Здравейте фенове на най-великата автомобилна марка,
Сериозно обмислям покупката на Мерцедес през идните месеци. Става дума за Мерцедес CLS (2007-2010). Колебая се между двигателите 320 CDI и 350 бензин.
Досега винаги съм карал бензинови мотори. Знам, че закупуването на 10+-годишен дизел крие по-големи рискове от 10-годишен бензинов мотор. Може ли обаче някой да даде конкретно мнение за тези два мотора - кой е по-здрав, кой е по-скъп за поддръжка и обслужване и кой от двата може да донесе повече потенциални неприятни "изненади"?
Важи ли и тук правилото, че на голям бензинов атмосферен двигател няма какво толкова да му се счупи?
Знам, че ще ми отговорите, че дизела върви повече, но за моите критерии и изисквания и 350-ката ще ми е достатъчно пъргав. Разхода на гориво почти не ме бърка - колата няма да се кара всеки ден, така че дали ще ми гори 11/100 или 17/100 не е голяма драма.
Интересува ме какви са им основните "болки" на точно тези два мотора и какво трябва да гледам основно преди покупката.
Надявам се да видя обективни и безпристрастни мнения, а не на "бензинови" и "дизелови" фенове
Много Ви благодаря за отговорите!