Моя емилатор казва на колата, че на седалката има човек и следи теглото, съответно ако съм седнал и не съм си сложил колана светва лампата за колана и трябва да го сложа. В този ред на мисли, ако има инцидент и седалката е заета гърми въглавницата, ако няма не гърми. Кой отива към моргата нито аз нито ти може да кажем или предположим.
Функции / Адаптации за включване / изключване с DAS
Започната от BBRemapping, 29 сеп 2020 - 09:04:54
174 мнения по тази тема
Публикувано 09 януари 2021 - 00:12
Публикувано 09 януари 2021 - 00:28
чЕкай малко, тука нещо не си разбрал...
Емулатор тегло не следи!
Лъже компа, че тензо мрежата е здрава.
Показва на компа или, че има човек или че няма.
Емулатор тегло не следи!
Лъже компа, че тензо мрежата е здрава.
Показва на компа или, че има човек или че няма.
Публикувано 09 януари 2021 - 10:51
И да си прав мен това ме устройва напълно.
Публикувано 09 януари 2021 - 11:20
Кое те устройва - жена ти да си разбие главата в стъклото ли...
Публикувано 09 януари 2021 - 13:39
Обяснявам ти като да разбереш.
1. Когато седалката е празна - няма човек на нея въздушната възглавница не се отваря при удар.
2. С емулатора, който аз имам ако човек седне на седалката и не си е сложил колата, лампата за колан започва да свети и зумера да пищи, следователно коректно се следи в колата ми дали седалката е заета.
3. От т.2 става ясно, че ако има пътник до мен в колата, и има инцидент ще му се отвори въздушната възглавница и няма "да си разбие главата в стъклото", а ако няма пътик няма да се отвори въздушната възглавница.
Надявам се че си ме разбрал, защото от стила ти на писане във форума съм останал с впечатление, че основния ти гъдел е заяджане по всевъзможни теми. Да ти кажа дори много внимание ти обърнах в почивния си ден.
Понеже си си най-великия специалист в ремонта на автомобили в интернет птостранството, съм сигурен, че ти ще си купиш нов кантар и ще си го монтираш професионално.
Желая си успех в живота.
Публикувано 09 януари 2021 - 19:05
Сложил съм такъв. Аз съм с модул Temic, има и 211 с модул Бош, като преди да си потърсиш провери с кой модул си. Емилатора за Temic e по-скъп.
Не продавам модули и не мога да ви насоча към продавач. Просто споделям опит. Моя го взех от България.
Прикачени файлове
Публикувано 09 януари 2021 - 21:04
Не
Публикувано 10 януари 2021 - 11:50
Кое те устройва - жена ти да си разбие главата в стъклото ли...
Хм, и ще изглежда като нещастен случай.....
Публикувано 11 януари 2021 - 01:38
Майтапът настрана, но не разбрах как тази магическа кутийка разбира че има човек.
Иначе, аз си мисля, че при закачен колан, при ПТП (да не се случва), все пак ще отвори беговете, без значение дали има тежест или не на седалката.
... по описаното в предните постове, излиза че тя "оправя" SRS Occupancy net/sensor-a, а нали точно този емулатор трябва да излъже колата, че всичко е ок?
Публикувано 11 януари 2021 - 12:57
Майтап, майтап - то на голо дупе...
Все едно да махнеш ламбда сондата, на нейно място да вържеш към компа емулатор, и не само да не записва грешки, ами и емулатора правилно да измерва гориво/вуздушната смес...трудна работа.
Все едно да махнеш ламбда сондата, на нейно място да вържеш към компа емулатор, и не само да не записва грешки, ами и емулатора правилно да измерва гориво/вуздушната смес...трудна работа.
Публикувано 26 януари 2021 - 08:43
ще говоря за m271 (C180K, C200K), може да става и на други ECU-та
проблема който имах още при +5 градуса сутрин беше едно мъчно палене че даже и не успяваше да запали от първият път. Ето как изглеждаше това
Това е от тази сутрин при -1 и ето как може да го оправи че малко корекция с DAS
Control Units > Drive > Motor Electronics > Control unit adaptations > Correction Programming > Fuel Quantity .
Това променя колко гориво ще се използва в първоначалното пускане на двигателя.
Като цяло не съм усетил някаква разлика в разхода на бензин защото съм на газ
Поздрави
Влад
Публикувано 26 януари 2021 - 20:20
ами покарай на бензин да усетиш разликата
Публикувано 11 февруари 2021 - 13:20
Здравейте отното колеги, понеже се сдобих с една C4ка и почвам да ръчкам по кутията на моята бабичка, някой знае ли как да изключа Lock-up Клапана за тест? Ровичках къде ли не и не успявам да открия такава функция, също така автоматичното палене без да задържам ключа, колата е W220 фейс, благодаря предварително!
3 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни