почистване на дюзи 124 200 екореселин?
Започната от debelaka, 07 май 2007 - 11:43:59
23 мнения по тази тема
Публикувано 07 май 2007 - 11:43
и така накратко колата на бензин придарпваше и ми казаха че страшен ефект имало да сипеш 1литар кореселин на 10 л бензин и ставало перфектно. Та тази информация била от сервиз маргел а те сам виждал правият доста скапи мерджани.пробвали на някякво ауди с мех. инж. и деиствало перфектно.
Вие какво ште кажете - дали има логика в това.
Аз между другото сипах добавка и я поизрачках малко и сега е добре
Публикувано 07 май 2007 - 11:51
и така накратко колата на бензин придарпваше и ми казаха че страшен ефект имало да сипеш 1литар кореселин на 10 л бензин и ставало перфектно. Та тази информация била от сервиз маргел а те сам виждал правият доста скапи мерджани.пробвали на някякво ауди с мех. инж. и деиствало перфектно.
Хм...преди 2-3 години зад Маргел-а беше сервиза на Генади Кръстев,който е всепризнат цедесаджия,но той се премести наблизо,а на същото място поправят БМХ! Аз лично не бих те съветвал тоя номер с Кореселин-а,пък може и да греша!И имай предвид,че кореселин-а съсипва всякаква гума,ако я добара! Та,да не стане едно да оправиш,а три да съсипеш!Щом си доволен от добавката,която си сложил/м/у другото каква е?/ не прави нищо,а покарай до смяна на масло,ако няма проблеми и задължително тогава смени и горивния филтър!
Публикувано 07 май 2007 - 12:00
добавката е redex една червена такава гъста -пише че е за почистване на инжектори.250мл. слага се по 10мл на 10 л бенз
Публикувано 07 май 2007 - 12:07
За Редекс лично аз нямам мнение,но ако наистина почиства и мие много е вероятно каквото мине през горивния филтър да се набие в инжекторите и...почистване тогава с ултра-звук,или други методи,ако има феновете да кажат!Съответно демонтаж,монтаж...!Щом си почнал и си доволен продължавай "лечението"! И пиши след 1-2000км. какъв е фекта!добавката е redex една червена такава гъста -пише че е за почистване на инжектори.250мл. слага се по 10мл на 10 л бенз
Публикувано 07 май 2007 - 15:01
Коресилина наистина ги разяжда тея мизерии, обаче май не е добре да го сипваш в резервоара. Един приятел каза че така си почиства дюзите обаче на БМВ-то му инжекциона не е механичен като твоя.Значи свалените дюзи ги включва да цъкат коресилин и за няколко минути са изчистени. Исках да го направиме на 190-ката ми обаче - не ставаааа :-( Ако не стане с добавка остава ултразвука
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq
Публикувано 07 май 2007 - 15:38
Преди време чистих дюзи(механични) на Бенц под налягане с спрей за почистване на карбуратори по малко самоделен начин,но ефекта беше добър.Та начина е следния: маркуч дълъг около40-50см. с фи-то на дюзата на входящия отвор.Слага се маркуча на дюзата като се стяга с подходяща скобичка и се пълни внимателно с спрея за карбуратори.След това с пистолет за въздох под налягане(не повече от 5-6 атмосвери) се надува маркуча срещу някакъв картон за да се види какви гадости е имало в дюзата.Повтаря се 7-8 пъти на всяка една от дюзите и пак обратно на колата.За препоръчване е да сте с предпазни очила щото тия препарати са доста силни и дразнят очите ако попадне в тях.
Е тва е от мене.Успех.
Е тва е от мене.Успех.
Публикувано 07 май 2007 - 16:25
Никакви коресилини.
Ако наистина толкова иска6 да ги 4исти6- сваля6 и на ултразвук. преди пове4е от 10 г имах Голф 1,1 с еднокамерен карбуратор-в Бг се задраства6е 4есто-има 1 милион преходни отвори някои по 0,5 мм и тн-та само ултразвука го 4исте6е тоя карбуратор.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 07 май 2007 - 18:04
аз да ви кажа на моите мерцедеси 250D и фият крома 2.5TD всяка есен им сипвах по 1л коресилин на 70 л. дизел
и след това по 1л. спирт за горене и нямах проблеми и ми разтваряха всичката вода и гадости в резервоара
е сменях и филтъра след това и на единия свалях и резервоара и беше чист
ама бяха дизели та за инжекциони
и след това по 1л. спирт за горене и нямах проблеми и ми разтваряха всичката вода и гадости в резервоара
е сменях и филтъра след това и на единия свалях и резервоара и беше чист
ама бяха дизели та за инжекциони
Публикувано 07 май 2007 - 20:50
Поразпитал съм доста по въпроса, тъй като и аз имам проблем с дюзите и отговорът е, че дюзите при механичната инжекция не подлежат на почистване с ултразвук...
А за добавките също мога да споделя от личен опит-действат по-скоро профилактично и само докато ги ползваш... спреш ли-същата работа... Пробвал съм и Редекс и ЕсТиПи, ама няма много ефект... Трябва да се сменят с нови. До колкото знам са около 35 лв. бройката-БОШ.
А за добавките също мога да споделя от личен опит-действат по-скоро профилактично и само докато ги ползваш... спреш ли-същата работа... Пробвал съм и Редекс и ЕсТиПи, ама няма много ефект... Трябва да се сменят с нови. До колкото знам са около 35 лв. бройката-БОШ.
Публикувано 08 май 2007 - 17:13
Поразпитал съм доста по въпроса, тъй като и аз имам проблем с дюзите и отговорът е, че дюзите при механичната инжекция не подлежат на почистване с ултразвук...
Тва които ти го е казал те е заблудил. С ултразвука си е наи свясното и без страни4ни ефекти по4истване.
Занимавал съм се извесно времс вани за ултра звуково по4истване та имам претенции 4е знам за какво става дума.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 08 май 2007 - 19:53
Ми ако мислиш, че в сервиза на Петко на Братя Миладинови са ме заблудили..., както и в Мотоексперт на Симеоновско шосе...Тва които ти го е казал те е заблудил. С ултразвука си е наи свясното и без страни4ни ефекти по4истване.
Занимавал съм се извесно времс вани за ултра звуково по4истване та имам претенции 4е знам за какво става дума.
Каква им е файдата да ме заблуждават? Аз им давам пари да ги чистят, те да не искат...
Публикувано 08 май 2007 - 19:59
Само да не се нацупиш и ти като колегата Бастунчик.Ми ако мислиш, че в сервиза на Петко на Братя Миладинови са ме заблудили..., както и в Мотоексперт на Симеоновско шосе...
Каква им е файдата да ме заблуждават? Аз им давам пари да ги чистят, те да не искат...
Но явно си с яки връзки,щом ти им даваш кинти а те не ти ги взимат.Такова твърдение чувам за първи тът
Публикувано 08 май 2007 - 20:28
Нямам против някой да ми почисти дюзите с ултразвук(и без това не ми се дават пари за нови).
Ама до сега където съм питал, това ми казват-за механична инжекция не става...
А специално за Васко от сервиза на Петко съм сигурен, че си разбира от работата...
Ама до сега където съм питал, това ми казват-за механична инжекция не става...
А специално за Васко от сервиза на Петко съм сигурен, че си разбира от работата...
Публикувано 08 май 2007 - 22:15
чистенето на дюзи с ултразвук е минимално, с почти никакъв ефект.
3 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни