Изпратено от моят YAL-L21 с помощта на Tapatalk
Posted 07 January 2021 - 15:47

Posted 07 January 2021 - 16:32
На бензин се държи добре, но казваш че газовата ти е наред и търсиш проблем в мотора...?
Наистина ли?
Posted 07 January 2021 - 16:41
Posted 07 January 2021 - 17:58
Posted 07 January 2021 - 18:11
Както ти казват колегите по-горе, проблема е в газовата, не в мотора. На жена ми тъпото ренде (Лайно Клио 1.2 16в. 2003 г.) с много кофти газова уредба (ЕМЕР), слагана в Италия в час по трудово правеше същото нещо. Смених му рейката, инжекторите и редуктора и нищо. Накрая сложих нов МАП сензор за газ и воала... Спря да го прави. Виж да пробваш с друг мап сензор или подобен.
Posted 07 January 2021 - 18:19
Posted 07 January 2021 - 19:03
Posted 08 January 2021 - 15:33
Аз залагам на газовата дюза на 2-ри цилиндър заради грешката(P201D)
Posted 08 January 2021 - 15:37
Дюзите са нови и пак прекъсва. Интересното е, че ми изгаси 4ти целиндър вместо 2ри. Тези дни ще я карам някаде на диагностика.Аз залагам на газовата дюза на 2-ри цилиндър заради грешката(P201D)
Posted 08 January 2021 - 15:47
Газовата каква е и как впръсква - заедно ли пръска (batch) или последователно редува дюзите (sequential)?
Кога ти гаси цилиндър? Като я караш под товари в обороти или на празен ход?
Posted 08 January 2021 - 15:52
Газовата ми е Газ Итали. Не я знам как впръсква не ги разбирам,но много скоро ще разбера. Най-вече ми прекъсва на 1во палене след като прехвърли на газ. В движение ми го правеше като отпусна газта. Иначе сега го прави само като прехвърли. Гася, паля и всичко си е наред. Върви си без проблем, набира както трябва. Снощи забелязах повишен разход на газ. Абе иска си хубава настройка. 1 година карах без да каже гък.Газовата каква е и как впръсква - заедно ли пръска (batch) или последователно редува дюзите (sequential)?
Кога ти гаси цилиндър? Като я караш под товари в обороти или на празен ход?
Posted 08 January 2021 - 16:02
Най-вероятно впръсква групово или по двойки цилиндрите.
Ако обаче преди е работела без проблеми и сега е почнала да дава грешки, а вече си сменил дюзи, може да е редуктора или нещо по самото управление на газовата.
Колегата Mitkofitnes ги разбира газовите уредби, може да даде акъл.
Posted 08 January 2021 - 16:10
Колегата mitkofitnes го знам от форума и много искам да отида при него. Обаче ми идва мааалко далече. От Благоев град ли беше той?Най-вероятно впръсква групово или по двойки цилиндрите.
Ако обаче преди е работела без проблеми и сега е почнала да дава грешки, а вече си сменил дюзи, може да е редуктора или нещо по самото управление на газовата.
Колегата Mitkofitnes ги разбира газовите уредби, може да даде акъл.
Posted 13 January 2021 - 23:16
Колега, моята газова е същата (така купих колата) и до момента съм имал само един проблем с нея, който не беше сериозен и ми струваше 20 лева. (40 с филтрите). Като чета описанието, сякаш твоя проблем изглежда идентичен с моя, а при мен проблема беше, че когато запаля колата сутринта, вдигаше температура за прехвърляне на газ и когато прехвърли, започваше да писука и да тресе, а понякога и гаснеше, но не винаги. Случваше се най-вече тогава, когато времето е по-студено. Почти винаги проблема изчезваше, когато изгася колата и я запаля отново или пък когато я изчакам да вдигне повече градуси и тогава я прехвърля на газ. Долу слагам клипче, на което може да се види какво точно правеше моята кола. При мен се оказа някакво 3-4см щифтче/чопче, което доколкото разбрах стои в изпарителя и отговаря за налягането. Газаджията смени това нещо и всичко се оправи. mitkofitnes може да сподели какво точно представлява това малко цилиндрично нещо, ако разбира се съм успял да обясня добре и се е сетил за какво говоря. ![]()
Edited by EseAmor, 13 January 2021 - 23:18 .
Posted 14 January 2021 - 12:40
0 members, 1 guests, 0 anonymous users