на коленовия вал са по слаби,ма какви ги дрънкам няма логика. Освен виското нещо за момент да не е сработило.. Пак ви казвам тези коли са слонове при тези тем. и натоварване на този наклон. говора за 250 ТД, аиде че трябва да къпя в морето, поздрави на всички..
Публикувано 24 юни 2007 - 15:12
Само да допиша щото тука в клуба на морето някъкво дете ми натисна ентера ... та след като отби товарната кола и вдигнах по високи оборото всичко се оправи и гр. отидоха къв 95-98. Та дали има връзка с високите градуси с двишжението на бавна скорост и оборотите на коленовия вал са по слаби,ма какви ги дрънкам няма логика. Освен виското нещо за момент да не е сработило.. Пак ви казвам тези коли са слонове при тези тем. и натоварване на този наклон. говора за 250 ТД, аиде че трябва да къпя в морето, поздрави на всички..
Виското е на оста на водната помпа,така,че при по-високи обороти на мотора виското се върти по-бързо!Ако е наред и зацепва!Затова мисля,че нещо не е наред...!А,ако трябваше да караш така още половин час в жегата...?
Публикувано 26 юни 2007 - 14:02
Да ако трябваше да карам още половин час...ужас. Аз и тогава това и казах на жена ми тука ще се мре ако не падне темп., а нямаше каде и да се спре, както и да е. Ще мидим дали ще се повтори този момент, ако се повтори това, ще смятам че са ме прее-ли с виското, така е като не ми се даваха 560лв от Ивайджет, но пък и аз пак дебели го платих, колегата Комби мисля че ми разправяше че вървели към 220лв. Но веднага след това нагорнище работеше безупречно и поддържаше в границите 80-95-96 гр. Добре на мен малко принципа на работа нещо не ми се изяснява?! Значи на ниските се върти по-бавно , аз тогава на първа можех само да карам на върлото, това означава че перката ще се върти слабо щото оборотите на вала не са високи, значи перката се върти в този момент с по-бавни обороти и след сработване на виското перката започва да се върти с оборотите на вала, така ли ? иначе на първа винаги перката ще се върти слабо, т. е незацепена така ли е на тия системи....
Публикувано 26 юни 2007 - 18:43
Виж сега-водната помпа/и виското,което е захванато на оста и/ и се въртят по-бързо,когато оборотите на мотора са по-високи/т.е. на 1-ва и 2-ра предавка!/Те се въртят от пистовия ремък,като оборотите са правопропорционални на оборотите на коляновия вал!Не знам дали са същите,защото има шайби,но не съм се заглеждал в диаметрите им...може и да има някаква разлика!Но е по-нормално мотора да вдига температура,когато катериш на пета,когато водната помпа се върти по-бавно/и превърта охл,течност по-бавно/,и когато перката с виското се върти по-бавно,отколкото,ако минеш на четвърта-тогава водната помпа прекарва по-голямо количество охл. течност за единица време,а и перката се върти по-бързо!Трябва да се има впредвид и насрещната струя въздух,разбира се,чието значение е толкова по-голямо,колкото виското е по-издухало!Да ако трябваше да карам още половин час...ужас. Аз и тогава това и казах на жена ми тука ще се мре ако не падне темп., а нямаше каде и да се спре, както и да е. Ще мидим дали ще се повтори този момент, ако се повтори това, ще смятам че са ме прее-ли с виското, така е като не ми се даваха 560лв от Ивайджет, но пък и аз пак дебели го платих, колегата Комби мисля че ми разправяше че вървели към 220лв. Но веднага след това нагорнище работеше безупречно и поддържаше в границите 80-95-96 гр. Добре на мен малко принципа на работа нещо не ми се изяснява?! Значи на ниските се върти по-бавно , аз тогава на първа можех само да карам на върлото, това означава че перката ще се върти слабо щото оборотите на вала не са високи, значи перката се върти в този момент с по-бавни обороти и след сработване на виското перката започва да се върти с оборотите на вала, така ли ? иначе на първа винаги перката ще се върти слабо, т. е незацепена така ли е на тия системи....
Публикувано 27 юни 2007 - 14:03
Mbenz - благодаря ти най-сърдечно за вниманието...като се прибирам пак ще пиша..
Публикувано 27 юни 2007 - 14:33
Аз вчера си пробвах виско перката в жегата дали работи и всичко беше ок. Пробата направих по следния начин като беше заграля колата до към 90 и нещо градуса я изръчках с няколко кикдауна и вдигна към 100 и тогава загасих двигателя да видя дали ще прави допълнителни обороти перката, но тя спря веднага като изгасих двигателя даже и един оборот не направи. Другия начин да се провери дали сработва перката е да се слуша звука на колата в един момент като вдигне градусите се променя звука на двигателя все едно колата е с 5 литров двигател и почва да звучи по "мощно" това значи че перката е зацепила и върти с пълни обороти.
Публикувано 27 юни 2007 - 14:41
Аз вчера си пробвах виско перката в жегата дали работи и всичко беше ок. Пробата направих по следния начин като беше заграля колата до към 90 и нещо градуса я изръчках с няколко кикдауна и вдигна към 100 и тогава загасих двигателя да видя дали ще прави допълнителни обороти перката, но тя спря веднага като изгасих двигателя даже и един оборот не направи. Другия начин да се провери дали сработва перката е да се слуша звука на колата в един момент като вдигне градусите се променя звука на двигателя все едно колата е с 5 литров двигател и почва да звучи по "мощно" това значи че перката е зацепила и върти с пълни обороти.
Да не се включва тогава ел.перка/и/ на климатика-този звук да имаш впредвид?Тогава е голям вой!
Публикувано 27 юни 2007 - 14:49
Да не се включва тогава ел.перка/и/ на климатика-този звук да имаш впредвид?Тогава е голям вой!
Инак какъв звук ще извади перката на охлаждането,която се върти с оборотите на водната помпа-600-900 об/мин.?!
Като дам газ на оборотомера пише примерно 3-4000 оборота и тогава се чува тоя звук. Няма от къде другаде да се чува защото за сега нямам климатик.
Публикувано 20 юли 2007 - 14:17
Kogato se zacepi perkata postoqnno razhoda na gorivo stava +20%
Публикувано 20 юли 2007 - 17:59
Сигурно е така, но! Има ли значение разхода?? Да караш 5 или 500 км при +20% разход или да се "наиграеш" перфектно, пестейки гориво за ЦЕЛИ 20 лева?!?!?Kogato se zacepi perkata postoqnno razhoda na gorivo stava +20%
Хвърли си едно кламерче в жабката, да ти е мирна главата, пък ако ти потрябва - слагай и не мисли разхода!
ПП:Пиши на кирилица, за всички е по-удобно
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА