Не се отваря / затваря ел. вратата на багажника - w164
Започната от 0000A6, 24 дек 2020 - 21:25:10
13 мнения по тази тема
Публикувано 24 декември 2020 - 21:25
Здравейте, имам следния проблем и бих се радвал да получа отговор. Ел. вратата на багажника ми спря да се отваря / затваря от бутона на шофьорската врата и бутоните на вратата за багажника. Налага се да я бутам или дърпам за да я отворя/затворя. Двугото, което не работи е, че не иска да се закопчае плътно (да се придъппа от машинката). Закачва само, колкото да не се отвори, но клапче. Така "затворена" не се отключва нито от копчето на шофьорската врата, нито от копчето на багажната врата. Като задържа бутона на ключа за отваряне на багажника и отключва вратата, но трянва да я вдигам на ръка.....
Някой идей за този проблем? Колата е 2009 година.
Някой идей за този проблем? Колата е 2009 година.
Публикувано 25 декември 2020 - 17:05
Нуждае се от Нова брава, дано гледай да е с късото жило
Публикувано 25 декември 2020 - 18:46
Прочетох всичките теми във форума със сходни проблеми и видях, че има вариант да се "рециклира" или вземе от w211 комби.Нуждае се от Нова брава, дано гледай да е с късото жило
Днес свалих капаците от вдете странинв багажника и установих, че дунапрените, които са пиставени, като изолация вероятно са влажни. Около стоповете, САМ и дъното нянаше влага...
Публикувано 01 януари 2021 - 19:20
Днес при задържане на бутона на ключа за отваряне на багажника, вратата се вдигна сама нагоре и до там... Не иска да се затвори от бутона, който е на вратата. Пак я притворих на ръка. Някой със Стар диагностика, който разбира можете ли да ми препоръчате да видим, какво е записала.
Публикувано 03 януари 2021 - 20:43
Рециклирането на тези брави излизаше около 240 лв и 6 месеца гаранция. Имам чисто нова брава за тази цена. Моята я смених преди 2 години.
Публикувано 04 януари 2021 - 14:34
Здравей,
На мен ми намирисва на проблем със сам модула. Имах същия проблем при W164 и при тестване със Стар диагностика ми излена повреден сам модул.
Публикувано 04 януари 2021 - 14:36
Махни си долната кора на багажниика и виж дали има влага. Сам модула е ниско в багажника, а честия проблем е че влиза вода през задния стоп и се събира в дъното на багажника и от там се уврежда сам модула.
Публикувано 05 януари 2021 - 22:45
Махни си долната кора на багажниика и виж дали има влага. Сам модула е ниско в багажника, а честия проблем е че влиза вода през задния стоп и се събира в дъното на багажника и от там се уврежда сам модула.
Това беше първото, което направих. Разколачих всичко в багажника и стоповете сваллях и нищо. Няма и следа отвода да е влизала някога. Ламарината е като нова. Единствената влага, която има е на дунапрена върху хуфера от дясно и дунапрена на калника от ляво, ное много малко. И не знам от къде влиза?...Може би просто бравата си е заминала. Ще я закача на Стар да вдя, какво ще излезе и ще пиша.
Публикувано 05 януари 2021 - 22:52
Рециклирането на тези брави излизаше около 240 лв и 6 месеца гаранция. Имам чисто нова брава за тази цена. Моята я смених преди 2 години.
Ако излезе, че е толкова пари в София рециклирането,ако проблема е от нея ще я отворя и сам ще я рециклирам. Все пак са два мотора вътре и най-вероятно този, който играе ролята на софт клоуз е заминал, защото вратата не се придърпва и не го чувам да работи. Тези моторчета са по 25 лв. Ще пиша, като реша проблема.
Публикувано 05 януари 2021 - 22:54
Дали ел. вдгането и ел. затварянето на вратата се влияе от бравата по някакъв начин? Защото и то не функционира. Понякога само се вдига сама след, като отключа с ключа.
Публикувано 05 януари 2021 - 23:48
Ами рециклирай го и него - то един мотор, една помпа и една шепа интеграли.
Публикувано 06 януари 2021 - 09:09
Тоно това има предвид, че щом вдигането и свалянето на багажника не работи, проблема идва от сам модула и от там идва и проблема със придърпването и закопчаването на багажника.
Аз, съм имал същия проблем, и след смяна на сам модула всичко си заработи както трябва. Но, преди да направиш каквото и да било, моят съвет да я закачиш на Стар диагностика.
Поздрави.
Публикувано 20 януари 2021 - 19:35
Днес оправих врата да се затваря /отваря и бравата да затваря напълно. Закарах я про мой познат и той я оправи. Нещо по САМ модула е било. Преди седмица си поръчах нова брава от Германия, че тук много скъпи (700 лв.),тъй, като си мислех, че тя е проблема... Сложих я и нищо... Пак същото - не придърпва... Свалих я, в кутията и сега имам и резервна
Този пост е редактиран от 0000A6: 20 януари 2021 - 19:36
Публикувано 21 януари 2021 - 10:11
Колега, аз ти казах, че съм го играл този филм със същия проблем, но за съжаление не ме послуша
Нищо....важното е, че си оправил проблема и сега ще имаш брава в резерва или за продаване.
Поздрави.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни